Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Au cuvântul doctorii – români și străini…

Recomandăm acest articol:

https://www.activenews.ro/stiri/Nici-eu-nu-am-murit-163852

Dr. Didier Raoult din Franța

Am rugat-o pe doamna prof. Mihaela Popa să uite de boală și de alte neputințe și să treacă la misiune, ca o tânără pensionară ce este, Domnul să o țină sănătoasă, alături de soțul ei, Anton, și el greu încercat – să ne rugăm pentru ei. Așa că a făcut un rezumat al acestui interviu:

„Am ascultat de câteva ori, ca să înțeleg bine punctul de vedere al medicului profesor Didier Raoult. El afirmă că:

– „trebuie să ne oprim să avem teamă”, să privim lucrurile cu calm. Medicii trebuie lăsați să prescrie tratamentul, bolnavii trebuie îngrijiți și multă atenție trebuie acordată persoanelor în vârstă.

– Recunoaște că există conflict de interese în privința tratamentului cu Hidroxiclorochina, care este un medicament mai puțin costisitor, dar eficient, față de Remdesivir, foarte costisitor.

– A adus mai multe cărți, al căror autor este, probând că are competență în domeniul microbiologie și al infecțiilor respiratorii. Discută despre fostul șef al OMS și actualul, afirmând că oamenii se schimbă în funcții, sunt trecători, că au concepții diferite, dar că el probează cu știința, cu cunoștințele științifice tratamentul pe care îl aplică bolnavilor.

– Nu mai trebuie îngrozită populația, terorizata. Pandemia a luat sfârșit, interesele sunt politice, financiare, nu au legătură cu boala, despre care se vorbește doar în aceste scopuri. Mortalitatea este în scădere, însă inducând panica, lumea se sperie. Doctorul invită la calm, la o viață normală, fără spaime și fără carantinare.”

De asemenea, s-a implicat în această muncă și doamna profesoară Maria din Elveția, fiică duhovnicească de-a mea, care a nuanțat astfel cele de mai sus:

„Afirmațiile prof. dr. Didier Raoult sunt:

1. Pentru că este vorba de o boala nouă, deci imprevizibilă, este posibil să nu fi văzut încă partea cea mai rea a bolii.

2. Vedem că în partea a doua a epidemiei, pe care o trăim actualmente, au avut deja loc două pusee epidemice, care sunt descrise de specialiști ca două variante noi ale bolii. De curând a apărut o prima publicație asupra reinfectării cu cele două variante ale bolii, numite în Franța – Marseille 1 și Marseille 4, fiecare dintre ele dezvoltând un tip aparte ca epidemie.

3. Este un decalaj între numărul de cazuri depistate, cazuri spitalizate și cei aflați la reanimare, cam 8-9 zile decalaj între diagnostic și reanimare. Mortalitatea e moderata și atinge pacienți cu o stare precară de sănătate.

4. Îngrijorătoare este terorizarea populației, fapt ce duce la comportamente inacceptabile, riscăm o recunoaștere a terorismului la nivel global, atât doctorul Didier, cât și avocatul lui au primit amenințări teroriste din toată lumea. Dacă se continuă în acest ritm, societatea va ajunge în punctul de explozie, nu există sute de mii sau milioane de morți, trebuie să înceteze această teroare. Mortalitatea e moderată, centrul medical al dr. Didier se ocupa de 12.000 de persoane, 250.000/300.000 de teste administrate.

5. Cea mai importanta e administrarea resurselor – competențe medicale, dotarea tehnică și responsabilizarea personalului medical. Exista câteva embolii pulmonare săptămânal, esențial este că pacienții să vină la spital în timp util, o bună îngrijire duce la scăderea riscului de a ajunge în reanimare și automat la scăderea mortalității.

6. Se fac teste biologice asupra pacienților. Deseori sunt pozitivi tinerii care au mirosul și gustul afectat și care nu conștientizează asimptomatologia bolii. Important e ca și pacienții în vârstă, peste 80 de ani, să vină la spital, unde li se testează saturarea cu oxigen a celulelor, ei își pot procura de asemeni din farmacii mici rezerve de oxigen, care nu costa foarte mult.

