Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Situația la zi cu petiția pentru apărarea credinței ortodoxe

petite

Statistica petiției:
Astăzi la ora 14.00 erau efectiv:
*236 semnaturi-petiție,
*248 persoane implicate în semnarea petiției ( din care *27 nu au dorit să-și lase numele)

Diferența de la 240 semnături care apăreau scriptic la 236 efectiv constă în faptul ca lipsesc nr. 10 și 12, iar la final sunt încă două lipsă.

Link al petiției:

https://www.petitieonline.com/cerem_respectarea_dreptului_de_a_ne_apara_credinta_ortodoxa

Vă rog să dați mai departe!

pr. Ciprian Staicu

doamna Mariana – responsabil statistică

28 Responses to Situația la zi cu petiția pentru apărarea credinței ortodoxe

 1. Ileana says:

  Pagina se deschide probabil greu. Eu nu am reusit s-o deschid data trecuta. Ne mai dati, va rugam frumos, inca o data link-ul?

 2. gavriil says:

  parinte Ciprian,
  Nu s-ar putea ilustra cu altceva decat ceea ce pare a fi un soi de soldat roman?
  Avem pe Sf.Arhanghel Mihail,pe sfinti militari(de.ex. Sf.Gheorghe,Sf.Dimitrie….)?
  iertati.

  • admin2 says:

   Eu am căutat pe net ceva legat de ”platoșa credinței” și a apărut imaginea aceasta. Nu am lucrat la ea. Dacă se pricepe cineva la o altă formulă, o schimbăm. Imaginea e doar ca să facă mai ”atrăgător” textul. Metehnele societății media.

 3. BALTAG LICĂ says:

  Puțini mărturisitori Doamne, foarte puțini. Frica domină mărturisirea. Numai atâția dintre români s-o fi înțeles care-i Calea ? Când zice hristos: „Eu sunt Calea, Adevărul și Viața”, ne spune că trebuie să mărturisim adevărul așa cum El a făcut-o, fără teamă de repercursiuni, adică de moarte, căci Învierea spre bucuria veșnică este a tuturor care vor mărturisi ca El, adică fără frică de moarte(mă repet). Fiecare dintre noi vrea nemurirea cea întru bucurie dar foarte puțini fac ceva ca să o câștige. Ocaziile, după cum vedem, ni le oferă Hristos(=Dumnezeu), numai că noi nu le dăm curs. Asta arată ce fel de mărturisitori suntem azi. De aceea a zis Hristos:” Nu te teme turmă mică, căci ție a dorit Tatăl să-ți dea Împărăția”; a zis așa Hristos nu ca să limiteze turma, ci ca să arate cât de puțini vom fi în ceata celor care-L mărturisesc. Mărturisirea este transpunerea în practică a credinței acumulată până azi prin diferite mijloace. Credința rămasă doar la nivel de teorie, adică nemărturisită(trecută în practică) este doar un „fum” sau un „foc de paie”. De aceea se spune în Sfânta Scriptură așa: „ Credința fără fapte, moartă este ”. Faptele nu sunt altceva decât mărturisirea credinței. Îndemnul meu este: Mărturisiți-vă fraților credința atât timp cât mai aveți la dispoziție. Nu se știe dacă vă veți mai întâlni cu asemenea ocazii. Nu pierdeți cununile ce reprezintă plata acestor mărturisiri . Dând acum o mână de ajutor celui ce e prigonit de autoritățile BOR, nu faceți altceva decât să-I întindeți mâna lui Hristos, iar Hristos nu va uita acest ajutor. Aceasta este comoara cea mai mare, ajutorarea lui Hristos aflat în prigoană. Aduceți-I slavă lui Hristos prin tocmai ajutorarea celor prigoniți pentru apărarea credinței ortodoxe, care este credința în Hristos. Repet, nu pierdeți ocaziile acestea unice. Doamne ajută !

