Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Din încredințarea Înaltpreasfinției Sale, mitropolitul Teoctist: „șo pă ei!”

Rezumat:

mitropolitul Teoctist de Fokida (Grecia) îl însărcinează pe protosinghelul lui (mâna dreaptă), arhimandritul Nectarie Mulațiotis, să scrie în numele Mitropolitului această epistolă către șeful poliției (locale).

– ca un „ierarh responsabil”, zice el, am respectat toate măsurile de combatere a covrigului, dar am aflat că sunt mănăstiri și parohii în eparhie unde acele măsuri nu se respectă și acolo se răspândește covrigul.

– ca ierarh, i-am informat pe enoriași de multe ori ce au de făcut. Mai mult nu putem face pentru respectarea regulilor în pandemie.

vă rugăm să controlați cât mai des mănăstirile și parohiile eparhiei noastre și dacă veți găsi că nu se respectă legea, VĂ ROG să o aplicați!

traducere din limba greacă de

pr. Ciprian Staicu

Notă: în poliția greacă mai sunt oameni de conștiință, care nu fugăresc oamenii prin biserici și mănăstiri, însă în sinoadele locale ale ecumeniștilor (greci, români etc) rar mai găsești sau deloc câte un vlădică să nu fie adevărat lup al turmei lui Hristos!

Mulți se vaită în legătură cu certificatul verde. Nu vă mai văitați! Nu îl acceptați și reorganizați-vă viața cum se va putea. Orice sacrificiu merită, dar să ne păstrăm sufletele curate. Dacă nu ar fi fost trădarea în masă a credinței ortodoxe în 2016, nu ar fi urgia lui Dumnezeu asupra noastră acum, desigur, spre pocăința noastră.

Nu diavolul, ci Dumnezeu îngăduie să fim prigoniți și asaltați, pentru că nu ne-am aliat cu El, ci am preferat creștinismul „căldicel”, aspru condamnat de cartea Apocalipsei, adică de glasul lui Dumnezeu transmis prin Sf. Ap. Ioan Teologul.