Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Episodul 73 al Campaniei ortodoxe „Sunt sănătos, mulțumesc Domnului!”: Soluții clare în România de azi împotriva dictaturii

Hristos a înviat!

Am primit pe mail:

S-a petrecut azi, 18 mai 2020, în București: „Mi-am cumpărat un termometru de subraț, cu afișaj electronic, de la farmacie, care îți dă temperatura în 10 secunde.

Am fost la Mega-Image și am cerut să-mi dea voie înăuntru fără să mă scaneze, căci am termometru cu garanție 3 ani, bon cu data achiziționării. Și m-au acceptat așa, căci, la drept vorbind, nu se specifică obligativitatea luării temperaturii cu termoscanerul.

Termometrul pe care l-am cumpărat este cât un pix și a costat aproape 40,00 lei (38,99 lei). Deci putem să intrăm, dacă le dăm temperatura de pe termometrul nostru.

Cel de la pază m-a întrebat: „Dar care-i treaba?” I-am răspuns că nu am încredere în aceste aparate (termoscanerele), deoarece mă tem de marcarea izotopică.

Mi-a zis că și el a văzut acestea pe internet, dar că nu era convins de această posibilitate.

Omul a înțeles de ce am rezerve, asta este cel mai important. Doamne ajuta !”

Lică Baltag

De asemenea, cineva în Ploiești a făcut public documentul-răspuns de mai jos.

Este vorba de răspunsul oficial la o plângere făcută în Ploiești împotriva termoscanării, ANPC-ul a dat amendă directorului magazinului și cică agentul care lua temperatura a fost demis.

Ne pare rău pentru amendă și pentru demitere, dar cine încalcă legea, plătește.

Noi nu renunțăm la drepturile noastre. Suntem oameni, creați de Dumnezeu să fim liberi (desigur, nu libertini, cum am cam fost ca neam în ultimii zeci de ani).