Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Mesaj la Slăvitul Praznic al Înomenirii Logosului dumnezeiesc

138473_felicitare-craciun”O, Iisuse, a Cărui măreție a coborât spre a înălța înjosirea, sporește în noi darul Tău, ca să stăruim în iubirea Ta!” (Sfântul Isaac Sirul)
Să ne bucurăm că avem privilegiul să stăm în lumina lui Hristos, adică în adevărul Lui, căci nu noi am ales aceasta dintr-o oarece vrednicie a noastră, ci El ne-a ales pe noi să-I stăm aproape. Îi mulțumim pe această cale Lui și tuturor celor prin care El lucrează la păstrarea intactă a Sfintei Ortodoxii. Așadar, vă mulțumim din inimă că sunteți alături de noi cei puțini și „cam nebuni pentru Hristos”. Soarele Dreptății care se naște astăzi să vă lumineze și să vă încălzească acum și în vecii cei nesfârșiți întreaga familie. La Mulți și binecuvântați Ani !

Pr. Claudiu Buză

Pr. Ioan Miron

Protosinghel Elefterie Tărcuță

Ieromonah Macarie Banu

Ieromonah Athanasie Parfeni

Ieromonah Grigorie Sanda

Ieromonah Serafim Raicea

Din partea Asociației ”Prietenii Sf. Efrem cel Nou”:
pr. Ciprian Staicu

50 Responses to Mesaj la Slăvitul Praznic al Înomenirii Logosului dumnezeiesc

 1. kosma says:

  Nu te teme turma mica!…

 2. Gabriela Emilia says:

  La multi ani, dragi parinti. Va multumim pentru tot.

 3. Carmen says:

  Multumim si un Craciun binecuvantat, cu pace sfanta si lumina, la toti dumneavoastra si la familiile dumneavoastre!
  Sunteti pastorii inimilor noastre si Dumnezeu CEL Nascut si SLAVIT impreuna cu a SA Maicuta sa va binecuvinteze si sa va ocroteasca in veci, Amin!

 4. claudiu says:

  Praznic binecuvantat cu pace si bucurie! Va sarutam dreapta Parintilor Marturisitori! Doamne ajuta! Hristos s-a nascut, Slaviti-L!

 5. simona says:

  La multi ani ! Slava lui Dumnezeu ! Multumim pentru bastionul de rezistenta ortodoxa . Eu nu am renuntat . Nu pot scrie aici mai mult tot ce pot sa spun este ca am de vorbit in viitorul apropiat cu…. multa lume . E o situatie cum nu stiu sa fii fost in istoria credintei tarii noastre . Daca ma inchid in casa crezand ca ma ingradesc si ma apar de ecumenism e o naivitate . Totodata sunt constienta ca nimic nu va mai fii ca inainte .

  • admin2 says:

   Este nevoie de multă misiune, făcută cu discernământ discreție, cu pace sufletească, dar întotdeauna cu hotărâre.
   Hristos este cu noi !

   • simona says:

    Parinte , asa este . Am trecut de faza initiala de revolta , m-am asezat sufleteste ca sa zic asa . De prin iulie de cand am aflat de textele sinodului am trecut prin tot felul de stari si reactii si intr-un final mi-am dat seama ca eram speriata . Un timp nu m-am mai dus la biserica dar parca era si mai rau ,dupa o alta perioada pe care am petrecut-o detasandu-ma de problema , am reluat mersul la biserica ca sa observ si sa analizez . Pentru unii din mirenii de aici sinodul nici nu exista iar unii au ca prima reactie : „Nu e treaba noastra ce fac ierarhii „. Dar a cui e treaba , ma intreb si eu asa ? Straniu , ca si parintele meu duhovnic mi-a spus acelasi lucru sub o forma blanda : ” Crezi ca ierarhii nostri nu stiu ce fac ? ” In Ploiesti nu exista nici un preot care sa opreasca pomenirea ierarhilor eretici dar ,deasemenea , nu e nici unul care sa aplice „inovatiile” cretane . In sensul ca daca vreunul ar indrazni sa faca vreo slujire cu vreun catolic abia atunci ar reactiona mirenii .
    Am vazut ca apar slujbe oficiate de ortodocsi si catolici impreuna prin alte parti , lumea nu stie de ele pentru ca sunt izolate …deocamdata . Cui ai spun despre acestea se mira ca se petrec . Cat ai trebuie omului sa treaca de la mirare la ingrijorare ?
    Ma intriga un aspect : din cati pustnici nevoitori avem prin munti ,aici in Romania , nu a iesit nici unul sa atentioneze sau sa ne transmita un mesaj din partea lui Dumnezeu, mesaj ca suntem in pericol de erezie ? Sau poate nu stiu eu .
    Cred ca misiunea aceasta de trezire a constiintei mirenilor este un proces lung care implica exact ceea ce spuneti si va dura ani de zile , poate mai mult timp decat estimeaza ierarhii nostri ca vom accepta textele .
    Si sa admitem ca mirenii se vor trezi , unde se vor duce ?
    Mai ales batranii , copii , oamenii cu dizabilitati . Eu insami am un tata in varsta de 83 de ani cu grad de handicap accentuat . Unde sa-l duc la slujbe in conditiile in care pentru el 500 de m distanta presupune efort mare ?