 4. Pąʍvo says:

  Am semnat.
  Sunt impotriva curentului ecumenist oficializat si aprobat la Creta, impotriva formalismului religios, impotriva arsenizarii Romaniei si impotriva sionismului mondial ! Raman intru Hristos Iisus crestin ortodox, fara a ma implica in organizatii si asociatii infiintate in disperare de cauza.
  Maica Domnului sa ne ocroteasca !

 5. Irina says:

  Cei de la Familia ortodoxă scriu că „prin intervenția hotărâtă a ierarhilor noștri, pogorămintele privind postul nici nu au mai intrat în discuție…”și că întreruperea comuniunii cu ierarhii este o măsură pripită,atâta timpt cât hotărârile Sinodului din Creta nu pot fi aplicate dacă nu sunt recunoscute de toate bisericile ortodoxe!..

  • admin2 says:

   ”Nu pot fi aplicate” – oricine ar spune-o, este un fals. Se aplică. V-o spune cineva care a pățit-o (a se vedea ”procesul” din 10 ianuarie 2017 de la Miercurea-Ciuc).
   Sunt părinți în țara asta care au parte de prigoană CUMPLITĂ din partea ecumeniștilor.
   Așa că să lăsăm abureala (iertați expresia), când de fapt ecumeniștii vor să distrugă Biserica Ortodoxă. Acesta este adevărul.
   Mă rog ca Virgiliu Gheorghe să se trezească, cu tot cu revista lui. Familia ortodoxă sunt cei care se opun ereziei, urmând Sfinților Părinți, nu cei care o cocoloșesc.
   Pr. Ciprian

  • Claudiu says:

   Sa presupunem ca nu se aplica hotararile sinodului. Ce stupid atunci, nu?! atata timp cat episcopii nostri TOTI au semnat documentele sinodului. Nu au devenit ei eretici prin semnatura?
   De ce nu vin sa spuna ca au gresit?
   De ce umbla cu imbarligaturi si nu-s la fel de simpli si clari precum cei din Biserica Bulgariei?
   Stiti cat m-am chinuit eu sufleteste din cauza lor si a actiunilor lor?

   Dar cu toate astea, eu i-as ierta imediat daca ar spune ca au gresit! M-as bucura enorm si as rasufla usurat! Astept de la ei un semn ca le pare rau, ca regreta ca au gresit si ca renunta la semnaturile din creta. Chiar daca ei au plecat cu buna intentie din Romania catre sinod, este evident ca traim vremuri in care doar buna intentie nu mai este de ajuns si este nevoie de marturisire. Altfel, cu cat presiunea va fi mai mare, cu atat deviatiile de la linia traditionala vor fi mai mari.

  • Claudiu says:

   Cred ca episcopii nostri sunt cu atat mai datori sa vina sa spuna ca regreta ca au semnat cu cat se vede ce tulburare au produs in biserica. Ei ar avea puterea sa impace rapid pe toata lumea.

   • admin2 says:

    Dea Domnul!
    Cu o singură condiție: Domnul nostru al tuturor să fie unul și același, nu un Domn și alți… domni.

 6. iuliabur says:

  Parintele Gherontie Puiu de la Busteni recomanda urmatoarea rugaciune:
  „Doamne intoarce la bunatate si rugaciune pe toti vrajmasii mei”.

  In contextul actual se poate rosti:
  „Doamne intoarce la bunatate si rugaciune pe toti vrajmasii Ortodoxiei”.

  • Ileana says:

