Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Un popor căruia nu îi pasă. Nimic nou, nu?

https://www.activenews.ro/stiri/IPS-Teodosie-la-finalul-Liturghiei-de-Sfantul-Andrei-Nu-ne-inspaimantam-de-nici-o-amenintare-Lucrurile-lui-Dumnezeu-noi-le-impartasim-mai-departe.-Biserica-nu-va-minte-niciodata-si-noi-slujitorii-ei-suntem-cei-care-marturisim-Adevarul-163915

Foarte adevărat tot ce a spus ÎPS sa, Teodosie al Tomisului, cu excepția esențialului: cei care mărturisesc adevărul și care sunt fiii sănătoși ai Bisericii sunt ortodocșii, adică cei îngrădiți de erezie.

Nu este elocvent că la o chemare atât de călduroasă la acest pelerinaj – alături de sprijinul măcar tacit al Patriarhiei Române – s-au adunat din toată țara, deci nu numai dintr-o localitate (Ioan Corvin), care are peste 1.000 de locuitori, doar 400 de oameni în total?

Să fim onești cu noi înșine: au ajuns ecumeniștii „iubitori de Sfinți” să fie mai puțini decât ortodocșii îngrădiți de panerezia ecumenistă.Și aici este o rânduială dumnezeiască, pentru că astfel Hristos le închide ereticilor nepocăiți în nas ușile bisericilor, lăsându-i cu idolul televizor și cu masca făcătoare de minuni.

(noul tip de ierarh, desigur ÎPS Teodosie al Tomisului nu se încadrează în niciun fel, cinste lui pentru aceasta, pentru că nu poartă mască și nu se lasă purtat de hotărârile anticreștine a statului; pe imagine scrie în limba greacă astfel:

„Cu frică de coronavirus… nu vă apropiați”)

Dar teatrul continuă, cu măști și restricții, pentru că la vârf politicienii și mulți dintre ierarhii B.O.R. sunt – din păcate (și e mare păcat) uniți de același ideal: apartenența la masonerie. Așa că va fi pentru poporul plecat în mini-vacanța de 1 decembrie din ce în ce mai greu, cu vaccinul care îl va decima, după ce l-a surpat, fizic și psihic, cârpa numită „mască” de chiar unul dintre preoții arhiepiscopiei Tomisului.

Iată în minunatul oraș Patras (Grecia) – locul de martiriu al Sfântului Apostol Andrei, unde este păstrat capul acestuia și crucea în formă de X pe care a fost răstignit – cum stă catedrala închisă, iar slujbe nu se fac, oamenii stau în case, poliția e… la post (chiar și în post). Trăim – fără să ne dăm seama – în antecamera momentului înscăunării antihristului.

Iar faptul că M.A.I. românesc s-a lăudat că la peștera Sfântului Andrei s-au respectat regulile – chiar dacă vor trimite apoi sute de amenzi prin poștă – iar ÎPS Teodosie a fost vădit mișcat de victoria aparentă în fața statului antihristic, ceea ce îl va repune pe Înaltpreasfinția sa pe calea Bisericii, care este „stâlpul și temelia Adevărului” (I Timotei 3, 15) este mărturisirea adevărului, nu închinarea la ecumenism, care este trădare de Hristos și supunere față de mamona sincretismului inter-religios mondial.

pr. Ciprian Staicu