    Imi este limpede ca presiunea pusa pe preotii nostri este cumplita , am mila si dragoste pentru ei . Nu generalizez , ma refer numai la cei care nu sunt de acord in sufletul lor cu situatia dar nu pot sa-si asume o pozitie de lupta fatisa asa cum si-a asumat Pr.Claudiu Buza si nu numai dansul . Am vazut abia acum ce masuri coercitive au luat impotriva parintelui Claudiu .Dureros. Protestele enoriasilor se loveau parca de zid. Dar Dumnezeu nu ia inapoi ce i-a dat parintelui indiferent ce hotarasc oficialii .

    • admin2 says:

     Ceea ce la oameni este cu neputință, este cu putință la Dumnezeu. Am început să ne plătim păcatele. Doamne, apără!

    • ban says:

     Stai acasa, decat sa te duci la pomenitori de eretici. Te spovedesti doar o data, de doua ori pe an, la nepomenitori; astea sunt vremurile.

     • admin2 says:

      Pentru programul duhovnicesc apelați exclusiv la preot, că dacă ne luăm după prea multe sfaturi ”bine intenționate” ne putem pierde cârma vieții sufletești. În nici un caz nu se recomandă o atitudine de excludere pe sine din comunitate sau de ură față de ceilalți, oricare ar fi ei; acela este un duh sectar. Este nevoie de lucrători în via Domnului. Și ne trebuie mult discernământ, ceea ce doar un duhovnic poate să ne fie de ajutor.
      Pr. Ciprian

     • simona says:

      „ban”

      ia uite ce ne spune Pr Elpidie aici :

      „În acest moment la conducerea țărilor se află dictatori care direcționează soarta popoarelor lor așa cum le dicteaza elita luciferică formată din acești 5 oameni. Aceștia vor folosi și credința oamenilor ca să facă un joc foarte murdar. Vor infilitra oameni în Biserică (în aparență ai Bisericii) în roluri cheie, pe care mai întâi i-au pregătit ca să îngenuncheze Biserica. Și-i vor obliga mai apoi, chipurile în numele iubirii, să unească toate religiile într-o pan-religie ecumenistă. Vor construi temple pentru această pan-religie, unde vor sluji “dumnezeului universal”, așa cum fiecare îl va înțelege. Nu va fi Dumnezeul cel Atotputernic așa cum îl știm noi și în Care credem noi, ci va fi “dumnezeul a toate”, al oamenilor murdari, diavolul însuși.
      ……………………………………..
      Dar acest papă care va juca rolul înaintemergătorului și al profetului mincinos, la început va face atâtea lucruri bune încât lumea îl va aplăuda și se va bucura că au ales un Papă perfect. Mai apoi își va da arama pe față. Își va da arama pe față punând în aplicare anumite ordine, care vor părea la prima vedere bune și corecte, astfel încât lumea le va accepta.
      Aceste măsuri vor fi pregătirile pentru religia universală. Cine nu va fi de acord cu aceste măsuri va fi excomunicat. Orice cardinal sau preot care va vorbi împotriva acestor măsuri va fi prigonit. Veți vedea o prigoană continuă în interiorul bisericii. […]
      Nu vă puteți imagina ce rău va veni în interiorul bisericii. Îi vor obliga pe conducătorii Bisericii să facă ce li se va impune, le vor pune cuțitul la gât, îi vor oblige să participe la reuniuni ecumeniste și va părea că toți sunt uniți… dar să știți că mulți vor fi obligați să participe, nu vor vrea.
      Cineva pregătește acest eveniment important al creării religiei universale. Acest eveniment va fi o altă fază din cel de-al treilea război mondial….”

