Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Începem noul an bisericesc îngrădiți de toți ereticii!

Din mila lui Dumnezeu ne-am îngrădit de erezie, fiecare dintre ortodocși, în perioada 2016-2021. Am trecut prin multe suferințe și necazuri pentru dragostea lui Hristos și Îi mulțumim că ne-a făcut cinstea de a suferi pentru el.

De astăzi anunțăm oficial întreruperea comuniunii bisericești cu toți ereticii mai vechi sau mai noi, inclusiv cu neo-visarioniștii și cu toți cei aflați în comuniune cu aceștia (aici se încadrează, fiecare cu numele său, și cei care în mod ateu au tăcut, nemărturisindu-și credința).

Cu cine suntem în comuniune? Cu toți ortodocșii care respectă cuvintele de mai sus. Nu pe noi să ne întrebați, ci pe cei care se feresc de mărturisirea de credință ortodoxă precum fuge dracul de tămâie sau chiar mai abitir ca acesta.

Personal, Îi mulțumesc Domnului pentru toate și mai ai ales că în ultimele luni m-a ajutat, făcând cernerea necesară pentru ca să Îi putem sluji în continuare ortodox, fără prezența celor lipsiți de coloană vertebrală ortodoxă. Câți am rămas suntem în continuă creștere, căci cei din urmă vor fi cei dintâi.

Pe mine mă reprezintă activitatea apologetică și misionară ortodoxă din ultimii cinci ani de zile, cu binecuvântarea lui Hristos și cu mijlocirea Sfinților, iar ea este concretizată și în cărți și broșuri, precum acestea:

1. 40 de argumente că adunarea din Creta nu a fost în duhul Sfinților Părinți (broșură gratuită)

2. Analiza documentului 5 al adunării eretice din Creta (broșură, traducere din greacă)

3. Uniți întru slujirea lui Hristos (carte sinteză a misiunii desfășurate între 2016-2019)

4. Carte de predici ortodoxe la tot anul bisericesc (publicată în 2021)

5. Combaterea ereziilor părintelui Sofronie Saharov (traducere, 2021)

6. Învățătura Sinoadelor Ecumenice despre întinarea prin erezie și validitatea Sfintelor Taine (carte document, traducere)

7. Toată activitatea misionară desfășurată și pe acest site, în ultimii aproape 10 ani.

8. DVD cu predici ortodoxe (aproximativ 200, înregistrate audio, în perioada 2016-2021).

9. „Iată Eu sunt cu voi…” – roman ortodox pentru vremurile din urmă.

Activitatea continuă. Avem Tipografie Ortodoxă și încă foarte mult de muncă în distribuirea roadelor ei. Iar cele necesare le rânduiește Hristos fără tăgadă. Nu lipsește nimic celor care caută mai întâi de orice Împărăția lui Dumnezeu.

Nu iau în seamă și nu răspund la niciun atac, de orice fel, al ereticilor, ci mă mărginesc la continuarea activității misionare în spațiul liturgic, cu fiii duhovnicești și cu toți cei care îmi solicită ajutorul de orice fel, cu condiția să o facă cu demnitate și cu respect. Îmi cer iertare de la oricine căruia omenește i-am greșit, cu voie sau fără voie. Scuzele mele nu se adresează în niciun caz ereticilor „atinși” de sabia Duhului prin cuvânt.

Lupta pe care o duc se bazează pe argumente teologice, nu pe manipularea și a tehnologiei în scopuri neortodoxe, precum fac unii, pe care Domnul îi știe.

Mulțumesc tuturor celor împreună cu care avem ca Unic Centru pe Hristos-Domnul, îi iert pe toți cei care mă hulesc în orice chip și nu mă tem de absolut nimeni, ci mă îndrept cu pocăință pentru păcatele mele spre Judecata lui Hristos.

Pr. Ciprian Staicu, familia trupească și

fiii mei duhovnicești