   E buna si rugaciunea pentru toata lumea, insa si nominal e foarte bine sa ne rugam, zic eu. Cu Doamne mantuieste mergi fix la tinta si nu esti dezamagita ca Dumnezeu a dus lucrurile pe caile Lui si nu cum le fixam noi, mai ales ca acum nu e vorba de bolnavi fizic, ci de bolnavi cu duhul, carora Dumnezeu le da sau nu le da o sansa in plus. Este posibil ca Dumnezeu sa nu-i intoarca pe unii la bunatate, nu pentru ca n-ar putea, ci ca sa ne dovedim noi rabdarea si dragostea pentru El, jertfindu-ne in lupta cu prigonitorii Lui. Nu greseste nici cine nadajduieste. Recunosc ca n-am mai citit demult Psaltirea din cauza decaderii mele duhovnicesti si a necredintei care ma face sa ma tot gandesc la ziua de maine, insa eu cred ca Psaltirea, evitata din pacate astazi de foarte multi ortodocsi, e arma cea mai sigura oricat de pacatos ai fi. In primul rand scoate propriile patimi la suprafata si te poti cunoaste mai bine, limpezeste mintea, atunci cand nu te inalti si incepi sa te crezi un mic exorcist, si accelereaza mantuirea ta si a celor pomeniti, chiar daca mai intai lovesti pragul de sus ca sa-l vezi pe cel de jos. Citirea Psaltirii cred ca ar trebui revigorata mai ales pentru ca la manastiri incep sa fie taiate slujbele, si catismele sunt cele care cad primele impreuna cu cei care le scot. Aceasta trunchiere a slujbelor cred ca e unul din motivele pentru care noi am cazut intr-un somn adanc si vrajmasul s-a insinuat atat de serios printre noi, precum si faptul ca multi preoti se feresc sa recomande Psaltirea ucenicilor lor, ba chiar o interzic din falsul motiv ca te lupta vrajmasul mai tare daca citesti Psaltirea, cand de fapt vrajmasul doar iese la vedere si reusesti sa-l identifici si ti se da ocazia sa lupti si sa te incununezi, altfel decat atunci cand el canta si tu te legeni fara griji pe muzica lui. Eu nu cred ca in scrierile Sfintilor Parinti sau in traditia ortodoxa gaseste cineva vreo oprire la citirea Psaltirii, in afara poate de recomandarea de a nu citi Psaltirea in Saptamana Luminata.

 7. Ileana says:

  Eu am windows XP si o rabla de calculator, asa incat n-am reusit sa deschid nici acum petitia antiecumenism. Numai dac pun pe altcineva sa ma semneze.

  • admin2 says:

   Doamne ajută!

   • admin2 says:

    Un mesaj primit azi pe mail:
    ”A fost foarte bună ideea cu rugăciunea (pasul 2) cu Acatistul și Paraclisul Sf. Trei noi Ierarhi și citirea Psaltirii, dar nu știu câți au urmat-o.
    Vedeți, părinte, noi oamenii, creștinii, vrem să ne facă alții treaba, să anuleze hotărârile Sinodului din Creta, să dea alternativă la actele biometrice, etc, etc. dar ei, mă rog noi, să nu facem nimic. Să nu ne implicăm direct, să nu semnăm mai nimic și, mai ales, să nu le vorbești de post, de rugăciune, de schimbarea vieții noastre de zi cu zi, a stării păcătoase în care ne aflam.
    Dacă Sinaxa aflată în pregătire sau un sinod ar anatemiza hotărârile din Creta și ierarhii chiar s-ar întoarce din ereziile lor, cu ce s-ar schimba oamenii? Cu nimic. S-ar întoarce fericiți în mocirla păcatelor lor. Dar Dumnezeu, care știe inimile și cugetele noastre, ne dă ceea ce ni se cuvine. Și mari bătăi ne așteaptă.
    Ceea ce se întâmplă astăzi în stradă este consecința păcatelor noastre, apostazia, uciderile de prunci (cu sterilet și cu anticoncepționale, dar și prin avort) și nu în ultimul rând primirea cu seninătate (mai puțin o mână de mărturisitori) a panereziei ecumeniste. La care s-ar mai putea adăuga și altele, pe multe pagini.
    Eu nu judec pe nimeni, dar nu pot să mă fac că nu văd lucruri atât de evidente și care mă dor…”

 8. Mihaela Popa says:

  Doamne ajuta! Are dreptate persoana care v-a trimis mailul. Schimbarea trebuie sa vina și din lăuntrul nostru. Sa ne rugam Mântuitorului si Preacuratei Maicii Sale, sa ne dea pocăință și bunătate. Sf Mare Mărturisitor Fotie,care este pomenit azi sa ne lumineze în lupta pentru păstrarea dreptei credințe ortodoxe. Mila Domnului sa fie cu noi.