      http://www.ortodoxia.md/2013/05/printele-elpidie-despre-formele-celui-de-al-treilea-rzboi-mondial-religia-unic-i-pregtirea-duhovniceasc/

      Izolarea e o atitudine egoista adica demonica . Si ma surprinde usurinta cu care unii decid sa nu se mai duca la Liturghii. Eu sunt un om care nu poate trai fara Sf Liturghie . Acolo e medicament pentru suflet . Si nu ma simt contaminata de duh eretic din cauza asta . Am stat un an de zile fara sa merg la biserica , eram in Israel si munceam . Dupa 4 luni ma chinuia un dor dupa Sf. Liturghie , simteam un fel de ” foame ” dupa o slujba . Si am tinut-o asa pana n-am mai putut de epuizare fizica si nervoasa . Asa ca stiu ce inseamna sa stai fara Sf. Liturghie ….ramai fara protectie si fara hrana sufletului . Sf. Liturghie este sursa de viata , de sanatate ,de bucurie in lumea asta care tinde sa se inntunece .

      Cam ce imi spune mie gandul referitor la slujitorii Bisericii , parintii nostri . Cei de acum , desi sunt pomenitori de eretici , nu au tendinte ecumeniste , sunt din garda veche DAR se vor ridica alte generatii de preoti scoliti cu invatatura ecumenista si abia de atunci va fi jale : veti vedea slujiri cu ereticii , casatorii mixte ..etc cam tot ce s-a semnat anul acesta in Creta va fi aplicat in viitor de catre noile generatii de preoti . Chiar ierarhii au estimat ca ne trebuie cam 6 ani ca sa depasim impactul psihologic declansat de inovatiile din Creta . Iar ei nu vor sta degeaba cum nu au stat nici pana acum . Cum sa se mai formeze preoti tineri dupa invatatura patristica ? Pe ascuns , bineinteles .

     • admin2 says:

      Cred că lucrurile se vor precipita mult mai repede.
      Important este să ne vedem de păcatele noastre, care au adus această părăsire a noastră de către Dumnezeu.
      Iar a sluji în numele unui episcop eretic este cel mai grav, este ca și cum și-ar săpa bietul preot propria groapă… veșnică.

     • simona says:

      Parinte ,
      Mai degraba asa , pentru ca sunt episcopi care , de bunavoie si nesiliti de nimeni , practica ecumenismul cu capul descoperit adica pe fata , cum ne spunea Gheron Sava la conferinta , fiind pomeniti de catre preotii subordonatii practic acestia din urma se fac partasi la aceeasi cadere .
      Conform cu ce scrie Pr Elpidie in profetiile sale inseamna ca urmeaza o faza cand vor fii obligati ( toti preotii) sa participe la slujbe ecumeniste , li se va pune cutitul la gat …. faza inca nu a venit insa , asa cum spuneti, se vor precipita lucrurile in directia aceea …

     • admin2 says:

      Cuțitul deja a ajuns acolo – la București și Buzău. Și nu se va opri…

     • admin2 says:

      Mi-a spus cineva că și Biserica Georgiei a respins oficial hotărârile Adunării din Creta. Știe cineva detalii despre aceasta?
      Pr. Ciprian

 6. vili says:

  simt o durere mare si un dor aprig dupa normalitatea in Biserica noastra, caci e a noastra nu a lor.ma rog ca acesti putini sa devina cei mai multi si cu totii sa mergem pe calea adevarului, fara sa ne abatem nici macar cu o virgula, caci altfel toata lupta ar fi zadarnica.of scumpa Sfanta Liturghie cat de departe esti…

 7. Nicoleta says:

  ,,Fie ca Pruncul Nascut in ieslea din Bethleem sa va umple casele si vietile cu sanatate , multa putere ,bucurii si intelepciune pentru anul care vine !”
  Poate vom „innebuni mai multi slujitori si mireni pentru Hristos ”
  Deschideti inima crestine
  Sa vina Hristos la tine
  E Singur si Prigonit
  Si de lupi e haituit …
  Deschideti usa crestine
  La multi ani , multi ani cu bine !!!
  Cu dragostea Pruncului Nascut Iisus va sarut dreapta tuturor Cuviosilor Parinti Marturisitori ,,, „Vrednici de Pomenire ! ”
  Blagosloviti
  Nicoleta !

