Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Vești extraordinar de bune – Consistoriile Eparhiale sunt ILEGALE. Judecarea și caterisirea noastră poate aduce sancțiuni penale asupra ecumeniștilor celor fără-de-LEGE

Ca un ne-specialist în domeniul juridic voi face un rezumat a ceea ce tocmai am aflat:
1. Conform studiului făcut de doamna avocat Iulia Tipa, cu care deja am luat legătura, cei care ne-au judecat și caterisit, precum și cei care vor să caterisească alți preoți români au o mare problemă legală, căci codurile canonice necesare pentru existența și funcționarea unor autorități de judecată în BOR NU au fost aprobate vreodată de statul român.
2. Legea cultelor în mod imperativ cere ca orice regulament de organizare al unui cult, precum și normele lui canonice să fie aprobate în mod expres prin Hotărâre de Guvern.
3. BOR nu a cerut aprobarea decât a Regulamentului ei de funcționare, nu și a codurilor canonice necesare existenței unor foruri de judecată. Așadar legea sau regulamentul după care noi am fost judecați și caterisiți este ILEGALĂ în România, nefiind aprobată de statul român.
4. În consecință, episcopiile nu au dreptul legal sau mai bine zis săvârșesc o faptă penală dacă judecă pe cineva potrivit unor coduri canonice neaprobate de stat. În fapt, DEJA s-a săvârșit ilegalitate pasibilă de pedeapsă penală prin judecarea și caterisirea mea și a ieromonahului Onisim Banu.
5. Dacă judecau după legile Sfinții Părinți, Canoanele erau de partea noastră, deci pierdeau oricum ecumeniștii, dar ne-au judecat după norme canonice nerecunoscute de stat, deci ILEGALE, nefiind aprobate de stat. NU AVEAU VOIE să organizeze consistorii, să facă judecăți și să ia hotărâri de pedepsire a noastră.
Asta este ce am înțeles eu pe scurt. Cred că cel mai simplu este anularea hotărârii de caterisire. În caz contrar vorbim – în cazul nostru, primii doi ”caterisiți” de ecumeniști – de posibilitatea clară de deschidere a unui dosar penal la adresa episcopului Andrei și a întregului Consistoriu Eparhial care a judecat și decis în mod ilegal.
Doamna avocat m-a asigurat că încă bomba cea mare contra ecumeniștilor nu a fost scoasă la iveală. Aceștia sunt fărădelege și înaintea lui Dumnezeu, dar și înaintea LEGILOR României.
Slavă Domnului pentru toată binecuvântarea pe care ne-o dă! Să o miluiască și să o umple de harul Său pe doamna Iulia și pe toți apropiații și colaboratorii ei!
Lupta de-abia începe, iar cel mai important este că Hristos este cu noi!

pr. dr. Ciprian-Ioan Staicu

66 Responses to Vești extraordinar de bune – Consistoriile Eparhiale sunt ILEGALE. Judecarea și caterisirea noastră poate aduce sancțiuni penale asupra ecumeniștilor celor fără-de-LEGE

 1. BALTAG LICĂ says:

  Încep să se arate și alte căi decât cele de până acum. Până acum, adică până azi când ne dați această știre, noi cei puțini la număr și contestatari ai actelor aprobate prin Sinodul din Creta, nu aveam niciun drept, adică nu ne puteam apăra, căci nu avea cine chiar dacă urmam linia Sfinților Părinți. Acum încep să se întrevadă zorile noii linii cu adevărat ortodoxe, linie care nu-i alta decât a Sfinților Părinți, de la care s-au abătut în timp multe generații de slujitori ai Ortodoxiei. Noutatea liniei nu este pentru noi, pentru noi este o constanță, ci pentru cei care n-or să recunoască deraierea pe care au mijlocit-o de la Sfânta și Dreapta Credință – ORTODOXIA. Ați fost aleși ca luptători care să purtați stindardul Ortodoxiei pe mai departe. Eu așa am gândit mai înainte de a scrie aceste rânduri, că ați fost aleși tocmai cei ce puteți fi în fruntea acestei lupte. Mă bucur nespus de mult când văd că se deschid noi speranțe în primul rând pentru dv. și mai apoi și pentru noi toți cei care vă urmăm. Mi-ați făcut o mare bucurie de ziua mea, un cadou prea-minunat, o icoană vie a „Umileniei” – SPERANȚA noastră a celor puțini. Sfânta Muceniță Iulia – fecioara din Corsica, cea răstignită pe catarg, asemenea lui Hristos, prăznuită pe 16 Iulie – s-o ocrotească pe vrednica Iulia care ne-a dat acest licăr de speranță. Mulțumesc tuturor de așa cadou. Doamne ajută !

  • admin2 says:

   Slavă lui Dumnezeu pentru toate!
   Anathema ecumenismului!

   • romeo says:

