Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Anunțuri editoriale și apel la sprijin pentru misiune ortodoxă

Hristos a înviat!

Iubiți prieteni ortodocși ai Sfântului Efrem cel Nou, vă anunțăm (și vă rugăm să răspândiți această veste, dacă binevoiți) că au ajuns în faza finală de corectare, înainte de tipărirea lor, următoarele două lucrări:

1. Carte de predici ortodoxe, intitulată „Întru slava Domnului nostru Iisus Hristos – Capul Bisericii”, scrisă de pr. Ciprian Staicu. Cartea va avea format mare, A4, aproape 400 de pagini, va cuprinde predici la întreg anul bisericesc (în total 68 de predici), în format scris fiind predicile din anii 2017-2019, iar cartea va fi însoțită de un DVD, cu predicile din anii 2020-2021, în format audio mp3. Predicile scrise au fost transcrise după varianta audio, au fost corectate, sintetizate, cenzurate de către autor acolo unde era nevoie, îmbogățite cu referințe biblice etc.

2. Pr. Ioannis Diotis, Ereziile arhimandritului Sofronie Saharov și combaterea lor ortodoxă (traducere din limba greacă a pr. Ciprian Staicu), o carte în format A5, de aproape 200 de pagini. Este prima din seria numită Surparea idolilor, în care vor urma, cu ajutorul lui Dumnezeu, cărți separate, dedicate combaterii ereziilor ierodiaconului Visarion Iugulescu, ale părintelui Arsenie Boca, ale părintelui Nil Dorobanțu etc.

În anii care au trecut numai cu ajutorul frățiilor voastre ortodoxe am reușit să ducem la împlinire această lucrare misionară și apologetică ortodoxă. Vă mulțumim și Domnul să vă hărăzească mântuirea!

Cei care vor și pot să sprijine lucrarea de editare a acestor cărți sunt rugați să se folosească de anunțul de mai jos. Donatorii sunt rugați să ne anunțe intenția lor la adresa de email ciprioan@yahoo.com sau prin sms simplu la nr. de telefon 0740788876.

Donează

Rămânând în unirea credinței ortodoxe și lepădându-ne de toate ereziile mai vechi și mai noi, vă mulțumim pentru tot sprijinul și nu vom rămâne datori.

Cu recunoștință și cu respect

pentru toți ortodocșii de pretutindeni,

pr. Ciprian Staicu