 8. Ana says:

  Crăciun cu pace și bucurie! Domnul să vă ocrotească!

 9. Lugojan says:

  Soarele Dreptatii care v-a ales sa ne fiti luminatori prin lumina Lui sa ocroteasca sfintiile voastre intru multi ani! Multumesc lui Dumnezeu pentru privilegiul unei astfel de familii de suflet, pentru suflet si “alături până la capăt“ ,cu ajutorul lui Dumnezeu si cu rugaciunile sfintiilor voastre. LA MULTI ANI !

 10. tibi says:

  Primiti cu colinda?

  https://www.youtube.com/watch?v=Waisj60J5Rg

  Nasterea Domnului cu pace, bucurie si mai ales nadejde!

 11. tibi says:

  de cine vorbiti?

 12. Daniela Caragacian says:

  La multi ani!
  Sfintilor Parinti, va multumim ca sunteti aducatori de pace duhovniceasca, de binecuvantari, de sanatate, de dreptate. Ne rugam Bunului Dumnezeu sa va sporeasca Harurile si darurile voastre Sfinte, sa va binecuvanteze si sa va rasplateasca Dumnezeieste. Amin!

 13. Augustin Sgarbura says:

  Dumnezeu, Maica Domnului si toti Sfintii sa va binecuvinteze, sa va apere si sa va intareasca, dragii nostri Parinti!

  La multi ani si sa ramanem uniti!

  Cu multa dragoste,
  Fratele Augustin.

 14. Cristina Soroaga says:

  Nasterea Pruncului Dumnezeiesc sa va aduca sanatate multa si sa va intareasca in suflete credinta ca purtand „lupta” cea dreapta,Domnul Hristos va va sta alaturi intarindu-va in marturisirea Sfintiilor Voastre,ocrotindu-va pentru si cu rugaciunile Preacuratei Maicii Sale,Neprihanitei Fecioarei Maria-Nascatoarea de Dumnezeu si ale tuturor Sfintilor; mai mult,Prea Sfantul Duh va va invata ce sa graiti si va va ajuta sa luminati ,prin cuvant, poporul ce „inseteaza” de credinta si Adevar! Caci cu noi este Dumnezeu,sa aveti si Sfintiile voastre Sarbatori cu pace divina si multe bucurii duhovnicesti! Doamne ajuta!

 15. Irinuca says:

  Hristos s-a nascut!
  In lista din felicitare nu apr pr Antim, pr Vichentie, pr Mina, monahii Lavrentie si Nicolae. Ei nu sunt cu noi, cu dv? Iertati!

  • admin2 says:

   Apar doar cei pe care i-am putut contacta. Nu este o listă exclusivistă, ci un mesaj de suflet. Oricine poate transmite, dacă dorește.

 16. Botea Nicoleta Cristina says:

  „Suntem o minoritate…Ce anseamna aceasta pentru noi?Trebuie sa ne retragem din fata ateismului militant?Sa nu fie aceasta! Indiferent de cat de putini am fi ,antreaga putere a fagaduintei lui Hristos ramane cu noi .Cu noi este Hristos,Biruitorul mortii si al iadului. Istoria crestinismului ne arata ca an toate perioadele cand ispitele si ereziile au tulburat biserica,purtatorii adevarului Biserici si cei care l-au exprimat au fost putini, dar acesti putini, cu focul credintei lor si cu statornicia lor zeloasa an adevar,i-au aprins treptat pe toti…Acelasi lucru se va antampla si acum daca noi ,cei putini, ne vom amplini datoria anaintea lui Hristos si a Bisericii Sale pana la sfarsit.” Episcopul Damaschin de Glukhov

 17. simona says:

  Corul EVLOGHIA – Dumnezeu Preasfantul
  https://www.youtube.com/watch?v=9TjhlKwCTAk

