Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Glasul duhovnicului și mărturisitorului ortodox

Este vorba despre părintele Arsenie Papacioc, cel de vrednică pomenire. Iată ce spunea despre visarioniști (chiar la finalul conferinței, ultimele două minute, de la 2.04.32):


Mulțumesc celui care mi-a trimis pe mail acest link și această mărturie ortodoxă.

Nu pot spune decât acestea:

„Lucrurile sunt clare pentru mine și, cred, pentru orice ortodox.

Voi fi în comuniune bisericească cu cei care se leapadă de toate ereziile, înșelările și idolatria fata de ereziarhul ierodiacon Visarion Iugulescu și vor arunca la gunoi (făcute bucăți) sau în foc toate materialele care au legătură cu învățătura, viața și scrierile lui.

Așa să ne ajute Bunul Dumnezeu!

Fără negocieri în ceea ce privește Ortodoxia.

Cum spunea părintele Arsenie Papacioc: „Singur Ortodoxia!” (adică chiar și singuri de am rămâne, tot numai Ortodoxia să o mărturisim)

Dragostea de adevăr se bucură, nu de altceva, conform Sfântului Apostol Pavel.

Dea Domnul pocăință grabnică și sinceră tuturor ereticilor și statornicie în credință și putere de mărturisire curată tuturor ortodocșilor!”

Pr. Ciprian Staicu

4 martie 2021

Pentru detalii analitice:

Din cartea „Biserica, sectele și frații mincinoși”