    Preacucernice Parinte Ciprian, Hristos ne invata ca din gura a doi sau trei martori va iesi adevarul. Dumneavoastra insa va bazati pe o singura parere care nici nu a citit legislatia si nici nu are in vedere Traditia canonica pe care Sfintii nostri Parinti ne-au lasat-o spre pastrare. De aceea, daca imi permiteti, in putinele mele cunostinte pot sa va raspund la fiecare afirmatie.
    1. După căderea comunismului, conform Constitutiei, s-a instituit principiul autonomiei cultelor. Acestea se organizează, functionează si se administrează AUTONOM, respectand principiile de siguranta nationala si fara a fi in ilegalitate. Adica nu poti sa infiitezi un cult care sa jertfeasca copii, sa fie canibali, sa fie cult secret sau altele. Statul nu intervine in disciplina cultelor decat in momentul in care incalca legea. A se vedea ART. 17, alin. 2 din Legea cultelor.
    2. Statul solicita statutul de organizare din partea unei entitati religioase care doreste sa fie cult si il recunoaste prin Hotarare de Guvern. Art. 17, alin.2 din Legea cultelor (489/2006) solicita ca aceste Statute sa respecte criteriile sigurantei nationale, sanatatii publice si altele. Doar regulamentele si codurile canonice trebuie recunoscute prin H.G. pentru a primi calitate de Cult recunoscut. LEGEA CULTELOR NU CERE IN MOD IMPERATIV ca „normele lui canonice să fie aprobate în mod expres prin Hotărâre de Guvern”. Ar fi o incalcare a autonomiei. De exemplu, daca exista o hotarare a SF. Sinod, ea nu trebuie aprobata prin Hotarare de Guvern. Ar fi o aberatie. Cultele si-ar pierde libertatea. Daca Guvernul nu vrea sa aprobe, de exemplu, declarearea anului 2017 ca an omagial al marturisitorilor din comunism? Afirmatia dumneavoastra este absolut falsa. A existat o perioada cand normele canonice au fost obligatoriu aprobate de stat. Se numea COMUNISM. Speram sa nu revenim acolo.
    3. Statutul BOR, aprobat prin Hotararea de Guvern nr. 53/2008 in capitolul IV, de la articolul 148, contine prevederi cu privire la Disciplina clerului. Pe aceste preveder, repet, recunoscute de Stat, s-a intocmit regulamentul autoritatilor canonice.
    4. Regulamentul de disciplină este absolut legal, fiind bazat si pe art. 23, alin. 2, din Legea cultelor, care afirma: (2) Personalul cultelor poate fi sancţionat disciplinar pentru încălcarea principiilor doctrinare sau morale ale cultului, potrivit propriilor statute, coduri canonice sau REGLEMENTĂRI.
    5. In momentul in care Biserica Ortodoxa a caterisit o persoana este ILEGAL ca aceasta sa mai slujească, conform Legii cultelor, care spune in art. 23, alin. (4) Exercitarea funcţiei de preot sau orice altă funcţie care presupune exercitarea atribuţiilor de preot fără autorizaţia sau acordul expres dat de structurile religioase, cu sau fără personalitate juridică, se sancţionează potrivit legii penale.
    Prin urmare cel caterisit este caterisit de intreaga Biserica a lui Hristos si este sanctionat penal daca slujesti. Cu smerenie Romeo Popa

    • admin2 says:

     Eu nu mă pricep prea bine în domeniu. Voi transmite opinia dvs doamnei avocat. Vă mulțumim.
     Pr. Ciprian

 2. Nevrednica says:

  „Domnul este luminarea mea si mintuirea mea;de cine ma voi teme?
  Domnul este aparatorul vietii mele;de cine ma voi infricosa?
  ……..
  De s.ar rindui impotriva mea ostire,nu se va infricosa inima mea;
  De s.ar ridica impotriva mea razboi, eu in EL nadajduiesc.
  ……..
  Asteapta pe Domnul,imbarbateaza.te si sa se intareasca inima ta,si asteapta pe DOMNUL.”
  Parinti vrednici,continuati lupta;Dumnezeu va lumineaza Calea!

  Doamne ajuta.

 3. Claudiu says:

  Hristos isi salveaza Biserica Sa! Dumnezeu nu lasa ecumenistii sa-si bata joc de copiii Lui! Slava lui Dumnezeu pentru toate!

 4. Mihaela Popa says:

  Până și legile „lumești „le sunt împotrivă. Slava lui Dumnezeu pentru toate!

 5. IULIA TIPA says:

  A se lua act de faptul ca BOR prin autoritatile canonice este in imposibilitate de a proceda la aplicarea dispozitiilor Regulamentului Autorităţilor Canonice Disciplinare si al Instanţelor de Judecată ale Bisericii Ortodoxe Române pe care, de altfel, il invoca in mod nelegal.Autoritatea B.O.R nu poate fi manifestata decat in limitele prevazute de dispozitiile legale in vigoare, limite carora se subordoneaza si atributiile lor de serviciu.
  In speta,efectele juridice ale lipsei aprobarii de catre stat a codurilor canonice se concretizeaza in situarea demersului lor (consistoriu eparhial sau altor organe) in afara cadrului legal.
  Altfel spus, Biserica Ortodoxa Romana prin organele de conducere nu poate demara procedura disciplinara prin intrunirea Consistoriului eparhial, nu poate dispune masuri disciplinare nu-si poate exercita prerogativele instituite prin Regulamentului Autorităţilor Canonice Disciplinare si al Instanţelor de Judecată ale Bisericii Ortodoxe Române
  Autoritatile canonice ale bisericii (autoritatile canonice disciplinare si de judecata ) isi exercita autoritatea biserioceasca fie in mod direct, fie prin organisme constituite in acest sens.
  Astfel, in exercitarea judecatii bisericesti, autoritatile canonice ale BOR actioneaza fie direct emitand sentinte disciplinare sau de judecata, fie prin intermediul unui organism ajutator, in speta, consistoriul eparhial.
  Lipsa procedurii de aprobare prin Hotarare de guvern a codurilor canonice in conditiile legii interzice exercitarea autoritatii canonice , respectiv:functionarea acestora, intrunirea consistoriului eparhial, emiterea sentintelor disciplinare sau de judecata sau mai explicit, urmarea oricarei proceduri instituita prin Regulamentului Autorităţilor Canonice Disciplinare si al Instanţelor de Judecată ale Bisericii Ortodoxe Române sau aplicarea prevederilor acestuia.
  Notificarile pot fi adresate si episcopului si mitropolitului si patriarhului pentru a lua act de cele mai sus mentionate.
  MAICILE DE LA VARATEC SI TOTI PARINTII NEPOMENITORI POT SA MA CONTACTEZE PENTRU A LE REDACTA DOCUMENTELE NECESARE ( CATRE EPISCOP ,ETC) PRO BONO.
  TEL : 0742 753672
  AVOCAT IULIA TIPA

  • admin2 says:

   Iată și răspunsul specialistului.
   Mulțumim din suflet.
   Deja s-a făcut primăvară.
   Cu respect, pr. Ciprian.

   • Sandel says:

    Slava Domnului ca ne trimite oameni luminati cu care sa luptam si pe cai legale impotriva celor ce se cred ‘dumnezei’ pe pamant si a tuturor ‘cateilor’ de care sunt inconjurati. Toate sunt cu voia Domnului.
    Lupta trebuie continuata pe ambele cai: Rugaciunea dar si cea legala.

  • Maxymos says:

   Ce părere aveți,dna avocat,poate fi dat în judecată domnul patriarh Ciobotea pentru insultele(agresivi,instigatori,tulburători ai păcii din biserică,iresponsabili,răzvrătiți etc.) și amenințările la adresa clericilor,monahilor,monahiilor,mirenilor care nu sunt de acord cu minciuno-sinodul din Creta?insulte și amenințări aflate în comunicatul BOR: http://basilica.ro/comunicat-orice-lamurire-privind-credinta-trebuie-facuta-in-comuniune-bisericeasca-nu-in-dezbinare/
   (și,dacă ,bineînțeles pot fi calificate ca insulte dpv juridic?)
   Măcar să ne facem o idee…Mulțumesc!