  Trei crai de la rasarit-Manastirea Camarzani
  https://www.youtube.com/watch?v=y4opP4Jl5ls

  Grupul coral barbatesc Harisma Trei Crai de la Rasarit
  https://www.youtube.com/watch?v=X4oS6OZWtOQ

 18. simona says:

  Gavriil MUSICESCU – Doamne buzele mele vei deschide
  https://www.youtube.com/watch?v=eEsN6ybkw18

  Grupul coral barbatesc Harisma De Tine, Doamne Ioan Popescu Pasarea)
  https://www.youtube.com/watch?v=BHqJEOJZELw

  Grupul coral barbatesc Harisma Iubi-te-voi, Doamne!
  https://www.youtube.com/watch?v=OHKhctVBtTg

  Grupul coral barbatesc Harisma Domnulet si Domn din cer
  https://www.youtube.com/watch?v=QwV8zqJGZ8A

  Grupul coral barbatesc Harisma Leganelul lui Iisus
  https://www.youtube.com/watch?v=1gyL_k0wBUA

 19. simona says:

  Concert de colinde – Formatia Vocal – Instrumentala de Muzica Veche Anton Pann
  https://www.youtube.com/watch?v=Wh5gwV83FTQ

 20. Dumitru Ursu says:

  Mulți ani, părinți dragi!

 21. Sluga netrebnica says:

  Sa ne rugam azi Sfântului Apostol Întâiul Mucenic și Arhidiacon Ștefan, asa cum ne rugam cand citim acatistul:

  „Mucenice şi Arhidiacone Ştefan, ca să întăreşti pe credincioşi, ai făcut rugăciuni pentru ucigaşii tăi; deci roagă-te şi pentru noi şi ne izbăveşte de toate nevoile şi de vrăjmaşii noştri şi păzeşte pe credincioşii creştini de erezii, ca să cânte lui Dumnezeu: Aliluia!”

 22. Alexandru says:

  La mulți ani! Mulțumim pentru încurajare si pentru pacea răspândită! Slava Preasfinției Nscatoare de Dumnezeu pentru ajutorul Sau!

 23. Alexandru says:

  Doamne ajuta!
  Aveti idee daca exista un indreptar de spovedanie care sa contina si pacatele moderne? Cum ar fi folosirea cardului bancar, acceptarea documentelor cu chip, cumpararea produselor cu semnul fiarei etc?

  • admin2 says:

   Nu știu, dar cred că ele sunt expresia modernă a altora vechi. Că, de exemplu, lepădarea sau apostazia, oricum ar face-o cineva, tot același lucru este și consecința este pierderea mântuirii

 24. Mihai says:

  Circoteca la satu mare la întronizarea noului euroepiscop sursa http://www.ganduridinortodoxie.wordpress

 25. simona says:

  Am gasit un interviu luat Pr Joseph Vatopedinul in care ne vorbeste despre niste profetii . Subtitrarea e in engleza si se poate citi. E interesant .

  Amazing Prophecy of Elder Joseph of Vatopedi monastery in Mount Athos [MIRROR]
  https://www.youtube.com/watch?v=hmV5gCg_xpE

 26. Otilia Creangă says:

  „…nu unirea propriu-zisă a Bisericilor ar putea fi o erezie, ci acea unire care ar prejudicia dogmatic Biserica Ortodoxă prin eventuale compromisuri pe care le-ar accepta. Până la astfel de discuții, să nu uităm că prioritatea fiecăruia dintre noi este mântuirea individuală, iar acest lucru este o taină de împreună lucrare a credinciosului cu duhovnicul său” – See more at: http://poruncaiubirii.agaton.ro/articol/828/ce-se-ascunde-%C3%AEn-spatele-declara%C8%9Biei-papei-c%C4%83-dore%C8%99te-unirea-necondi%C8%9Bionat%C4%83-cu-biserica-ortodox%C4%83#sthash.6hmfjl2b.dpuf

  • admin2 says:

   În calitate de duhovnic al dvs, contrasemnez 100%.
   Pr. Ciprian

   • Mihai says:

