Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Poporul grec urlă împotriva criminalilor din clasa politică, dar nu și a hulitorilor Sfintei Împărtășanii

Η στιγμή της ανακοίνωσης του τριμελούς Εφετείου: Η Χρυσή Αυγή αποτελεί εγκληματική οργάνωση.

Η στιγμή της ανακοίνωσης του τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων: Η Χρυσή Αυγή αποτελεί εγκληματική οργάνωση. https://www.news247.gr/live-blog/diki-chrysis-aygis-i-ora-tis-apofasis.9010650.html

Publicată de news247.gr pe Miercuri, 7 octombrie 2020

În data de 19 octombrie 2020 va avea loc un proces penal, în insula Kerkyra (Corfu). Acuzatul este mitropolitul Nectarie al Kerkyrei, pus sub acuzație pentru că a chemat – în timpul perioadei stării de urgență din Grecia – să se împărtășească creștinii în biserici. Problema este mai complexă, dar în esență lupta sistemului antihristic este să obțină hotărâre judecătorească prin care împărtășirea cu Sfintele Taine să fie considerată faptă penală, atât pentru cel care împărtășește, adică clericul, cât și pentru cel care se împărtășește. Și așa să nu se mai împărtășească nimeni!

Vă dați seama că antihristul este la uși? Nuuu…. „Din somnul cel de moarte…”

Dar lumea „se bucură” și sare în sus pentru altele… Mai sus avem momentul în care, în timpul unei manifestații largi avute loc probabil azi, împotriva măsurilor capvid, este anunțată de către organizatori hotărârea celor trei membri ai Curții de Apel, conform căreia unul dintre partidele din Grecia – Hrisi Avghi (Răsăritul de aur) este declarat organizație criminală, mafiotă. No, mare descoperire, parcă ceilalți politicieni ar fi sfinți, nu adunătură de masoni…

Este drept că și prin Sinoade colcăie de masoni, dar asta este altă discuție…

Sursa – http://trelogiannis.blogspot.com/2020/10/blog-post_34.html

Desigur, revenind la Sfânta Împărtășanie, privite lucrurile în mod obiectiv trebuie spus că:

a) în general, grecii mireni se împărtășesc fără spovedanie sau una rară;

b) ei consideră că dacă ai venit la biserică și nu ai mâncat, ai dreptul să te împărtășești, alte condiții nu prea sunt (desigur, cu excepțiile de rigoare din anumite parohii);

c) foarte puțini s-au îngrădit de panerezia ecumenistă, s-au plâns – ca și la noi – că s-au închis bisericile, dar tot în erezie au rămas.

Acum grecii sar în sus pentru că au fost dați unii „de gol” – și bine fac – dar nu își dau seama că SINGURA SOLUȚIE este întoarcerea la Ortodoxie și îngrădirea de erezie! Iată că înșelările sunt multe, iar mărturisirea ortodoxă nu se reduce la strigăte de protest! Iar pentru mântuire este nevoie de mult mai mult decât răcnete publice!

Concluzia ortodoxă este: Dumnezeu a închis pretutindeni bisericile, pentru ca ereticii – cler și popor – să nu se mai apropie de Sfintele Taine. Problema adevărată nu este capvid-ul (deși sunt multe capete… goale), ci TRĂDAREA LUI DUMNEZEU (făcută în mod plenar prin sinodul întâi ecumenist din Creta, iunie, 2016), adică modul în care oamenii invită și trăiesc zi de zi iadul pe pământ. Și, culmea, mai vor și… fericire, pace, bunăstare, somn dulce, bani la cherem etc etc!

Mai ne și plătim păcatele, nu numai le săvârșim, nu?

a consemnat

pr. Ciprian Staicu