Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Șarpele, începător al răutății, acum și-a făcut… emisiune, în care a ajuns… vultur


Cred că cu astfel de emisiuni vom asista la …„canonizări” de eretici încă din viață… Iar patriarhul Daniel ar fi încântat de așa ceva, mai ales raportat la propria lui persoană.

Am avut 6 patriarhi ai Bisericii Ortodoxe Române (Miron, Nicodim, Justininan, Iustin și Teoctist – cei cinci s-au dus în veșnicie – Domnul știe detaliile) până acum… toți masoni. Mare impediment la canonizare.

Simonia (darul harului preoției pe bani) este lege – nescrisă, dar atotprezentă – în Biserica Ortodoxă Română. Nu ajungi azi cleric dacă nu dai banul, iar a ajunge arhiereu este legat de înscrierea în masonerie. Mare impediment la canonizare.

Analogia de mai sus cu „vulturul” a vrut să gâdile un anume orgoliu, dar nu doar atât; ea are legătură cu structura piramidală, specifică papismului și masoneriei. Cu tot ce rezultă din aceasta. Mare impediment la canonizare.

Au ajuns ierarhii eretici ecumeniști să fie „darul dat de Dumnezeu Bisericii”, se spune mai sus. Cred că este vorba de alt dumnezeu, numit de masoni – mare arhitect al universului, căruia i se închină. Îl cheamă de fapt satana. Mare impediment la o eventuală canonizare… patriarhală.

Devreme ce se spune aici că episcopul este Biserica – ceea ce este erezie – el este doar slujitor al Bisericii, cine anume este mai presus de el, ca să îl ia la rost dacă se abate de la mărturisirea adevărului? Nimeni și nimic, căci de Hristos, Capul Bisericii, au uitat. Mare impediment la canonizare.

Urmează curbă, ca la Ploiești: abia acum a aflat pr. Vasile că Biserica nu este numai episcopul, ci mai sunt și mireni în ea? Mesajul acestei emisiuni este clar: ierarhii ecumeniști sunt disperați, simt că inima poporului nu mai are loc pentru ei, căci ierarhii au fost primii care au impus măștile în Biserică – nu statul, cum a fost în Grecia – acum îndeamnă la vaccinarea cu celule din copii avortați, deci se dau pe față – chiar din spatele măștii „medicale” – că sunt de facto sau ca status quo – lupi, nu păstori. Mare impediment la canonizare. Dar pocăința sinceră poate orice.

A fi ortodox înseamnă să mărturisești credința, chiar și cu prețul vieții. Ori ecumeniștii au terfelit-o la sinodul apostat din Creta (iunie, 2016). Pe toți ereticii – împotriva cărora Sfinții au luptat, în 2.000 de istorie creștină – i-au numit frați și biserici. Nici urmă de Ortodoxie în acești arhierei trădători, doar cuiere de veșminte și groaza băgată în preoți. Să întrebăm pe oricare dintre preoții din Arhiepiscopia Bucureștilor cum este cu adevărat patriarhul? Vor pleca ochii, căci au fost instruiți ani de zile că și a gândi este periculos, chiar dacă gândești pozitiv – dar poate nu îndeajuns – despre Înaltul sau Preafericitul.

Istoria consemnează că unul dintre patriarhii ei a fost supranumit „cel roșu.” Căutați și veți afla. Pentru ce? Pentru obediența față de ateii comuniști. Și acesta este un mare impediment la o eventuală canonizare.

Cu urări de bine,

Pr. dr. Ciprian Ioan Staicu

Bonus:

„Ereticii nu au niciun pic de liniște, pentru că nu sunt în adevăr.”

(valabil și pentru ereticii ecumeniști)

Ne rugăm pentru eretici, pentru păgâni – pentru pocăința lor și venirea lor la Ortodoxie – dar NU NE RUGĂM CU EI NICIODATĂ! Pentru că rugăciunea cu ei este hulire a Preasfintei Treimi!