Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Ne vorbesc Sfinții, spre întărirea în Ortodoxie

Sfântul Iacob Tsalikis, din insula Evia (Grecia)

„Tu să îți legi sufletul tău de stânca Credinței! Oricâte valuri vor veni, se vor sparge de stânca Credinței și vor fi biruite toate piedicile.”

Sfântul Ioan Scărarul scria:

„Una este Pronia lui Dumnezeu, altceva este ajutorul Lui, altceva este apărarea Lui, altceva este mila Lui și altceva este mângâierea venită din partea Lui…

Pronia Lui se întinde peste întreaga creație, de ajutorul Lui au parte numai cei credincioși, apărarea Lui o acordă oamenilor cu adevărat credincioși, de mila Lui au parte cei care Îi slujesc, iar mângâiere de la El primesc cei care Îl iubesc.”

Redacția