  • Popa Tanda says:

   @IULIA TIPTA: Nu ați specificat exact care este legea, alineatul, articolul, în care putem citi că „Regulamentul de procedură a instanțelor de judecată ale Bisericii Ortodoxe Române” trebuie să fie aprobat prin hotărâre de guvern (HG) … orice întâmpinare temeinică are nevoie de asta. Atenție, nu mă refer la „Statul de organizare și funcționare al Bisericii Ortodoxe Române”! Cineva ar putea obiecta folosind-se de Legea cultelor în care putem citi că: „Art. 8. – (1)Cultele recunoscute sunt persoane juridice de utilitate publică. Ele se organizează şi funcţionează în baza prevederilor constituţionale şi ale prezentei legi, în mod autonom, potrivit propriilor statute sau coduri canonice.
   (2) De asemenea, sunt persoane juridice şi părţile componente ale cultelor, aşa cum sunt menţionate în statutele sau codurile canonice proprii, dacă îndeplinesc cerinţele prevăzute în acestea.
   (3) Cultele funcţionează cu respectarea prevederilor legale şi în conformitate cu propriile statute sau coduri canonice, ale căror prevederi sunt aplicabile propriilor credincioşi.”
   Prin urmare, dacă doriți cu adevărat să ajutați preoții nepomenitori, e nevoie de mai mult decât cuvinte frumos înșiruite juridic. Rugăciunea poate mult mai mult decât asta!

   @Părinte Ciprian, de la un doctor în teologie mă aștept la mai mult… puteți invoca canoanele în apărarea sfinției voastre dar astfel de găselnițe juridice nu vă fac cinste. Știți bine că nu stau în picioare! Dar admit că adaugă ceva puncte la capitolul endorsment, din perspectiva celor care habar nu au de dreptul canonic sau de modul în care legea civilă interferează cu legile bisericești. Își imaginează cineva cu toate țiglele pe casă că ani de zile aceste instanțe au funcționat în Biserica Ortodoxă Română ilegal?! Sau că doamna avocat a găsit călcâiul lui Ahile în ceea ce privește caterisirile (de orice natură ar fi ele sau orice le-ar fi cauzat)?!
   Cred că lupta anti-ecumenistă, în ansamblul ei, pierde mult din credibilitate prin astfel de mesaje!

   Vă mulțumesc!

   PS: Să mă iertați dacă nu voi intra într-o dezbatere canonico-juridică. Doresc doar să reamintesc că nu tot ce zboară se mănâncă… mai ales în săptămâna brânzei.

 6. o soră says:

  Doamne, mare e mila ta!

 7. o soră says:

  Erată: Ta (cu „t” mare)

 8. Mihai says:

  Aici denota cat de inconștienți sunt

 9. Alexandru says:

  Doamne ajuta! Lupta in cele duhovnicești folosind arme si legi lumești este o dovada de neputința duhovniceasca. Toți părinții caterisiți, cu toate ca pe nedrept, neacceptând voia lui Dumnezeu si folosind legea pământească impotriva Autorității bisericești, risca sa dea cea mai mare arma in mâna ecumenistilor. Sa dea Dumnezeu sa nu fie! Pana când răspundem raului cu rău suntem încă robi păcatului si nu ai lui Hristos! Dumnezeu sa ne întărească si lumineze pe toți.

  • admin2 says:

   Frate Alexandru, știu că ești un om al iubirii. Și Dumnezeu este al iubirii, dar este și al dreptății.
   Pune-te în pielea unui preot căsătorit, cu mai mulți copii, care rămâne pe drumuri, nu are unde sta, nici bani pentru mâncare și spune-ți atunci că totul e ok și așa. Nu e cazul meu, deci nu fac pe victima. Dar am atâția frați în Hristos care suferă înzecit mai mult ca mine.
   Este ușor a spune rabdă. Hai să facem exercițiul răbdării, al suferinței crunte și apoi să spunem ceva.
   Nici părintele Gheorghe Calciu nu a tăcut, ci a luptat cu toate armele împotriva fiarei comuniste.
   Cu respect, pr. Ciprian

   • Claudiu says:

    Lamuriti-ma si pe mine: Cand ai voie sa scoti sabia? de ce ca sa-ti aperi tara aveai voie sa infigi sabia in otomani, iar ca sa-ti aperi credinta trebuie sa stai si sa astepti minuni? Nici macar de legile tarii nu ne putem folosi?

    Ca sa nu fie dubii, eu absolut sigur sunt 99% lumesc si 1% duhovnicesc, deci un neputincios duhovnicesc. Dar sa fim seriosi, daca nu ar fi legile, orice femeie ar fi violata de 3 ori pe zi, orice casa de gospodari ar fi vizitata de hoti de 5 ori pe zi, orice magazin ar fi spart de 100 de ori pe zi..etc etc

   • Claudiu says:

    Ceva pentru Alexandru!

