Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Un posibil dialog actual cu un polițist…

Stimate domnule polițist,

Eu nu port și nu voi purta mască, atâta vreme cât sunt sănătos. Iar dacă mă voi îmbolnăvi, mă strădui să mă tratez acasă sau la spital, nu umblu pe afară, căci nu sunt nici inconștient, dar nici iresponsabil.

Însă v-aș ruga nici dumneavoastră să nu fiți inconștient sau iresponsabil, mă iertați, dar dacă îmi dați amendă, eu o voi contesta în instanță, urmând apoi să îmi rezerv și folosesc dreptul legal de a ataca – nu pe dvs sau vreo altă autoritate – această măsură ilegală a amendării mele pentru nepurtarea măștii în public.

Și am dreptul să fac plângere pentru abuz în serviciu, pentru nerespectarea dreptului de liberă circulație, pentru că v-ați apropiat mai mult de doi metri de mine, deci nici dvs, cel cu legea în mână, de fapt nu o respectați.

Cred că nimeni dintre angajații M.A.I. nu vrea să aibă parte de dosar penal și, Doamne ferește, să ajungă apoi la pușcărie pentru faptele lor ilegale. Am auzit că este viață grea pentru polițiști dincolo de gratii, chiar și dacă au pedepse mici…

Așa că, vă rog, cu tot respectul, faceți cum considerați, eu primesc și amenda în numele lui Hristos, care m-a făcut om liber și sănătos la minte. Însă mască pe chipul meu NU va fi!

Detaliile juridice – unele dintre ele – și în articolul de mai jos:

https://www.activenews.ro/stiri/Avocatul-Gheorghe-Piperea-Purtarea-mastii-in-aer-liber-NU-are-temei-legal.-Amenzile-sunt-ilegale-usor-de-desfiintat-in-instanta-163211

(Atenție – site-ul respectiv este ecumenist și mai îndrugă și minciuni, când este vorba de credință; însă domnul Piperea este un român care și-a demonstrat practic buna lui credință în ceea ce privește justiția în arealul românesc)

Redacția

Notă: apropo, dacă este „scenariu roșu”, deosebit de altul, de alte culori, înseamnă că ne aflăm în mijlocul unei piese de teatru, nu?