Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

„Erezia, acest păcat înfricoșător, care cuprinde în sine hulă asupra Sfântului Duh, cu totul îl înstrăinează pe om de Dumnezeu și, înstrăinându-l de Dumnezeu, îl predă în puterea satanei.” (Sfântul Ignatie Briancianinov)

Sfântul Ioan Maximovici, dragul de el! Va fi alături de noi la Sinaxa Ortodoxă!

Cel mai frumos ierarh! O minune de om! Omul lui Hristos!

Desigur, sensul cuvintelor mele din predică este că și Sfântul Ioan Maximovici, ocrotitorul meu (cu care m-am întors în urmă cu câțiva ani de la San Francisco – detalii în romanul ortodox Eu sunt cu voi în toate zilele…), a fost acuzat și batjocorit în fel și chip, târât prin judecăți, însă întotdeauna a biruit.

El a fost însă înalt cât raiul, frumos ca un arhanghel, ascetic și râvnitor ca nimeni altul (prima poză de mai sus arată camera lui, unde a și „dormit”, doar în acel fotoliu ani de zile, refuzându-și odihna obișnuită pe un pat). Este adevărat că mulți l-au acuzat că ar fi nebun, însă doar pentru că slujea fără compromis lui Hristos, de aceea a avut parte de multe necazuri din partea „fraților mincinoși”, dar pe toate le-a biruit prin Hristos!

Să avem parte de rugăciunile lui!

pr. Ciprian

O carte pe care i-o dedic, cu toată recunoștința că acum vlădica John the Wonderworker sălășluiește și în paraclisul nostru, ca unul dintre hramurile lui!

Roman ortodox de mare actualitate

Bonus pentru iubitorii de Sfinți, întru Hristos:

Slujba Sfântului Ierarh Ioan Maximovici, făcătorul de minuni

Din nou acasă la Sfântul Ioan Maximovici…

Un bun motto:

„În vremurile din urmă răul și erezia vor stăpâni atât de mult, încât credincioșii nu vor mai găsi ierarh, preot, păstor, care să-i ferească de înșelări și să-i conducă pe calea mântuirii. În acel moment credincioșii nu vor putea accepta îndrumări sigure de la oameni, însă îndrumătorul lor va fi scrierile Sfinților Părinți. În această perioadă fiecare credincios va fi responsabil de tot poporul Bisericii. Fraților, este timpul să ne asumăm cu toții responsabilitatea înaintea lui Dumnezeu și a istoriei. Nu o luați pe drumuri alunecoase și alte înșelări de la episcopii și preoții voștri. Nu vă faceți că nu vedeți, sunteți responsabili.” (Sfântul Ioan Maximovici)