    Ai înțeles greșit Otilia, în primul rînd poarta mântuiri este deschisa pt toți care vor sa se mântuiască, Dumnezeu nu cheamă pe nimeni cu forța felul cum te-ai exprimat matale da dovada de egoism, vizavi de unirea la care face referire acest înșelat și înșelător papa francisc, ce nu știe dumnealui este faptul că aceasta nu este posibilă numai dacă în primul rând se leapădă de erezia in care se scalda, vine cu toată convingerea la ortodoxie, bineînțeles botezat ortodox numai așa se poate, pt că ei nu mai au taine din 1054 de la schismă când au făcut după bunul lor plac cam ce le plăceau

 27. tibi says:

  În pâraiele de munte sunt ochiuri de apă unde, pe fund, se găsește nisip curat, argintiu. Dacă zvârlim o piatră într-un astfel de loc, apa va rămâne limpede. Dar în câmpii există și bălți care par limpezi, pe al căror fund s-a depus mult mâl. De veți arunca o piatră într-o astfel de baltă, mult se va tulbura. Asemenea se întâmplă și cu oamenii.
  Cei drepți sunt precum iazurile de munte, nu se tulbură chiar dacă sunt învinuiți pe nedrept. Sufletul lor rămâne curat și liniștit atunci când piatra este aruncată asupra lor. Iar cei păcătoși sunt asemenea iazurilor părelnic limpezi, răspund mânios și își vădesc în felul acesta mocirla patimilor, așezată pe fundul sufletelor.
  Părintele Serafim Alexiev

  https://ganduridinortodoxie.wordpress.com/2016/12/28/sunt-precum-iazurile-de-munte-nu-se-tulbura-chiar-daca-sunt-invinuiti-pe-nedrept-cei-drepti/

  • admin2 says:

   Da, foarte adevărat. Doamne, fă-ne buni, ceartă-ne, limpezește-ne, dar nu ne părăsi!

   • admin2 says:

    Doamne ajută.
    http://sinodultalharesc.tk/reactia-comunitatii-ortodoxe-de-la-schitul-radeni-la-comunicatul-patriarhiei-romane-din-21-12-2016/
    Este foarte frumos textul de la Rădeni, face chiar și o sinteză a noutăților apărute în ultimele săptămâni.
    Am însă câteva remarci, cu toată sinceritatea, neaducând vreo atingere autorilor scrisorii, ci trăgând un semnal de alarmă în direcția destinatarilor; nu sunt de acord cu două expresii din ultimul paragraf, cu toate că înțeleg stilul plin de respect și protocolar al întregii scrisori, precum și bunul simț și deplina responsabilitate a autorilor și a semnatarilor ei:
    a) ”ca pe nişte părinţi ai Bisericii noastre” – cred că, teologic vorbind, semnatarii ereziilor cretane nu mai sunt părinții noștri, nu îi mai simțim așa, deși am dori-o, ci sunt niște oameni aflați în impas: pentru apostazia săvârșită sunt vrednici de caterisire imediată, iar pentru lipsa de pocăință de până acum aceeași osândă de mai sus li se cuvine; dar pentru că ei ”au puterea”, noi simțim pe spinare bâta ecumenistă, manipulările și minciunile, amenințările și alte acțiuni subversive, care nu fac cinste nimănui pe lumea aceasta, cu atât mai puțin unor oameni care au jurat – au cerut la hirotonia lor – că dacă nu vor apăra adevărul credinței ”să le facă Dumnezeu parte cu Iuda și cu Arie”. Mi se pare cumplit să spui așa ceva și apoi să practici ecumenismul iubirii fără de adevăr. Impasul apărut cred că este greu de suportat, iar Sf. Nicolae Velimirovici deplânge în special somnul de noapte al celor care trădează adevărul credinței.
    b) ”nu acuzăm pe nimeni de trădarea Ortodoxiei” – eu cred că toată Biserica biruitoare din cer, precum și mai mult de trei sferturi dintre ortodocșii lumii se uită la TRĂDAREA din Creta ca la marea apostazie profețită de Sfinții din secolele 19 și 20, dar și înainte.
    Așadar, respectul specific celor care trăiesc în adevăr cred că trebuie nuanțat prin arătarea cu degetul: NU MAI ÎNTINAȚI HAINA PREACURATĂ A BISERICII LUI HRISTOS, ecumeniștilor eretici !
    Cu respect pentru toată obștea de la Rădeni și pentru toți mărturisitorii Sfintei Ortodoxii, pr. Ciprian Staicu.