7. Situația actuala de nervozitate a omenirii duce cu gândul la anii 60-70, sub teroarea comunistă.

8. Nu trebuie urmărite ziarele, pentru că jurnaliștii dețin „adevărul zilei”, senzaționalul, pot scrie niște prostii care pot fi infirmate în timp sau cel puțin criticate. Jurnalismul este doar o meserie, nu trebuie luat în serios din punct de vedere medical.

Din păcate, marile partide politice s-au adaptat ritmului jurnalistic, uitând că rezonanța pe care o au ei declanșează un impact foarte mare asupra maselor. De reamintit că arhiva securității sanitare are nevoie de un minim de 10 ani pentru a stabili adevăruri științifice, în contradicție cu adevărul jurnalistic, care durează zile, săptămâni, luni. De exemplu, dr. Didier a lucrat peste 15 ani în studierea ciumei, în tot acest timp disputele științifice fiind foarte mari. În maladii infecțioase și microbiologie, experienta dr. Didier este de peste 20 de ani, în știinte medicale el este nr. 2 în toată Franța.

Din cărțile lui amintim:

– 1993 – Studiul despre Clorochina

– 1997- Noi maladii infecțioase (forțat să le numească infecțioase în loc de émergeantes- maladii noi, necunoscute, pe motiv ca nimeni nu cunoștea astfel de boli în acea perioadă).

Deține de asemenea singurul laborator de bio-terorism, unde a făcut alte studii în cercetare în perioada 2002-2003, disponibile pe internet.

Un editor i-a propus sa scrie o carte despre Noile riscuri infecțioase- Gripa aviară, SARS, după care a apărut lucrarea Epidemii – pericole reale și alerte false- de la gripa aviară la Covid 19.

9. Pe 23 octombrie 2020 a apărut un studiu într-un jurnal american de notorietate – Global trial eliminates drugs, pivots to new ones, unde se discută despre nocivitatea Redemsivirului.

Tot în aceasta lună, însă, Comisia Europeana cumpără Redemsivir în valoare de un miliard de euro. Redemsivir se administrează intravenos 10 zile, cel puțin 5% din pacienți dezvoltă complicații grave – tromboza, tulburări de coagulare, septicemie.

O perfuzie administrata 10 zile fără motiv constituie un ACT AGRESIV asupra omului, întrebare și pentru Comisia de etică: se poate administra unui pacient o perfuzie 10 zile știind ca ea nu conține nimic folositor, însă riscurile sunt mari?

Această adeziune pentru SIMILAC e impusa rapid de industria farmaceutica din cauza intereselor majore financiare.

Revista New England scrie că peste 10 % din pacienții perfuzați cu Redemsivir au trebuit să întrerupă tratamentul din cauza complicațiilor grave apărute.

Ministerul Sănătății francez le-a transmis medicilor francezi că pot folosi Redemsivir gratuit și le-a interzis folosirea Hidroxiclorochinei, deși doua miliarde de oameni au folosit acest produs, fără a dezvolta efecte secundare.

Dr. Didier l-a folosit la 10.000 de pacienți, fără toxicitate dovedită. Echipa lui a publicat peste 100 de studii cu privire la acest medicament, arătând înjumătățirea cazurilor mortale după folosirea lui (adică a Hidroxiclorochinei).

Africanii sunt singurii care au ignorat recomandările OMS de utilizare a Redemsivir/ interzicerea Hidroxiclorochinei, făcându-se glume discriminatorii pe tema aceasta, că africanii nu ar fi prea inteligenți să urmeze indicațiile date, fapt complet neadevărat, acolo fiind un medic ilustru care a descoperit Ebola și a studiat holera, fiind o autoritate mondială în domeniu.”

Mulțumim celor două ortodoxe pentru efortul lor, le binecuvântăm cu bucuria lui Hristos și nădăjduim că putem cu toții, citind și luând aminte, să învățăm ceva folositor din cele de mai sus (pr. Ciprian).