Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Teologie Palamită și aplicații contemporane

Sfântul Grigorie Palama (1296-1359)

Prăznuit în a doua Duminică a Postului Mare, precum și în data de 14 noiembrie. Sfintele lui Moaște se află în catedrala mitropolitană din Tesalonic

În imagine scrie: pe cizmă – „tiranie.” Mai întâi tiranul spune, înainte de a-l călca pe cap pe bietul om: „Stai așa, ceva nu este în regulă…”

După ce omul și-a pus (sau i s-a pus) masca, cizma tiraniei îl strivește, adăugând și replica cinică:

„Așa este mai bine!”

JOS MASCA, ROMÂNI!

Fiți creștini, adică ORTODOCȘI, nu robi ai lui antihrist, batjocoriți, umiliți, înjosiți și duși apoi ca vitele la tăiere, în malaxorul Noii Ordini Mondiale.

Redacția