 28. Alexandru says:

  Nu înseamnă asta dorința lor de a se împărtăși fără pocăință? Iar aceasta nu este cumva răstignirea si vinderea de buna voie a lui Hristos de către ortodocși. Mai pot fi chemati cei ce vând de buna voie pe Mântuitor celor ce nu aduc pocăință pentru sufletele lor?
  Nu înseamnă oare distrugerea ortodoxiei, chiar dacă aparent nu s-ar schimba nimic? Intr-un prim moment nu se vor împărtăși unii de la alții dar mai apoi da. Întâi se vor împărtăși de duhul necredinței iar mai apoi spre osândă. Oare nu seamănă aceasta cu povestea lui Iuda?
  Si noi Il vindem si osândim toate zilele, dar dacă vindem credința unde ne vom mai întoarce sau la cine vom merge?

  • admin2 says:

   Doamne, apără-ne, în primul rând de noi înșine, că suntem tare neputincioși. Și întărește-ne cu harul Tău, întru iubirea Ta!

 29. Sluga netrebnica says:

  https://saccsiv.wordpress.com/2016/12/30/parintele-eftimie-mitra-il-sustine-pe-parintele-pamvo-si-bastionul-ortodox-de-la-radeni/

  „Deoarece mulţi discută cu, sau fără, cunoştinţă de cauză despre „blestemele” puse de părintele Eftimie Mitra la Huta am considerat că ar fi mai potrivit să nu tălmăcim după părerile noastre ci să îl întrebăm personal despre acestea: …”

  Integral la sursa: http://astradrom-filiala-bihor.blogspot.ro/2011/06/blestemele-de-la-schitul-huta.html

  „Pentru a face uitat numele părintelui Eftimie din amintirea bihorenilor, ierarhul orădean s-a gândit să șteargă orice urmă care să amintească de prezența călugărului de la Huta. Din arhiva schitului au dispărut toate documentele care menționează că părintele Eftimie Mitra a întemeiat schitul și a fost egumenul acestuia. Din Sfânta Masă a dispărut actul prin care Prea Sfințitul Ioan Mihălțan îi dădea binecuvântare părintelui Eftimie pentru începerea lucrărilor, iar tabloul votiv al ctitorilor a fost pictat cu chipuri de persoane care nu au nici o legătură cu întemeierea schitului.
  În schimb, pe un zapis pictat deasupra ușii de la intrarea în biserică este eronat menționat ca egumen “ieromonahul Visarion Tuderici”. Visul acestuia nu a devenit realitate …”

  Integral la sursa: http://astradrom-filiala-bihor.blogspot.ro/2013/12/cine-si-de-ce-vrea-sa-falsifice-istoria.html

  “Indosarierea electronica, o inchisoare invizibila” sustinuta de ieromonahul Eftimie Mitra de la Schitul Ortodox Huta. In timpul conferintei, invitatul subfilialei ASTRADROM din Alesd, a vorbit despre modul de functionare a tehnologiei RFID, posibilitatile tehnologice de supraveghere si control a populatiei prin metode biometrice, felul in care aceasta a fost prezentata de catre forurile de conducere a Statului Roman si a Uniunii Europene si modul de impunere a acesteia prin lege.
  Parintele Eftimie considera ca odata cu schimbarea Constitutiei Romaniei s-au impus si unele modificari legislative straine de traditia si simtamintele nationale ale poporului roman: “Prin modificarea constitutiei Statul Roman si-a pierdut suveranitatea. In articolul 148, aliniatul 4 din noua constitutie se specifica clar ca Parlamentul, Presedintele Romaniei, Guvernul si autoritatea judecatoreasca au sarcina de a duce la indeplinire directivele impuse prin lege ale Parlamentului European.
  In felul acesta parerea populatiei unei tari nu mai conteaza. De aici incolo totul e o chestiune de procedura juridica”.

  Integral la sursa: https://actadiurna2016.wordpress.com/2016/12/30/parintele-eftimie-mitra-de-la-schitul-ortodox-huta-despre-cipuri-intr-o-conferinta-din-2009-stire-preluata-de-la-www-roncea-ro/