Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Pregătiri pentru turnarea fundației clădirii B a Comunității Terapeutice Ortodoxe de la Malnaș-Băi

Doamne ajută!

Acum o lună (8 iunie 2015) au început săpăturile pentru clădirea B a viitoarei Comunități Terapeutice Ortodoxe pentru persoanele cu adicții de la Malnaș-Băi, județul Covasna.

1 Începutul săpăturilor 2Începutul săpăturilor

   3 Vedere de pe DNVedere de pe DN 12 (Sf. Gheorghe-Miercurea-Ciuc)

   2 Începutul săpăturilor 1Săpături

După un an și nouă luni în care s-a realizat proiectul tehnic și s-a obținut autorizația de construcție, a trebuit să așteptăm să treacă iarna cea lungă și ploile, pentru a putea începe.

Săpăturile s-au dovedit a fi foarte dificile, pentru că am dat de multă stâncă (partea pozitivă este că nu va mai fi nevoie de așa de mult beton în fundații). Prețul săpăturilor preliminare a ajuns la peste 15.000 Ron.

4 Sapatura la fundatia paraclisului Sf EfremSăpătura la fundația paraclisului Sf. Efrem cel Nou

  5 Zona zidului de susținere dintre cele doua niveluri ale cladirii BZona de stâncă a zidului dintre cele doua niveluri ale clădirii B

Săptămâna trecută am comandat fierul fasonat, care va fi pregătit și livrat după data de 15 iulie. De asemenea, am comandat lemnul necesar cofrării și fierul PC 52 pentru fundații.

Săptămâna viitoare, cu ajutorul lui Dumnezeu, se va turna fundația.

Mulțumim tuturor celor care de peste 2 ani de zile ne-au sprijinit. Fără dumneavoastră nu puteam face nimic.

Fac un apel în primul rând la cei care ne-au ajutat mai demult (aproximativ 80 de persoane din țară și din străinătate), dacă pot să ne mai sprijine, măcar cu 50-100 Ron, pentru că urmează să turnăm mult beton, iar resursele financiare sunt insuficiente.

Acum este un moment greu, pentru că lucrarea este dificilă și costurile pe termen scurt sunt foarte mari. Noi mai avem doar 15.000 Ron, iar necesarul pentru a putea turna fundația și a face placa de la parter, precum și a înălța paraclisul Sf. Efrem cel Nou este de încă cel puțin 15.000 euro, doar la roșu.

Majoritatea celor care ne-au ajutat au fost persoane particulare. Daca puteți sensibiliza niște firme să ne ajute, această sumă ar fi modestă pentru câteva persoane juridice.

De asemenea, dacă vreți și puteți să ne ajutați cu materiale de construcție sau să ne obțineți o reducere bună, ar fi foarte bine.

Transparența noastră este foarte mare și suntem deschiși și la varianta în care cineva să cumpere pe numele unei firme o cantitate de materiale de construcție (fier, lemn, cărămidă, ciment etc) și să le aducem apoi la Malnaș-Băi, ca donație.

Avem mare nevoie de sprijinul dvs, în primul rând în rugăciune, căci ispitele sunt foarte mari, diavolul făcând ORICE pentru ca un astfel de Centru să nu se construiască. Numai noi, cei implicați direct, știm că fără ajutorul Sf. Efrem și fără ocrotirea Maicii Domnului, demult am fi fost doborâți.

6 Crucea Sf Efrem străjuindCrucea Sf Efrem cel Nou străjuind…

Cerându-mi iertare pentru orice greșeală, neajuns sau sminteală, Vă încredințez cu smerenie pe toți cei care ați citit aceste rânduri iubirii lui Hristos!

Pentru alte detalii, vă rog să mă contactați la nr. de telefon 0740788876 sau pe adresa de mail: ciprioan@yahoo.com

Atașez și documente și poze care evidențiază lucrarea de care ne ocupăm.

Plan fundatii si detalii corp superior Malnas

E

Vedere laterală – sus este clădirea B, în care va fi și

Paraclisul Sf. Efrem cel Nou, ocrotitorul nostru

Dumnezeu să ne binecuvânteze și să ne ferească de orice patimi sufletești și trupești!

 pr. dr. Ciprian-Ioan Staicu

2 Responses to Pregătiri pentru turnarea fundației clădirii B a Comunității Terapeutice Ortodoxe de la Malnaș-Băi

 1. Daniela says:

  Doamne ajuta! Va rog sa publicati si contul bancar in care se pot depune donatii pentru constructia acestui centru. Maica Domnului, impreuna cu Sf. mare Mucenic Efrem cel Nou si toti sfintii sa va ajute sa duceti la bun sfarsit toate initiativele care sunt dupa voia lui Dumnezeu!

  • admin2 says:

   Conturile Asociației Prietenii Sfântului Efrem cel Nou sunt următoarele:

   Codul IBAN în RON – RO92BTRL01501205S23583XX, deschis la Banca Transilvania, sucursala Sf. Gheorghe, județul Covasna.

   Codul IBAN în Euro este – RO67BTRL01504205S23583XX, iar codul Swift este BTRLRO22XXX

   Codul IBAN în Dolari (USD) este – RO19BTRL01502205S23583XX, cu același cod Swift.

   Persoanele care vor face donații în aceste conturi sunt rugate să informeze apoi pe președintele acesteia, la nr. de de telefon 0740788876 sau pe adresa ciprioan@yahoo.com, pentru a primi prin poștă o copie pe lemn a icoanei Sfântului Efrem cel Nou, dar și pentru a lăsa numele celor vii și adormiți din familiile lor, spre a fi pomenite la Sfânta Liturghie și la Acatistul Sfântului Efrem cel Nou.

   Dumnezeu să vă răsplătească înmiit tuturor și să fiți alături de Sfântul Efrem cel Nou în raiul veșniciei.

   http://prieteniisfantuluiefrem.ro/doneaza/