 9. Nevrednica says:

  Ma scuzati ca am gresit;la m.rea Plumbuita incep sa se faca rugaciuni pt.liniste si pace.
  Doamne ajuta!

  • admin2 says:

   Adică patriarhul ne-a pus în stare de război cu Dumnezeu și acum dă… binecuvântare pentru rugăciuni pentru pace???
   Să se lepede de febra … cretană, să iasă din masonerie, să readucă BOR pe linia Sfinților Părinți și să vedeți câtă binecuvântare va trimite Dumnezeu pentru neamul acesta.
   Acum, înaintea lui Dumnezeu suntem – cu excepțiile de rigoare – un neam:
   a) criminal – prin milioanele de avorturi;
   b) apostat – prin acceptarea sinodului din Creta, a simoniei perpetue, a masoneriei luciferice etc;
   c) paralizat – prin nepăsarea crasă față de propria noastră mântuire.
   Poate adevărul doare, dar cine se ascunde după deget… tot îl vezi.
   Doamne, dă-ne pocăință, curaj și iubire față de Adevărul care ești Tu !

  • ban says:

   La Plumbuita staretul e total ecumenist, mai ales ca a si slujit la Patriarhie. Nu stiu de ce te mai duci acolo, pomenindu-l pe ereticul Daniel.

 10. Nevrednica says:

  Asa este parinte,dar eu sper ca Dumnezeu Atotmilostivul sa primeasca rugaciunile preotilor si mirenilor,si sa ne dea multe,multe zile de pocainta,sa lumineze mintile noastre.
  Aveti dreptate in tot ce spuneti;dureros dar adevarat.

  Doamne,Dumnezeul nostru,da fiecarui suflet sa cunoasca bucuria mintuirii Tale si puterea ajutorului Tau.Amin.

 11. Doina says:

  Nu are legatura cu subiectul dar mi-a placut mult:
  am primit pe e-mail
  „Dacă fraţii râd de tine şi te batjocoresc, atunci râzi şi tu cu ei, dar tot de tine.”
  material extrax din invataturile Sfintilor Parinti.
  Oare aş fi in stare sa fac lucrul asta vreodata?

  • admin2 says:

   Tare interesant.

  • Pąʍvo says:

   Se spune despre avva Macarie, ca de venea la el vreun frate ca la un sfant batran si mare cu frica, nimic nu vorbea cu el. Iar de-i zicea vreunul din frati, defaimandu-l : avvo, oare cand erai camilar si furai sapun si-l vindeai, nu te bateau pazitorii ? De-i zicea acestea cineva, vorbea cu el bucuros orice il intreba.

 12. Nevrednica says:

  Parinte,ma iertati,trebuie sa corectati nr.semnaturilor,ca mie imi apar 335 de semnaturi(ne mai miram de ceea ce se intimpla😵😵😵;strigator la cer cita indolenta la poporul roman;cu siguranta ca dac.ar fi fost o lista pt.excursii in america…n.ati mai fi avut timp sa numarati semnaturile!)

  Dumnezeu,Maica Domnului si Sf.Parascheva sa.i ajute si sa.i apere de vrajmasi pe Pr.Pamvo si cei care sint alaturi de dinsul!
  Doamne ajuta!

 13. Mihaela Popa says:

  Doamne ajuta. Ceea ce a scris doamna Doina…părintele Procura,Dumnezeu sa îl odihnească în pace, spunea ca, la începutul lui ca frate în mănăstire ii crescuse mai mult mustață decât barba,iar ceilalți râdeau de el. Asa ca s-a dus la duhovnic sa își spună oful.duhovnicul i-a dat răspunsul de mai sus. De atunci frații nu au mai ras de părintele.
  Iertați și binecuvântați!

 14. Mihaela Popa says:

  Erata…
  Părintele Proclu…