Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Să dea Domnul pocăință ereticilor, spre a se feri aceștia de focul iadului!

Din Grecia vin multe mărturii despre intervenția minunată a Sfinților…
Minune recentă a Sfântului Ioan Rusul (7 August 2021) 
De câteva zile, insula Evia este în flăcări. Autoritățile au dat dispoziție ca și locuitorii satului Prokopi să-și părăsească locuințele datorita pericolului iminent. La indemnul mitropolitului, preotul de la biserica Sfântului Ioan Rusul, unde sunt adăpostite ale lui Sfinte Moaște, a făcut o procesiune de peste o ora cu icoana Sfântului și cu alte Sfinte Moaște, pe care le deține biserica parohială.
Moaștele Sfântului Ioan au rămas în lăcașul de cult. Procesiunea s-a încheiat după ora 22.00. La ora 3 dimineața, poliția a revenit cu îndemnul de a părăsi locul. După o oră a apărut un nor, luminat de jur-împrejur de stele, care a slobozit timp de 20 de minute o ploaie torențială. Astfel, satul și regiunea din jur au fost salvate în mod minunat. De remarcat că nu exista absolut nici o previziune meteorologică prin care să se fi dat speranța apariției vreunui nor (ce să mai zicem de ploaia respectivă!?!).
Mărturia aparține parohului din Prokopi, Evia, părintele Nikolaos și a fost prezentată recent la un post de televiziune local. Am vizionat materialul și v-am făcut o scurtă prezentare pentru a arată puterea Sfinților lui Dumnezeu, precum și faptul că pedagogia Lui ne este cunoscută doar parțial. Sfântul Ioan Rusul să ne fie tuturor protector și chip de urmat!
Cu dragoste de Sfinți,
pr. Petru Sidoreac – Nea Kallikratia, Thesalonic
Notă: îl cunosc pe părintele Petru, am fost colegi la Tesalonic. Domnul a ajutat, spre pocăința ereticilor! Nu pentru credința lor ecumenistă! Adevărata cinstire a Sfinților este urmarea pildei vieții lor! (pr. Ciprian)