Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Umbrela și botnița

O istorioară relatează că într-un sat, la vreme de mare secetă, s-a hotărât de către preot, împreună cu credincioșii, să se adune într-o anume zi, să se roage pentru ca Dumnezeu să trimită ploaie. Zis și făcut.

La întâlnirea de obște a venit tot satul. Un copil a venit ținând în mână o umbrelă. A fost întrebat cu mirare de ceilalți de ce a venit cu umbrela…

Răspunsul lui, plin de mirare sfântă: „Nu ne-am adunat aici pentru că urmează apoi să plouă…?”

O știre frumoasă, o biserică foarte frumoasă…:

Patriarhul Daniel a sfințit Biserica „Acoperământul Maicii Domnului” din cartierul bucureștean Titan

Toți și-au pus botnița. Doar băiețașul acesta din poza de mai jos s-a încredințat pe sine celei la care a venit. Adică Acoperământul Maicii Domnului nu ne ocrotește de… covid? Sau botnițarii suferă de… capvid?

Nădăjduim ca pe acel băiat să îl ocrotească Maica Domnului în primul rând de masonerie. De ce? Pentru că masoneria a pus botnițe tuturor ecumeniștilor!

Redacția