Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Părintele Ioan Miron și ”judecătorii” buimaci


Joi, 23 februarie, 2017, am fost la Alba-Iulia, pentru a participa la procesul părintelui Ioan Miron, în calitate de martor. Când am ajuns acolo, am văzut că părintele se hotărâse să accepte sfatul doamnei avocat Iulia Tipa de a aborda acest ”proces” din perspectiva faptului că nu are baze legale, adică să îl conteste total. Așa că părintele Ioan a intrat singur în sala de judecată, unde a stat aproximativ o jumătate de oră, străduindu-se să îi facă pe membrii Consistoriului să înțeleagă realitatea: nu le recunoaște autoritatea de a-l judeca, atât legal, cât și duhovnicește (dacă au acceptat sinodul din Creta, înseamnă că nu mai sunt ortodocși, deci nu pot judeca un ortodox).

Noi am stat afară în compania poliției, trimisă în mod ”preventiv.” Doamna avocat Iulia Tipa și domnul Silviu-Mihai Chirilă au încercat un dialog cu un consilier al Arhiepiscopiei, care a ieșit la un moment dat afară din clădire, însă lungimile de undă nu s-au potrivit, acest părinte consilier nedorind să ofere vreo explicație referitoare la prezența poliției, la interdicția de a participa martorii la proces. Mai mult, i-am dat părintelui consilier o mapă cu 12 pagini, conținând o broșură cu 40 de argumente că sinodul din Creta NU a fost în duhul Sfinților Părinți.

L-am rugat să i-o dea părintelui Ioan – nu apucasem, căci am fost să o trag la xerox între timp – și să fie depusă la dosar, ca argumentație teologică a poziției anti-Creta a părintelui Ioan Miron. Consilierul a luat mapa, s-a dus cu ea înăuntru, promițându-mi că aduce o copie după prima pagină, cu un număr de înregistrare. În final a ieșit cu tot cu mapă, fără număr de înregistrare, mi-a înmânat-o, spunând că membrii Consistoriului au refuzat-o la dosar, pe motiv că în timpul procesului NU se pot depune înscrisuri.

Asta a fost culmea! Păi când să le depui?

De fapt, am înțeles, că doar am trecut și eu prin  ”procedura” aceasta, dar la Miercurea-Ciuc. A primi înscrisuri – dreptul inalienabil al acuzatului la apărare – presupune să dai în final un nou termen, ca să poți în calitate de judecător să analizezi probele puse la dosar.

Dar ei AU ORDIN SĂ NE EXECUTE PE LOC. Cum fac cu creștinii cei din ISIS. Numai că aceia transformă creștinii direct în mucenici. Noi mai trebuie să așteptăm.

Ce să mai încărcăm dosarul cu probe?

Asta a fost. Ei au rămas … în deliberare, noi rămânem cu Hristos. Nădăjduim.

Sunt sigur că dacă ar veni acum Hristos și ar fi dus în fața unui consistoriu din acesta și ar vrea să depună la dosar… Evanghelia, judecătorii ar refuza-o fără să clipească.

Domnilor din consistoriu, îl condamnați pe părintele Ioan? Pe voi vă condamnați. Acolo de fapt semnați – ACEASTA ESTE REALITATEA – propria voastră caterisire. Să nu fie!

Post plin de har dorim tuturor ortodocșilor, iar ecumeniștilor le arătăm doar Crucea lui Hristos. Cu Cel răstignit pe ea se războiesc. Iar sorți de izbândă nu au.

pr. Ciprian Staicu

PS – Am uitat ceva: pe turlele catedralei arhiepiscopale din Alba-Iulia tronează crucile satanice ale lui Baphomet. Am făcut 5 ani de seminar acolo, am amintiri minunate din acea biserică, dar acum NU am intrat în ea. Cu așa ”simboluri” pe ea, eu cred că trece în categoria capiște. Doamne, dă-le pocăință hulitorilor lui Hristos!

35 Responses to Părintele Ioan Miron și ”judecătorii” buimaci

 1. IOAN says:

  De la eretici nu acceptăm nimic

  Cine e creștin ortodox merge în continuare cu Biserica Ortodoxă

  Cine e eretic merge cu NOUA RELIGIE CREȘTINĂ MONDIALĂ tocmai perfectă pentru primirea antichristului

  • admin2 says:

