Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Cine este habarnist, tot așa rămâne…

În ultima vreme se desfășoară o nouă etapă din atacurile personale îndreptate asupra mea. Nu-i bai, există Psalmul 90 și nu ne temem!

Ieri vorbeam cu părintele Sava Lavriotul și mi-a spus că în mod repetat l-a rugat pe Dragoș de la Râmnicu Vâlcea, unul dintre administratorii site-ului de mai jos, să înceteze cu atacurile personale la adresa mea (nu l-a ascultat pe gheronda, așa că afirmațiile lui eventuale despre o legătură strânsă cu părintele Sava sunt doar chemtrails, mai ales că doamna Ioana, cu care are site-ul de mai jos, a semnat recenta Mărturisire de credință athonită, însă colegul ei, ioc). Desigur, acest Dragoș face echipă perfectă cu Cristian Bucuroiu, ambii deținători de site-uri cu titlul pompos de „ortodox.”

Am intrat pe site-ul respectiv și văd ultimul articol:

În vremea lui Antihrist va domni tăcerea vinovată…

Nu știu cine s-a ocupat de el, oricum este succint. Mi-au atras atenția două lucruri:

a) sunt două texte preluate din limba greacă, pe care administratorul le-a „tradus” probabil cu google translate. Și a ieșit… varză (de post). Adică citatul patristic al Sfântului Grigorie Palama a ieșit total pe dos: Sfântul zice „Biserica lui Hristos va constitui (va fi) o turmă mică și prigonită”, românul traduse prin google: „turmă mică și bine condusă.”

Făcui și o poză, ca dovadă, că știm noi cât de repede se modifică… modificarea.

Deci, unde dai și unde crapă. Mai mult, conform administratorului ortodoxlogos (adică „cuvânt ortodox” – în greacă), „Biserica lui Hristos o constituie o turmă mică și bine condusă, fără o organizare formală de zid și subordonată episcopiilor.” Textul de fapt spune: „fără o organizare oficială în lăcașuri de cult.” Oricum, a spune că este „bine condusă”, urmat de „fără organizare”, despărțite de o virgulă arată un singur lucru: nu știe să vorbește românește – cum spun ungurii pe aici pe la noi.

b) Partea a doua este și mai și: o poză cu un părinte în vârstă și un citat care îndeamnă la mărturisire (ba chiar la faptul că textul vorbește despre „εξομολόγηση” – exomologhisi, care înseamnă „spovedanie” și spune că o bună spovedanie durează… 5 minute – așa, în stil grecesc, iar „traducerea” din topor vorbește despre „mărturisire”, care în greacă se spune cu totul altfel, adică: „ομολογία” – omologhia).

Vorba aceea, site-ul ortodoxlogos are și o extensie în titlul lui oficial: „Mărturisirea Ortodoxiei.” Deci, poza este a părintelui Efrem Filoteitul, la care ecumeniștii au mare evlavie, vor să îl canonizeze, deja face „minuni”, „plâng” pozele lui etc. Însă adevărul este altul: după înscăunarea noului arhiepiscop al Americii de Nord, pe nume Elpidoforos (am avut cu acea ocazie articol pe site-ul nostru), acesta s-a dus la mănăstirea Sfântului Antonie cel Mare (în Arizona, lângă orășelul Florence), înființată de părintele Efrem, care fiind foarte în vârstă este acum gheronda, iar starețul se numește Paisie (sau cel puțin acela era când am fost eu acolo, în 2012), unde a fost primit ca ierarh eparhiot fără probleme, i-a binecuvântat, a slujit cu ei, le-a spus că va fi mereu ocrotitorul lor, dacă vor face ascultare de el, apoi, la moartea părintelui Efrem, a fost cel care i-a făcut slujba de înmormântare; adică un ecumenist de frunte (mâna dreaptă a patriarhului ecumenic Bartolomeu), care se află în comuniune 100% cu obștea părintelui Efrem, cea din Arizona și cu obștile celorlalte aproape 20 de mănăstiri din America de Nord. Nicăieri niciun cuvânt despre întreruperea pomenirii, totul este așa cum a lăsat gheronda Efrem: ascultare de ecumeniști!

Iată și anunțul că arhiepiscopul Elpidoforos a slujit înmormântarea lui gheronda Efrem (11 decembrie 2019):

Αμερικής Ελπιδοφόρος: “Υποκλίνομαι στην αγία μορφή του Γέροντος Εφραίμ”

Așadar, monsieur Dragoș, sunteți un promovator oficial al celor mai vicleni ecumeniști, sunteți total necunoscător al limbii grecești, iar site-ul dvs, când nu se ocupă cu hulirea mea personală, este „specializat” pe aproape nimic, desigur prin google translate, când este nevoie.

Așa că recomand site-ul dvs spre DELETE (și nu m-am dilit) pentru toți cei care iubesc Mărturisirea Ortodoxiei și nu vor să fie înșelați de personaje cu totul îndoielnice din punct de vedere al îngrădirii ortodoxe, precum sunteți și domnia voastră. Domnul să vă dea sănătate și vă mulțumesc pentru toate „sfaturile” omiletice pe care mi le-ați oferit în spațiul public al internetului. Le pun în practică și dau slavă lui Dumnezeu!

Cu urări de mântuire și

de îngrădire de erezia visarionistă,

pr. Ciprian Staicu

Notă: ținând cont de faptul că adresantul principal al acestui articol este deja un batjocoritor al meu, cu vechime în muncă, îi adresez din toată inima și salutul creștinesc: „Domnul să vă ierte!”