    Vorbind despre „dumnezeul” lumii moderne, Cuviosul Părinte Serafim Rose spune că „omul modern [a creat] un nou dumnezeu, un dumnezeu modelat cît mai fidel după tiparul noilor vremuri, preocupat de ştiinţă şi afaceri; de fapt una dintre intenţiile primordiale ale gîndirii moderne a fost aceea de a confecţiona un asemenea dumnezeu”. Aşadar oamenii şi-au schimbat nu doar gîndirea despre Dumnezeu, ei au schimbat însuşi „dumnezeirea” de care se vor conduşi, născînd un „nou dumnezeu” care se deosebeşte vădit de Dumnezeul Vechiului şi Noului Testament cunoscut şi iubit de creştini.
    Acest „dumnezeu” nu reproşează făpturii încălcarea Scripturilor, nu mustră păcatul, nu pedepseşte reaua credinţă, nu ceartă fărădelegea. Dimpotrivă, iubeşte împotriva adevărului, uneşte împotriva dreptăţii, înlătură muceniceasca jertfelnicie în Hristos prin promovarea împăcării cu rătăcirile necredincioşilor, îndrăgind global şi nivelator întreaga suflare. Nu indispune, nu supără, nu deranjează. Nu cere şi nu impune un singur Domn şi Dumnezeu, un singur crez, un singur botez, o singură învăţătură de credinţă, o singură Biserică, un singur adevăr – viaţa şi moartea pentru Hristos. Acest „dumnezeu liberal” care îngăduie şi pune totul mai presus de vieţuirea în dreapta credinţă şi de mîntuire, executînd conştiincios ceea ce cere democraţia şi societatea, nu este Dumnezeul Apostolilor şi al Mucenicilor – Hristos Cel Răstignit şi Înviat – Adevărul veşnic. Este vicleana marionetă care, supunîndu-se orgoliului îndreptăţirii şi revendicărilor, reformelor, inovaţiilor şi tuturor capriciilor şi răzvrătirilor „drepturilor omului” – supune şi manipulează el însuşi prin aceasta pe cei ce au lepădat povara Crucii, străduindu-se să ofere omenirii chipul veşniciei şi al desăvîrşirii în ţinutul blestemat al neodihnei acestei lumi pămînteşti.
    Iată cum locul lui Hristos Cel hulit şi batjocorit, lepădat şi alungat dintre oameni pentru preamarea Sa iubire întru dreptate este luat astăzi în conştiinţa societăţii de stăpînul veacului şi al întunericului, de cel ce neizbutind odată să fie „dumnezeu” se strecoară astăzi blînd, duios şi compătimitor în sufletele ateilor „religioşi”, apostaţilor „creştini” şi nihiliştilor „ortodocşi” ecumenişti care cred în mincinoasele făgăduinţe numite: pace, dragoste, libertate, toleranţă, reconciliere, linişte, bucurie, fericire, dezvoltare, confort, progres, cultură, artă etc. Dacă Europa ar fi rămas creştină, s-ar fi lăudat cu Hristos, nu cu a sa cultură.
    Acest „dumnezeu” al falsei dumnezeiri, anti-dumnezeiesc, anti-evanghelic, anti-ortodox, sfidează Predania şi învăţăturile Sfinţilor Părinţi, înlătură din vieţuirea creştinilor dogmele, canoanele, rînduielile Bisericii lui Hristos. Unui astfel de anti-dumnezeu i se închină astăzi omenirea, în numele lui se organizează întrunirile ecumeniste, de la el cerşesc mîntuirea creştinii şi doresc pacea păgînii. El va dărui unitatea tuturor „religiilor” şi confesiunilor, în duhul lui grăiesc ecumeniştii Bisericii, pe acesta îl aşteaptă în Ierusalim, dinainte de Hristos, evreii şi toate popoarele. Această „entitate” lipsită de identitate teologică şi neîntemeiere dogmatică, ce împrumută cameleonic numele tuturor dumnezeilor popoarelor păgîne dar şi al adevăratului Dumnezeu Iisus Hristos, este din ce în ce mai prezentă în întreaga lume, făcîndu-se simţită pînă şi în gîndirea majorităţii ierarhilor, preoţilor şi teologilor Bisericii, atinşi de duhul lumesc al acestor vremuri. Această umbră ascunsă îndărătul numelui Iisus Hristos însă în duhul antihristului-zeu, organizează astăzi pentru participanţii creştini ortodocşi conferinţe, seminarii inter-religioase unde se semnează tratate şi alianţe şi se împărtăşesc laolaltă, se săvîrşesc rugăciuni şi slujbe „comune” cu toţi cei ce „cred” şi au o „religie”: evrei, budişti, hinduşi, musulmani, iar dintre creştinii eretici: protestanţi şi neoprotestanţi, catolici, greco-catolici, monofiziţi şi monoteliţi – fapte fără precedent în istoria Bisericii!

 10. violeta says:

  SLAVĂ ȚIE, DOAMNE!

 11. Carmen says:

  Slava Tie Doamne, slava Tie!
  Adevarul iese mereu la lumina!
  Multumim parinte,
  Dumnezeu sa va binecuvinteze in veci, Amin!

 12. Claudiu says:

  Doamne, ce m-am mai bucurat! Sa le dea Dumnezeu sanatate doamnei avocat si celor care o ajuta!
  inca o data: Doamne Ajuta!

 13. Daniela Caragacian says:

  Luminează-ne pe noi, Doamne!

 14. Mihai says:

  Aici bine ai punctat părinte,

 15. Laura says:

  Doamne ajuta! Aveti dreptate, Pr. Ciprian…vorba Pr Justin, sa nu confundam smerenia cu umilința…cine e obișnuit sa lupte, lupta pana când cade sau câștiga!

 16. Ella says:

  Slavit sa fie Domnul!
  Totusi lupta de aparare a dreptei credinte trebuie continuata. Nu stiu de ce,dar parca se tot amâna sinodul pt punerea anatemei pe erezia din Creta,parca e invăluit in mister. Nu se stie cand,nu se stie unde,nu se stie cine,sa nu ne trezim uitându-ne mirati unii la alții,intrebându-ne de ce se tot amânã. Nu stiu de ce trebuie asa organizari grozave,trebuie doar o mână de arhierei in dreapta credinta sa puna o data anatema(daca printre ei ar fi si un patriarh ar fi si mai minunat)si apoi o sa se aleaga grâul de neghina. Așa a facut si sfantul Ioan Maximovici. Parca se tot tergiverseaza lucrurile cu sinodul asta cu adevarat ortodox!
  Iertati.ma parinte,e doar un gand care nu-mi dã pace. Iertati.

 17. Carmen says:

  Doamne ajuta ! Dumnezeu lucreaza prin oameni . Ecumenistii nici macar nu s-au gandit la lege…. Asa au facut cu maicutele de la Varatec . Le-au dat afara in plina iarna. Dupa ce au citit cateva articole au revenit cu alte oferte ,ca sa nu para ca au vrut sa le dea afara . Numai ca maica Iosefina a fost inregistrata cand le dadea afara… Si mi se pare corect ca a aparut inregistrarea , s-o vada toata lumea.. Ecumenistii ambaleaza mincina intr-un ambalaj frumos ca sa para a fi adevar.. Dar adevarul iese la iveala intotdeauna. De asta are grija Dumnezeu . Voia Domnului e sa se afle adevarul . Noi trebuie sa fim mereu de partea adevarului !

