Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

„Un interviu excelent, cu mult bun simț dar îndeajuns de detaliat ca să mai faci un pic de educație…”


Notă: nu e de teologie, dar e de bun simț. Ceva de învățat pentru viață tot găsim și aici, ca albina care ia din fiecare floare ce e bun – spunea Sf. Vasile cel Mare, ca principiu în a discerne ce să citești sau nu (acum am trecut și la cuvinte-video).

Dincolo de asta, ce frumos este când doi oameni stau de vorbă, sincer și simplu, încercând să învețe ceva bun unul de la celălalt pentru viață. Cât și cum este ea, lungă sau scurtă, bună sau cu ispite. Desigur, cea importantă este veșnicia.

Nu știu în general cum este emisiunea aceasta, ajunsă la nr. 500, azi am auzit de ea, pe net, căci televizor nu am. Așa că nu fac reclamă nici lui Andi Moisescu.

Este posibil să existe cârcotași care să mă pistoneze apoi pe mail sau pe telefon că îi fac reclamă Simonei sau nu știu ce. Nici pe departe. Pur și simplu mi-a plăcut acest interviu și l-am pus pe site. Cui nu îi place, să nu se uite. De „mărturisitori” deștepți, sub „semnătura” anonimatului, îs sătul. Cât despre mesaje, le dau delete și viața merge înainte. Chiar și fără bere, căci nici mie nu îmi place. Cu siguranță fiica mea Maria se va uita la acest interviu, căci pentru viață are câte ceva de învățat de la un om al disciplinei și al rezultatelor remarcabile bine meritate în domeniu.

pr. Ciprian