Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Cu durere am ascultat cuvintele de mai jos…


Acest clip l-am primit pe mail, de la părintele Sava Lavriotul. L-am încărcat pe youtube. Probabil el a mai fost încărcat și de alții, de cei care au făcut și traducerea și subtitrarea în limba greacă, adică sminteala a luat conotații sobornicești.

L-am cunoscut pe părintele Gheorghe chiar la el la biserică, în anul 1999, în Washington. După ce a trecut la Domnul i-am citit viața și învățătura. Am respectat jertfa lui și abnegația în mărturisirea adevărului. Așa cum s-a ridicat după căderea în timpul iadului reeducării de la Pitești, nădăjduiesc din toată inima că a făcut-o și referitor la cele de mai sus.

Știu că există și un site care îi este dedicat.

Știm ca a spus că ecumenismul este rodul masoneriei.

De aceea am fost foarte mâhnit de cele auzite aici. Trăind în Occident, cine știe de la cine și cum a ajuns să spună aceste lucruri neconforme cu învățătura ortodoxă, căci numai Ortodoxia are har, preoție, Sfinte Taine, succesiune apostolică.

În afara Bisericii nu există mântuire (Extra Ecclesiam nulla salus), spunea Sfântul Ciprian. Singura Biserică adevărată este Ortodoxia.

Dacă cineva știe vreo mărturie că părintele Gheorghe s-a dezis, în scris sau verbal, de cele spuse în aceste predici referitor la tainele papistașe, îl rugăm să ne trimită dovezile pa mail ciprioan@yahoo.com

Poate știu cei ce administrează site-ul dedicat părintelui…

Tare m-aș bucura ca acest moment să se schimbe în bine, să nu rămână ca dezamăgirea cumplită pe care am avut-o referitor la IPS Bartolomeu Anania, după ce am ascultat cum spunea că i-a făcut parastas papei Ioan Paul al II-lea, „fratele nostru” și alte bazaconii ecumeniste.

Vrem ca Adevărul să triumfe și să ne ferim de orice căderi și înșelări, nădăjduind din dragoste curată față de părintele Gheorghe că a revenit înainte de moarte prin retractarea celor afirmate greșit. Vă rugăm să ne ajutați în acest sens, dacă puteți!

Cu respect,

pr. Ciprian Staicu