Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Omule, orice ar fi, nu renunța, nu te da bătut…!

„Oamenii suferă, oamenii cad, au greutăți. Oamenii au momentele lor rele. Oamenii sunt dezamăgiți, cad în disperare, plâng, sunt împovărați.

Oamenii izbucnesc, se descarcă de nervi. Uneori se tem, alteori ezită. Au nevoie de sprijin, de mângâiere. Au nevoie de un cuvânt bun.

Așadar, nu uita că ești om. Mai ales în aceste vremuri, pe care le trăim, nu uita aceasta. Vei avea și zile grele de trecut… Lasă-le să vină…

Doar nu renunța. Numai atât. Doar aceasta să nu o faci!”

Hristos a înviat!

Elefteriadis Elefterie

Sursa – http://trelogiannis.blogspot.com/2021/05/blog-post_858.html