Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Rânduiala cea bună

Această succintă Mărturisire de credință este baza pe care voi accepta împreună-rugăciunea cu mirenii. Ea va fi completată și citită de fiecare personal în fața Sfântului Altar (în afara slujbei, înaintea începerii Sfintei Liturghii – desigur, o va citi o singură dată, nu de fiecare dată), apoi fiecare o va păstra pentru sine, nimeni nu îi va face vreo poză sau copie și nici nu o va publica undeva.

Primul care o va face voi fi chiar eu, căci din neștiință m-am rugat în trecut cu eretici visarioniști și trebuie să îndrept aceasta. Astfel ne asigurăm că ne-am îndepărtat de orice influențe care ne-ar putea periclita mântuirea.

Varianta pdf:

Marturisire 2021 doua pe pagina

Cu urări de mântuire în Hristos,

pr. Ciprian Staicu