Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

„Noi suntem cu Hristos, toți ereticii cu botu-n jos!”

  

Anexe:

Bârfit și calomniat pe nedrept, trupul neînsuflețit al Sfântului Nectarie nu a fost primit în biserică

„Dorința lui și a ucenicilor a fost ca trupul marelui ierarh să fie adus la Eghina, pe insula unde a întemeiat o mânăstire de maici. De aceea sicriul cu încărcătura sfântă a trebuit să poposească o noapte în portul Pireu, așteptând vaporul de a doua zi.

Aici ucenicii au cerut ca trupul neînsuflețit al Sfântului Nectarie să fie adăpostit peste noapte în biserica Sf. Treime din Pireu. Și în acest moment apare șocul cel mare: i-a fost interzisă până și intrarea în biserică, post-mortem! Fără drept de apel!

Calomniile, bârfele și intrigile care l-au urmărit toată viața și i-au măcinat credibilitatea nu l-au ocolit nici pe buza mormântului, făcându-i pe decidenții ecleziali ai vremii să recurgă la un asemenea gest brutal, grosolan. Drept urmare, cosciugul a zăcut toată noaptea în fața ușilor ferecate ale bisericii. Iar imaginea de mai sus chiar asta a surprins…

Epilog

În 1998, Petru al Alexandriei a adus un papirus oficial din partea patriarhiei care l-a prigonit cu 107 ani în urmă pe Sfântul Nectarie, prin care își cereau iertare, cu toții, pentru neajunsurile, supărările și defăimările pe care i le-au adus acestui om sfânt doar din invidie, superficialitate și micime sufletească. Actul se află acum în chilia Sfântului, ca o urmă de lacrimă ștearsă de pe obrazul lui ceresc.”

(primit pe mail)

În cinstea pomenirii de ieri a Sfinților Martiri Năsăudeni: