Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Frumusețe

„Când nu este însoțită de virtutea sufletului, frumusețea trupului (femeii) va putea să îl înrobească pe bărbat timp de 20-30 de zile, însă nu va dura mai mult (înrobirea respectivă), ci după ce frumusețea trupească neînsoțită de virtute sufletească își va arăta răutatea ei, „iubirea” se va risipi.

Însă femeile care strălucesc din pricina frumuseții sufletului lor, cu cât trece mai mult timpul, cu atât se vădește noblețea sufletului lor și cu atât mai mult acele femei îi atrag pe soții (bărbați) lor.”

(Sfântul Ioan Gură de Aur)