 18. Ella says:

  Referitor la un comentariu de mai sus,ce au călugării de pierdut,de ce nu se impotrivesc si ei. Ba da,se impotrivesc si calugarii cum pot,numai ca la calugari li se inchide repede gura de catre stareti sau episcopi ca ei trebuie sa fie supusi,sa faca ascultare fara cârtire. Cine nu se supune,poate pleca. Acum vine cernerea si in manastiri nu numai in lume,ba inca in manastiri a-nceput de mai inainte,numai ca toata lumea,preoti de mir si CALUGARI,asteapta sinodul pt anatematizarea ereziei din Creta pt a se putea impotrivi „oficial”, adica pe fata. De asta spun,cine il organizeaza,unde ,cum,cand. Era vorba ca se tine acum,la sfarsitul lui februarie,apoi brusc,se schimba data in martie. Se tot amâna si nu e spre binele nimănui amânarea asta!!

  • admin2 says:

   Eu cred că este o mare înșelare așteptarea după lupta altora.
   Haideți să luăm lucrurile logic:
   1) Are loc Sinodul, dă anatemei ecumenismul.
   2) A fi sub anatemă înseamnă că ești dat cu totul sub puterea satanei. De unde vor avea preoții cei viteji prin vorbe de acum puterea să treacă de partea cea bună? Nu o vor face, căci anatema îi va paraliza.
   3) Dar dacă în momentul dării anatemei, Dumnezeu îi pedepsește pe unii ”viteji”, care au știut ce trădare s-a făcut în Creta și au tăcut chitic, și le ia viața, chemându-i la judecată? Suntem siguri că supraviețuim momentului anatematizării, ca să ducem APOI lupta cea bună? Fals, nu o va face nimeni.
   4) Anatematizat fiind, preotul sau ierarhul respectiv va mai avea vreo influență, un nivel de încredere asupra oamenilor? Adică ai fost Iudă până la judecată și de acum ești Apostol cuminte?
   Să fim serioși. Cine vrea să ducă lupta, o duce acum. Nu știm dacă mâine ne mai trezim sau trecem pragul morții. Asta să ne îngrijoreze, să ne cutremure, nu când va fi sinaxa panortodoxă!!!
   Sinaxa nu va fi până când nu vom merita să fie. Vreți sinaxă? O putem organiza în București, în 10 zile. Dar pentru cine? Pentru cei cărora nu le pasă? Pentru un popor care L-a trădat pe Hristos?
   Sunt 400 de oameni care au semnat petiția întru apărarea dreptei credințe. Hai să zicem că sunt de 10 ori atâția oameni în țara asta cărora le pasă de adevăr. E de ajuns, ca Dumnezeu să ne readucă pe linia de plutire? Nu, nu merităm, că suntem lași, suntem aproape morți duhovnicește. Cu durere spun aceasta.
   Să ducem NOI lupta cea bună, nu să o ducă alții pentru noi. E ca și cum unii mor în prima linie și noi mergem cu flori să inaugurăm monumentul închinat jertfei lor. Și mai vrem să fim răsplătiți de Domnul pentru CURAJ ?
   Să mă iertați! De durere v-am scris. Dar și de bucurie, că HRISTOS A ÎNVIAT !
   Pr. Ciprian Staicu

 19. Daniel says:

  Ati spus un mare adevar despre poporul roman, iar istoria il confirma.

  • admin2 says:

   Măcar de am învăța din lecțiile istoriei. Nu există cută în pământul acestui neam care să nu mustească de sânge de martir. Iar noi… stăm la telenovele…

 20. Ella says:

  Adevarat a inviat!
  Iertati-ma ca poate v-am suparat cu insistenta mea. Aveti dreptate,abia acum inteleg ce vreti sa ziceti. Da,asa este.Cred ca se asteapta pur si simplu o luare de pozitie oficiala din partea episcopilor ortodocsi de scoatere in afara ortodoxiei a ereziei din Creta .Eu asta intelegeam prin sinodul asta mult asteptat,sa fie pur si simplu o luare de pozitie oficiala a Adevaratei Bisericii Ortodoxe nu numai articole si zvonuri pe facebook.Mantuirea e de sine,nu e de obste. Acum,cum ati pus problema sfintia voastra de a fi dat cu totul sub puterea satanei prin anatema,da e cumplit prin ce chinuri va trece sufletul acela care va cadea sub ea,Doamne Dumnezeule,aveti dreptate. Cred ca incercati sa spuneti ca Dumnezeu inca mai asteapta intoarcerea multora. Sfantul Ioan Maximovici si Gheron Iosif sa va lumineze si sa va intareasca la tot pasul care.l faceti si Maica Domnului sa va acopere cu Sfantul ei Acoperamant. Va rog iertati.ma daca v-am suparat. Prin rabdarea si raspunsul pe care mi l-ati dat am avut mult de invatat. Ma bucur ca v-am scris!Binecuvantati si iertati!
  HRISTOS A INVIAT!

  • admin2 says:

   Adevărat a înviat!
   Singurul pe care sunt cu adevărat supărat e eul meu cel păcătos. În rest, mântuire întru pocăință tuturor!
   Tare m-aș bucura dacă însuși patriarhul Daniel ar întoarce armele contra masonilor. Chiar și cu prețul muceniciei. Atunci ar fi cu adevărat PREA FERICIT. Până nu se ridică sabia Duhului asupra lui. Nădăjduim, luptăm, ne rugăm.
   Doamne, apără-ne!

 21. un om says:

  Cartagina
  CANONUL 115,109
  A placut, ca oricare candva ar cere de la imparatul cercetarea judeturilor publice, sa se lipseasca de cinstea sa. Iar de ar cere de la imparatul Episcopiceasca judecata, nimic sa-l opreasca pe el. [Apostolesc 74; Sinod 2,6; Sinod 4,9; Cartagina 14; Antiohia 12]
  TALCUIRE
  Toti cei ierositi(Sfintiti) si clericii trebuie la judeturile cele Bisericesti a se judeca, si nu la cele politicesti. Pentru aceasta Canonul acesta, si pe cei de la imparatul, ori Episcopi, ori clerici, ar indrazni a cere lucru ca acesta ii lipseste de cinstea lor. Iar Bisericeasca de ar cere, nu. Caci si Sinoadele toate prin imparatesti porunci s-au adunat.

