Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Slavă Domnului, că în Patriarhia Română se mai aude câte o voce mărturisitoare și că în Biserica Ciprului au început ierarhii să se îngrădească de pomenirea întâi-stătătorului lor, pomenitor de schismatici

Un articol bun, scris de un fost coleg de facultate:

https://www.activenews.ro/stiri/Patriarhia-ii-raspunde-elegant-lui-CTP-cu-privire-la-Sfintele-Moaste-Pune-mana-pe-Carte.-Ce-se-scrie-chiar-in-Apocalipsa-163571

În Cipru, pentru că „de capul lui”, arhiepiscopul Hrisostom l-a pomenit la slujbe pe schismaticul Epifanie din Ucraina (iar prima dată când a făcut aceasta, în urmă cu câteva săptămâni, un coslujitor episcop cu el s-a dezbrăcat de veșminte și a plecat înainte de finalul Sfintei Liturghii, neîmpărtășindu-se cu arhiepiscopul schismatic), unii episcopi din Sinodul cipriot – conform mitropolitului Isaia de Tamassos – au întrerupt con-slujirea lor cu arhiepiscopul, ca prim pas spre întreruperea oficială a pomenirii lui, dacă nu își retrage inițiativa schismatică și nu întrunește Sinodul, care oricum se pronunțase împotriva pomenirii schismaticilor, dar unii sunt „primii fără egali”, când este vorba de cele bisericești, împingând în schismă o Biserică întreagă.

Sursa – http://trelogiannis.blogspot.com/2020/11/blog-post_339.html

Notă: iată cum și la nivel înalt încep să se trezească ierarhii și să facă ceea ce am făcut și noi, ortodocșii îngrădiți de panerezia ecumenistă. Ce mai au de spus acum cei care ne acuzau de schismă, când episcopii Ciprului prin îngrădire se feresc exact de schismă? Oare tăcerea peștelui sau poziția struțului? Of course… Doamne, luminează-ne pe toți, iar pe cei lași și eretici întoarce-i la adevărul Sfintei Ortodoxii!

Redacția