Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Prea-fericirea? Voastră, La multe măști!

La adresa de mai jos vedem „parada modei” mascate în ecumenismul românesc. Oare ce o fi spus Cuviosul Dimitrie Basarabov? Dragul de el, tot smerit a rămas, stă tăcut în raclă, chiar dacă nu i-au pus … mască, ci doar capac!

Te Deum la ziua de naștere a Patriarhului Daniel | Galerie Foto

Pseudo-părinte patriarh Daniel,

Ce ați spus de după mască? „V-am păcălit, „smeriților”?” Adevăr grăiește gura păcătosului. Maaaaare păcăleală cu ecumenismul ăsta. Iar cireașa de pe tortul sărbătoriților Ortodoxiei a fost adunarea tâlhărească din Creta.

Ce vă dorim noi, pseudo-părinte patriarh (cu preoție validă, însă sub osândă canonică, încă nejudecat de un sinod ortodox)?

La mulți ani, după ce vă veți lepăda de atributul de mason de grad foarte înalt (adică un zero în fața lui Hristos, Dumnezeul adevărat)!

La mulți ani, după ce veți curăța palatul patriarhal, centrele eparhiale și mănăstirile de roiurile de homosexuali rasofori (desigur, nu toate centrele și mănăstirile au astfel de indivizi, dar nici nu sunt puține…)

La mulți ani, după ce veți scuipa ciuma ecumenistă, desigur, după ce vă dați jos masca, altminteri traiectoria salivei va fi una nedorită…

La mulți ani, după ce veți ridica teroarea din sufletele preoților din Arhiepiscopia Bucureștilor (făcută copy paste de colegii dvs de Sinod), înlocuind-o cu dragostea evanghelică (nu cea ecumenistă, care ni l-a adus „în vizită” pe papa, adică profetul mincinos al lui antihrist).

La mulți ani, după ce vă veți cere iertare poporului român că ați batjocorit moștenirea sfântă a înaintașilor sfinți întru arhierie – precum Sfântul Bretanion de la Tomis, Sfântul Calinic, Sfântul Varlaam, Sfântul Dosoftei, Sfântul Simion Ștefan etc etc – care se răsucesc în mormânt când aud și văd hulele proferate – cu timp și fără timp – la adresa Sfintei Ortodoxii de către dvs. Acum sunt hule mai soft, că aveți… mască!

Ne bucurăm că au trecut 69 de ani din data de 22 iulie 1951, când ați văzut lumina zilei, să vă țină Dumnezeu sănătos și voios, însă noi vrem să vedem prin ierarhii B.O.R. lumina lui Hristos; în schimb, ne-am procopsit cu ziarul „Lumina” – care face orice, numai lumină nu răspândește, și cu Agenția de turism „Basilica Travel” (a cărei ofertă de „pelerinaje” include – am acasă revista ei, cu toată pleiada – și cele mai păgâne locații de pe mapamond – bani să iasă, nu?)

Pentru noi ziua de 22 iulie nu reprezintă deloc momentul în care să vă spunem „La mulți ani” – vă păstrăm urările de pe 23 iulie încolo, pentru simplul fapt că ziua de 22 iulie este cea de prăznuire – încă neoficială, că ați „purtat de grijă” de aceasta – a Sfântului Ilie Lăcătușu, mare făcător de minuni.

Să avem parte noi, ortodocșii, de rugăciunile lui și să ne ferească Dumnezeu de „binecuvântările” dvs ecumeniste!

La mulți ani, fără mulți bani!

pr. Ciprian Staicu

Bonus, pentru cine vrea să își facă rost de măști… cu „înaltă binecuvântare”:

Păstorii cei buni…?

…care își pun viața pentru oile lor?

Concluzia… o trăim zi de zi!