  Mare atentie! Nu cumva sa deschidem o poarta celui rau, pe care nici nu o stia. Din cele de mai sus scrise de dvs, reiese ca Biserica e inafara legii statului, dar AVETI GRIJA , acum strigati ajutorul statului, sa va scape prin legile lui, dar vai…… daca nu o sa cununati homosexualii, tot inafara legii statului o sa fiti, si atunci ??? v-or fi cele de pe urma mai rele decat cele dintai. Aveti impresia ca, canoanele trebuiesc validate de judecatorii, sau de vreo institutie a statului? Preotia nu iti promite nici bunastare lumeasca, nici bucurii in viata, iti pune crucea pe umeri. Dar cate exemple de surghiuniri avem la sfinti, e destul sa privim la Sf Trei Ierarhi, prigoniri de la eretici si de la cei de o credinta cu ei. Marturisirea Adevarului te duce pe drumul Crucii, nu pe un covor. Luptele impotiva ereziilor au fost crunte, mai crunte decat credem noi, s-au facut rugaciuni cu lacrimi. Fericiti cei prigoniti pt dreptate, ca a lor este Imparatia Cerurilor, nu promite nimic aici. Sa ii lumineze Dumnezeu pe ierarhii nostrii, ca altfel chiar nu cred ca exista alta solutie la ceea ce se intampla. Azi mucenicia e data de ierarhi, nu de calai cu barde. Sper sa intelegeti ce am vrut sa zic, si nu cumva sa fiu catalogat ca fiind din Sistemul din BOR. Doamne ajuta! (Acum se cere canonizarea Sf din inchisorile comuniste, peste zeci de ani (poate) se va cere canonizarea Sf din inchisorile BOR)

  • admin2 says:

   Despre altceva e vorba.
   Ei ne-au judecat după un Regulament făcut sub forma unei inchiziții totale: să nu scape nimeni. Dar se pare că acest Regulament este ilegal, deci nu poate fi folosit. Este o cursă pe care și-au întins-o singuri.
   Noi vrem de fapt să se revină la judecarea tuturor aspectelor vieții Bisericii după Sfintele Canoane, nu după legi lumești. Deci apelul este la respectarea Canoanelor, nu la intruziunea statului în viața Bisericii, Doamne ferește.
   Este o poartă pe care neștiința lor a deschis-o. Dacă este viabilă, ea va tăia din elanul ecumeniștilor. Iar noi ne ducem lupta în continuare. Eu nu vorbesc din perspectiva unuia care gândește teoretic, ci a unuia căruia i s-a tăiat capul. Bine că crește la loc. Slavă Domnului!
   Știm că statul este ateu și antihristic. Dar încercăm să atenționăm poporul că sistemul inchizitorial în care încearcă ecumeniștii să transforme Biserica nu este un sistem care are vreo legătură cu mântuirea, ci cu osânda. Atât pe acest subiect. Așteptăm ca nehotărâții să se hotărască. Pentru ei, nu pentru noi. Dorim mântuire tuturor, în Adevăr.
   Pr. Ciprian

 22. nimic nu sunt says:

  Emoție, bucurie și amaraciune. E bine ca se alătură și avocați în aceasta lupta. Ce cuvinte sa aleg? Dumnezeu sa-I ocrotească.

  Mântuieste, Doamne, poporul Tău
  Și binecuvânteaza moștenirea Ta.
  Biruință binecredinciosilor crestinI
  Asupra celui potrivnic dăruiește.
  Și cu Crucea Ta păzește
  Pe poporul Tău!

  E adevărat ca petiția nu a fost semnată de multi oameni, insa sustinatorii antiecumenismului sunt mai multi. Unii habar nu au de existenta acestei petitii. Nu mulți intra pe forumuri ortodoxe. Nu mulți inteleg ce se întâmplă.

  Dumnezeu va dea putere sa continuați lupta. Biserica lui Hristos va dăinui prin cei care o prețuiesc cu adevărat. Dumnezeu sa va ajute. Iar pe noi să ne ajute să nu ne scufundam și sa nu ne înecam la mal.

 23. Marius Dumitru says:

  Sa nu ne imbatam cu apa rece.
  Oricand pot fi aprobate de catre statul roman normele canonice ale BOR.
  Cunosc foarte multe persoane, clerici, judecate in consistoriile BOR care, daca ar fi fost judecate in instantele civile ar fi avut castig de cauza.
  Nu vedeti ca smavolniciile ierarhilor BOR sunt facute si cu ajutorul politiei, jandarmeriei sau SRI – institutii ale statului roman?

 24. un om says:

  E suficient inca un compromis oferit de conducerea BOR si statul imediat ii aproba tot ce doreste, o sa vedeti ca asta se va intampla. Parintele Justin Parvu spunea ceva de genul (nu imi amintesc exact cuvintele): „manusa statului s-a mulat totdeauna perfect peste mana bisericii”. Sublinia el aceasta ca fiind o mare problema, si este. Doamne ajuta!

 25. Ortodox says:

  Parinte, ati ramas dator cu un canon sau alt dreptar cu privire la strigarea Nevrednic! in biserica.Multumesc.
  @ un om
  Aveti dreptate, am scris si eu ceva mai sus ceva despre deschiderea cutiei Pandorei. Totusi, vremurile pe care le traim par sa fie fara precedent. Cand au mai fost patrarhii papi, ca acum? Si toti deodata?

  • admin2 says:

   Cineva propunea să meargă cu o mică pancartă sau foaie cu același tip de mesaj, fără să spună nimic. Și să o ridice sau să o scoată la vedere la momentul potrivit.
   Nu știu, lucrurile acestea le hotărăsc mirenii, fiecare după conștiință și curaj

 26. Ortodox says:

  Si eventual un canon care sa ne indreptateasca ca laicat din cazul pliromei ca sa luam atitudine. E bine de amintit in declaratiile/scrisorile care se depun la protopopiate sau mitropolii etc.

  • admin2 says:

   Nu știu. Să ne rugăm cum putem în prima săptămână a Postului și apoi revenim cu problema aceasta.
   Pr Ciprian

 27. Ortodox says:

  #din cadrul pliromei

 28. gheorghe din brasov says:

  Propun o scurta rugaciune,preluata de la pr.Gherontie Puiu si putin modificata : DOAMNE intoarce-i la adevar,la bunaate si la rugaciune pe toti dusmanii mei si ai ortodoxiei .

