Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Viu este Dumnezeu!

În urmă cu câteva zile incendiile din nordul insulei au înconjurat mănăstirea Cuviosului David (acolo se află și mormântul Sfântului Iacov Tsalikis). Egumenul a dat poruncă să părăsească toți mănăstirea, să fugă din calea focului nimicitor. Trei călugări au rămas, să îi ajute pe pompieri. Însă strădania era supra-omenească. A ajuns focul la 1 metru de mănăstire, iar apoi a luat-o înapoi. După stingerea tuturor incendiilor din jurul mănăstirii, iată cum arată locul (totul a ars, păduri imense și falnice, mănăstirea nu a pățit nimic, cu ocrotirea Sfinților):

MARE ESTE DUMNEZEU!

Sfântul Vasile cel Mare spune că unul dintre motivele principale pentru care Bunul Dumnezeu îngăduie calamitățile este înțelepțirea supraviețuitorilor lor (adică întoarcerea lor de la păcate). Deci este momentul cel mai potrivit pentru întoarcerea de la ecumenism a clericilor și a credincioșilor și refuzarea vaccinării criminale, ca să se stingă mânia cerului!

Pe de altă parte, să luăm aminte că peste 60% din mierea produsă în Grecia era din părțile acestea ale insulei Evia. Acum le-au dat foc acelor imense păduri! A dispărut mierea, a rămas fierea! Așa că să ne schimbăm viața, întru slujirea Adevărului! Toți, de pretutindeni!

Redacția