Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Un nou proiect ortodox

Ieri o fiică duhovnicească m-a rugat următoarele (spicuiesc câteva idei):

a) să postăm pe site, în mod periodic, articole despre faptele din viata unor sfinți;

b) am vrea să învățăm cât mai multe adevăruri despre Ortodoxie, despre poporul nostru și despre cei care au făcut și fac cinste acestui popor ortodox;

c) ne-ar prinde bine să existe o temă și o scurtă bibliografie de studiat în mod lunar; de preferat să existe surse electronice pentru informare, acolo unde cele tipărite pe hârtie sunt mai greu de găsit.

Răspuns și invitație pentru toți prietenii Sfântului Efrem cel Nou

1. De astăzi lansăm o rubrică săptămânală, pe care am putea-o numi: „Să învățăm de la Sfinți cum să fim ortodocși.” (sau propuneți un alt titlu generic) Pentru organizarea ei să lăsăm timp până sâmbăta viitoare, la ora 20, când voi reveni cu un răspuns, bazat și pe cele transmise de dumneavoastră.

2. Sugestiile le puteți trimite la următorul mail:

tsunamiantivaccin@gmail.com

3. Este un mail deja configurat, dar cele trimise acolo nu trebuie să aibă neapărat legătură cu vaccinurile, ci îl vom folosi doar ca mod de a ține legătura.

4. Ne vom axa doar pe lucruri pozitive, pe ce avem de învățat din Sfânta Scriptură și din operele patristice, sintetizat și ușor de reținut, dar și din scrierile contemporane ortodoxe, pentru a ne trăi mai frumos credința dreptmăritoare.

5. Mailurile trimise trebuie să fie scrise cu bun simț față de toți ceilalți implicați, cu obiectivitate și cu recunoștință față de Dumnezeu că, iată, studiind fiecare cât poate, a găsit ceva folositor de suflet pentru toți. Sau se pot trimite întrebări și sugera teme.

Notă:

De celelalte elemente legate de situația actuală a luptei împotriva ereziilor și a atacurilor subversive ale statului antihristic ne vom ocupa în alte articole, ca și până acum, cu ajutorul Bunului Dumnezeu.

Vă așteptăm cu drag să ne scrieți și vă punem la dispoziție spațiul acestui site pentru orice este cu adevărat folositor pentru suflet.

Iar pentru că ne apropiem de începutul Postului Mare, vă rugăm să ne iertați pentru tot ceea ce, cu voie sau fără voie, v-am greșit vreodată și Dumnezeu să vă ierte!

pr. Ciprian Staicu și

familia trupească și duhovnicească