 29. Nevrednica says:

  Inca o ratacire a mitr.joanta:
  http://sinodultalharesc.tk/cum-au-fost-alungate-din-manastire-maicile-antiecumeniste-de-la-man-varatec/
  Fara martori!acelasi procedeu ca la Pr.Ciprian,Pr.Onisim;dovada culpabilitatii!
  http://sinodultalharesc.tk/consistoriul-la-alba-pentru-judecarea-preotului-marturisitor-ioan-miron-s-desfasurat-sub-supraveghera-politiei-locale/
  Cum mentioneaza dl.Mihai…priviti crucea lui baphomet de pe catedrala din Alba Iulia.
  Doamne pazeste.ne de vrajmasii vazuti si nevazuti!

  • admin2 says:

   Am fost acolo, dar azi sunt extrem de ocupat. Mâine revenim cu filmări de la fața locului.
   Pr. Ciprian

 30. un om says:

  http://www.crestinism.net/ortodox/canon-de-rugaciune-al-sfantului-ierarh-petru-movila-impotriva-ereziei-si-apostaziei-si-pentru-impacarea-bisericii.html

  Mai sus este un canon, parca facut pt noi, dar inca nu este citit pt ca oamenii mai cred ca exista alta cale de scapare, ceva cu o baza rationala…dar nu exista asa ceva, „e mai usor sa ii vorbesti omului despre Dumnezeu, decat sa ii vorbesti lui Dumnezeu depre omul acela (adica sa te rogi pt el)” zicea un parinte. Nu e suficient sa „pui la punct” pe episcop, sa fii repus in functie, cat timp nu ai un parinte pe scaunul episcopal, lucrurile sunt departe de a fi bine. Exista preoti impinsi de la spate de credinciosi cu „duh de marturisitori” sa nu pomeneasca la slujbe pe episcop, dar ei nu ar patimi nimic pe pielea lor, mai degraba se uita ca la un serial, curiosi de „sa vedem ce se intampla acum daca nu il mai pomeneste pe episcop”, multi dintre ei au in ei o rautate subtila, care in cazul de fata pare a fi o marturisire de credinta, dar e un fals.

  http://paginiortodoxe.tripod.com/vsfeb/02-09-sf_nichifor.html

  Mai sus avem un exemplu la care ar fi tare bine sa luam aminte, nu cumva sa avem sustinatori o armata de „Saprichii”, omul duhovnicesc nici cand lupta nu da dovada de rautate, nu cumva sa creada unii ca daca striga cu ura „jos ereticii” se si mantuieste. Exista deja multi „marturisitori” care cauta cu patos preoti care nu pomenesc pe episcop, argumentand ei ca nu se mai coboara Duhul Sfant la Sf Liturghie si ca cei care participa la slujba unde e pomenit ierarhul sunt partasi la erezie. Sa nu ne grabim cu astfel de vorbe, ca nu facem altceva decat sa aratam ca suntem cam pe langa realitate. Sfintii Parinti spuneau ca cine nu e vrednic sa se impartaseasca nu e vrednic nici sa participe la Liturghie, sa ne cercetam putin si …, inainte de a face pe altii partasi la erezie, nu cumva sa fim noi ne-crestini. E o exagerare sa spui continuu cuvantul eretic, e o obsesie. Nu este erezia singura cale de pierzare, IUDA NU A FOST ERETIC, A FOST VANZATOR, nu cred ca episcopii semnatari la Creta (ma refer la cei din RO) sunt eretici, nu, i-ati auzit predicand erezii? Ei se apropie mai repede de notiunea de „tradare”, din diferite motive pe care nu sunt eu in masura sa le judec, dar mie mi se pare ca suntem in fata unei situatii de schisma. A fost buna adoptarea calendarului indreptat sau nu? SIGUR NU! Asta nu inseamna ca trecem la stilisti, acum e ceva asemanator, nu e bine deloc si e chiar mai grav decat credem, si tavalugul nu se opreste, nici oprirea pomenirii nu ii va opri, numai Dumnezeu ii mai opreste. Dar oare de ce nu ii opreste? Pt ca nu i-am cerut lui Dumnezeu sa ii lumineze, sa fim sinceri cu noi, nu suntem rugatori, vrem rezolvari simple la lucruri complicate, vrem sa fim marturisitori fara rani, nu se poate asa ceva. Sa facem canonul Sf Petru Movila, ori nu credem ca rugaciunea este calea? ori ne este lene? ori ne este straina rugaciunea? ori toate la un loc si inca si altele? Acum se vede lipsa catehizarii din biserica, acum seceram ce am semanat, credinciosi fara viata duhovniceasca, care nu au habar de un minim necesar de invatatura ortodoxa, care nu sunt ortodocsi in sensul cuvantului. Armata trebuia pregatita in permanenta in fiecare biserica, si acum lucrurile aratau altfel. NU mai avem alternativa la rugaciune, si as zice mai corect la viata ortodoxa in deplinatatea ei, atat timp cat cei care cauta preoti ce nu pomenesc pe episcop se cred mai „trezvii” decat ceilalti, ba chiar ii vad pe ceilalti cazuti oarecum din har, apoi suntem mai de graba schismatici decat ortodocsi, pana nu dam dovada de dragoste luptam cu fortele noastre, asa si rezultatul. E foarte usor sa dai sfaturi, unor preoti chiar, care au familii, care sunt in situatii materiale grele, dar , cred ca un castig in instanta poate aduce pe urma si o amaraciune duhovniceasca mai mare, sunt momente de tensiune in care nici ispita nu lipseste, acum pare a fi o solutie instanta, dar daca pe urma ne dam seama ca nu am rezolvat nimic, ca doar am pus un episcop totusi ortodox in genunchi, si nu am avut puterea lui Iov. Departe de mine gandul de a parfuma duhoarea de pe urma intalinirii din Creta, dar totusi parca suna straina abordarea cu justitia. Poate ca am si gresit in ce am spus, sau poate ca totul e gresit, daca gasiti ceva bun folositi-va, daca nu, uitati ce ati citi si iertati. Doamne ajuta, sa fie bine!

