Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

A vorbi sau nu

Sfântul Luca al Crimeii:

„Poate că cineva este întotdeauna tăcut, nu vorbește, nu propovăduiește. Poate că acela nu are capacitatea oratorică de a vorbi și în același timp să atingă inima oamenilor, să intre adânc în ea.

Și fără să avem darul de a vorbi, în tăcerea noastră, dacă faptele noastre vădesc bunătatea noastră, smerenia inimii, puterea credinței și iubirea, atunci răspândim o asemenea mireasmă precum trandafirul, care nu vorbește, dar răspândește puternic mireasmă.”