Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

98. Rugăciunea lui Iisus

Aveți o problemă? Spuneți: Doamne, Iisuse Hristoase, miluiește-mă!”

Aveți o ispită, o neînțelegere cu un alt om, cu vecinul vostru, cu prietenii voștri…? Doamne, Iisuse Hristoase, miluiește-mă!” Rugăciunea vă va da soluția problemei voastre și vă va scoate din impasul în care vă aflați…

Să luăm, așadar, metanierul și să spunem: Doamne, Iisuse Hristoase, miluiește-mă!”

Toți Sfinții Părinți spun că primul loc în viața fiecărui creștin (adevărat) îl deține rugăciunea. Vrei să rezolvi o situație? Roagă-te! Vrei să te mântuiești? Roagă-te!

Toate rugăciunile sunt bune și sfinte, însă rugăciunea minții (coborâte în inimă) este împărăteasa lor. Doamne, Iisuse Hristoase, miluiește-mă!”

De la această rugăciune mică, însă atotputernică au început Sfinții Părinți (viața lor în Hristos – n.trad.) și au devenit luminători ai Bisericii.

Spune-o continuu, de câte ori poți mai mult, zi și noapte, această rugăciune și ea te va învăța cele pe care le vrei, cele pe care nu le cunoști…

Redacția