  • admin2 says:

   În Creta s-a făcut apologia fărădelegii.
   Nădăjduim că Legea lui Dumnezeu să ne apere de rău.
   Cât despre semnatarii cretani, cădere mai mare nu există în viața aceasta.
   Doamne, dă-ne tuturor pocăință!
   Pr. Ciprian

 31. Florina says:

  E intradevar frumoasa și deosebita rugăciunea Pe Gherontie Puiu .,e defapt Teologia Iubirii …La pravila de rugăciune Bogorodisnaia -adica rostirea de 150 de ori Născătoare de Dumnezeu,de 15 ori Ușa Milostivirii și de15 ori Tatăl nostru- sunt niste cerințe …Una e așa: O Preasfântă Stăpâna Născătoare de Dumnezeu mantuieste-i și intoarce-i in Biserica Ortodoxă ore cei rătăciți și cazuri robi ai Tai (numele).

 32. IULIA TIPA says:

  Nadajduiesc ca d-nul „Romeo” nu este jurist de profesie si nici teolog pentru ca ar face ambele tagme de ras.E adevarat ca nu puteti intra intr- o dezbatere canonico-juridica … rezulta din aberatiile juridice pe care le-ati postat.
  Nu-mi propun sa va dau o lectie de drept (urmeaza la alt nivel…:))))
  Dar va dau un simplu exemplu:
  referitor la acel art. 8 DIN LEGEA 489/2006 pe care-l invocati mai sus, acesta reglementeaza o alta etapa, distincta de cea initiala care vizeaza recunoasterea si aprobarea de catre stat A CODURILOR CANONICE.
  Altfel spus mai intai codurile canonice trebuie recunoscute ,aprobate de catre stat prin Hotarare a Guvernului , aceasta reprezentand prima etapa, premergatoare celei care este instituita de art. 8 si reprezinta etapa de organizare, administrare etc.SUNT 2 ETAPE DISTINCTE PE CARE DV LE CONFUNDATI.
  REZUMAT: NUMAI DAPA APROBARE IN CONDITIILE SPECIFICATE de ART 49 ALIN2. 3 DIN LG CULTELOR URMEAZA ETAPA NR.2 ACEEA DE ORGANIZARE ETC.INCEPAND CU CEA DE A DOUA ETAPA PUTEM VORBI DE PRINCIPIUL AUTONOMIEI CULTELOR.A SE VEDEA SI DISPOZITIILE CONSTITUTIONALE CARE PREVAD CLAR CA LIBERTATEA CULTELOR SE MANIFESTA IN CONDITIILE LEGII.ART 29(3) DIN CONSTITUTIE:
  „Cultele religioase sunt libere şi se organizează potrivit statutelor proprii, în condiţiile legii.”
  Va rog sa va hotarati pentru ca redau in cele ce urmeaza un citat din aberatiile dv .. :))))))))))
  LEGEA CULTELOR NU CERE IN MOD IMPERATIV ca „normele lui canonice să fie aprobate în mod expres prin Hotărâre de Guvern”. -a se vedea disp. art. 49 alin 2,3 din legea cultelor.
  Domnule , nu realizati dimensiunea acestei lupte, care a depasit de mult invocarea canoanelor,si argumentelor teologice. Daca reprezentau ceva in ochii ecumenistilor atunci nu mai erau ecumenisti si aplicau intocmai canoanele.
  Mergeti la patriarh si negociati adevarul invocand canoanele si argumentele teologice.SUCCES!…. :))))))))))))))))))))))))))))))

 33. ION says:

  DAR ISI IMAGINEAZA CINEVA CU TIGLELE PE CAP CA IERARHII IL TRADEAZA PE HRISTOS , BISERICA SI NEAMUL SI INITIAZA PERSECUTII IN MASA ALE PREOTILOR , MONAHILOR SI MONAHIILOR ? IN CONDITIILE IN CARE AR TREBUI SA LE SARUTAM URMELE SFINTE ALE PICIOARELOR PENTRU SACRIFICIUL LOR, IERARHII SUNT IMBUIBATI SI AFUNDATI IN FOTOLII, VILE SI MASINI DE LUX, TOATE ECUMENISTE, MASONICE.
  SI DA, BISERICA SANCTIONEAZA DE ANI DE ZILE ILEGAL PREOTI , MONAHI SI MONAHII SI LE DA PRAF IN OCHI CU ASCULTAREA SI SCHISMA.

 34. IULIA says:

  Este evident ca mesajul lui”Romeo” este tipic securist.Daca BOR nu era in PERICOL nu va deranjati sa postati.Vorbiti cu patriarhul de la ecumenist la ecumenist… :)))))))))))
  Eu cand desfasor activitate de cercetare juridica si ajung la o concluzie atunci ASA ESTE SI NU ALTFEL.De fapt colegii dv. stiu asta…. :)))))))))))))
  AV. IULIA TIPA

 35. IULIA says:

  NADAJDUIESC ca d-nul „Romeo” nu este nici jurist nici teolog pentru ca ar face ambele tagme de ras cu aberatiile juridice postate. Nu mi-am propus prin aceasta postare sa va dau o lectie de drept…o voi face la un alt nivel… :))
  Cert este ca dv. nu puteti intr-adevar sa intrati intr-o disputa teologico – juridica pentru nu i-ati face fata. Confundati notiuni de drept, hermeneutica dreptului va este straina cu totul, despre analiza pluridisciplinara deja nu are rost sa vorbesc pt. ca va depaseste, dupa cum se vede din interventia d-voastra.
  Textul dv. vadeste clar teama pt. efectele juridice ale repetatelor ilegalitati savarsite de BOR.
  Lupta nu se mai duce demult pe taram teologic deoarece daca BOR APLICA CANOANELE realitatile de azi erau altele ortodoxia era salvata.
  Dar ca un bun crestin ce va pretindeti mergeti si negociati cu patriarhul pe argumente teologice, invocand canoanele ca tot va place atat de mult aceasta tema… :))) SUCCES…:)))
  DAR NU DEZNADAJDUITI.. :))))))) BOR se poate salva SALVAND ORTODOXIA … :)))))))))))))))
  AV. IULIA TIPA

 36. IULIA says:

  Cu acest prilej raspund unei persoane extrem de ingrijorata de efectele juridice in ceea ce priveste ierarhii BOR si care obsesiv imi punea aceasta intrebare:
  „Si acum ce pot face acestia ca sa se salveze?”
  Raspuns:SA SALVEZE ORTODOXIA. CUM?
  Sa revina asupra aprobarii documentelor Sinodului din Creta,
  sa inceteze orice prigoana asupra preotilor, monahilor si monahiilor nepomenitori, marturisitori ai dreptei credinte si sa anuleze toate masurile ilegale dispuse.
  AV. IULIA TIPA