Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Cea mai frumoasă inițiativă-surpriză

Petian Cosmin Valeriu

Azi am primit pe watsapp înregistrarea de mai jos. După tonul oficial și introducerea pe care o are, era să pic la început, dar apoi mi-a venit inima la loc.

Cel care vorbește este Cosmin, de aproximativ 10 ani cântăreț la strană alături de soția mea, Ioana. Cu Cosmin (angajat al Armatei Române) am trecut prin multe, bune și rele, mi-a fost alături ca un adevărat prieten și am încercat să îi fiu alături ca părinte duhovnicesc și prieten.

După trădările de care am avut parte, ca om și părinte duhovnicesc, în anul 2021, din partea unora foarte apropiați, această surpriză audio este o adevărată și neprețuită mângâiere ortodoxă, venită de la Hristos, de ziua Sfântului Haralambie, al cărui nume înseamnă „cel ce strălucește de bucurie.” O asemenea BUCURIE simt și eu acum!

Îi mulțumesc pentru cele trimise, iar lacrima de bucurie care a ieșit din ochii mei să îi fie lui spre milostivire înaintea lui Hristos.

Partea frumoasă este că în timp ce ascultam cuvintele lui tocmai eram la corectura sintezei din Mineele ortodoxe și ajunsesem la ziua de 25 ianuarie, în care, apropo de îndârjirea pozitivă pentru Ortodoxie, Sfântul Grigorie Teologul este numit în mod repetat: „vânătorul de lupi” (adică de eretici).

Cu Dumnezeu înainte și ne rugăm Capului Bisericii, Hristos Domnul, să le dea tuturor ereticilor grabnică pocăință!

pr. Ciprian Staicu