Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

O mărturie fără nume și câteva întrebări… cutremurătoare

”CREDINCIOS ESTE DOMNUL ÎNTRU CUVINTELE SALE”! „În ce te voi găsi, întru acelea te voi judeca!”

Dacă nu te semnezi, cum te va recunoaște Hristos ca fiind al Lui? Că doar la botezul ortodox ai primit un nume, nu?

Cei care s-au îngrădit de ecumenism și au căzut în neo-visarionism și se bălăcăresc în această erezie și idolatrie vor ajunge în rai? No chance.

Cei care zic că s-au îngrădit de ecumenism, dar acceptă la slujbele lor pe ecumeniști, se vor mântui? No way.

Cei care au capul plin de idoli – unii mai eretici ca alții – au folos sau osândă că s-au îngrădit de ecumenism? Veci pururi nu.

(Imagine ce însoțește o istorioară despre cum s-au oprit pentru unii chinurile iadului când Maica Domnului s-a rugat pentru cei osândiți… dar nu au încetat chinurile pentru eretici, aflați în fundul iadului – αφάνεια)

Răspunsul îl va da fiecare în parte. Un lucru este sigur: în ce te prinde moartea, în aceea vei fi judecat!

Am scris acestea ca unul care din partea ecumeniștilor am avut până acum de suferit 5%, iar din partea fraților mincinoși – așa-zis îngrădiți (râde dracul de se prăpădește de „îngrădirea” lor falsă, neortodoxă și găunoasă), dar de fapt idolatrii sau schismatici sau noi eretici – 95%! Și show must go on!

pr. Ciprian Staicu

PS – la lupta cu ecumenismul și cu orice altă erezie se pornește – ca la orice luptă – după ce, ca ortodox, ai armele necesare și știi care este tactica utilă pentru a birui. Altminteri, de-a oarba nu se poate dobândi nicio biruință! Dar vom da fiecare dintre noi seama, asta este sigur 100%! Iar printre cei ce vor fi martori la judecarea noastră este posibil să fie, lângă Hristos, și Sfântul Grigorie Palama, a cărui sfântă pomenire o săvârșim, dar al cărui exemplu de mărturisire ortodoxă câți îl urmăm?