   Ca de obicei, pr. Aldea vine cu multe informații. Ca un om INFORMAT.
   Întrebare: de ce folosesc masonii ACUM această ”cruce”? No answer.
   Problema majoră este că sunt foarte mulți clerici care au intrat în masonerie. Adică slujesc satanei. Acesta este un fapt.
   Cât despre veridicitatea informațiilor pr. Aldea, dacă este aceeași abordare ca și în cazul artelor marțiale, atunci e clar. Nu contează informația, ci cine o manipulează (scuzați, o folosește).
   Crucile cu trei brațe orizontale, cu distanța egala între ele, au fost împropriate de masoni. Nu știu cui au aparținut în istorie, dar ACUM situația este clară. Iar noi avem o luptă de dus, care depășește … analizele folclorice.
   Nici eu nu sunt de acord cu cei care vor să fie foarte ”informați.” Dar nici nu accept să fiu ”deformat” de masonii care cutreieră ”la liber” prin Biserica lui Hristos.
   Rămâne o singură întrebare, pe care cineva să i-o transmită părintelui Mihai: părinte, ești sau nu mason? Dacă nu ești, atunci îți doresc sănătate, am auzit că treci prin clipe grele. Dacă ești mason, atunci îți doresc pocăință și sănătate.
   Pr. Ciprian

   • Daniel says:

    Cred că în ambele cazuri îi trebuie pocăință, până se pocăiește de pomenirea ereticilor și de alte învățături care-i sunt caracteristice.. Domnul să-l lumineze!

    • Mihai says:

     Apropo de pr Aldea il cunosc intro oarecare măsură, pt că locuiesc în apropiere de parohia la care a slujit, și nici in ziua de azi nu cunosc motivul pt care a plecat de acolo

 2. Florentina says:

  In Baia Mare pe Catedrala Episcopală Sfânta Treime e pusa ,din păcate, crucea lui baphpmet ….Cred cu tărie că P.S.Justinian nu a știut de aceasta satanica cruce pt că a mai slujit acolo cat l-au ținut puterile…Clar că acolo numai intru chiar daca e o catedrala ce seamănă cu o catacomba ….

  • admin2 says:

   Este foarte important să înțelegem că ACUM ea este simbol masonic. Nu vă luați după analizele istorice ale pr. Aldea. Ele sunt importante, însă realitatea secolului XXI bate filmul. Masonii îl urăsc pe Hristos, dar vor să fie în lumina reflectoarelor la manifestările organizate de Biserică. Și nu suportă să intre într-o catedrală, stând SUB crucea lui Hristos. De aceea, că era sau nu nevoie (din punct de vedere al vechimii crucilor existente pe biserici), le-au schimbat, ca o invitație și o mărturie: aici, înăuntru, tot de-ai voștri suntem (voi masoni, noi masoni).
   Iar poporul stă cuminte și face ascultare. A, să nu uit, și umple de bani buzunarele celor care și-ar da și ”sufletul” pentru asta, dar nu pentru mântuirea lor.
   Pr. Ciprian

   • Ileana says:

    Aveti dreptate, Parinte, sunt insemnate bisericile. In cartierul Mehala din Timisoara este o biserica enorma care a fost construit in perioada interbelica si are zeci de cruci mari pe pardoseala, astfel incat lumea le calca in picioare, cei mai multi fara sa stie, cum se vede in link-ul de mai jos.

    https://psaltiicatedraleipatriarhale.wordpress.com/2009/12/08/invitatie-la-timisoara/

    Eu m-am sesizat la Parintele de acolo si au aparut apoi covoare peste cruci. Iar pe biserica sunt cruci celtice, care sunt pagane, iar parintele Aldea, specialist in rock si folk, n-are cum s-o scalde ca sunt si pe portile maramuresene. Ca si acolo tot pagane sunt si n-au legatura cu crestinsimul. Am remarcat ca si troita din parcul din fata bisericii are tot o cruce celtica, iar la un moment dat cineva a simtit acum vreo doi ani nevoia sa puna o cruce simpla mai mica la o distanta mica de troita mare. Atunci mi-am dat seama ca de fapt biserica practic nu are cruci pe turle si lumea isi face cruce total aiurea in fata unei capisti, care spun unii, tocmai de aceea a fost astfel construita, pentru a anula crucea. Parohul care a renovat recent turlele a pus inapoi tot cruci celtice, probabil pentru pentru ca nu poate aduce modificari vechiului aspect al bisericii.

    Ce mi se pare sinistru este urmatoarea hirotonie a unui parinte, care sta in fata icoanei calcand fix pe o cruce clasica, din cele rezervate celor care trec peste solee, nu una pentru opinci cu brate egale, cum sunt celelalte din biserica, dupa cum se vede in galeria foto din link-ul de mai jos, unde se poate vedea clar peste ce fel de cruce sta candidatul la diaconie sau preotie, comparand pozele.

    http://mitropolia-banatului.ro/slujire-arhiereasca-in-parohia-timisoara-mehala-2/

 3. Florentina says:

  Încep să cred că e o moda de a pune crucea satanica….O moda venita din inima „episcopilor” ce de dau drept ortodocșii ,când defapt ei sunt ba atei,ba masoni,ba protestanți ….Mai sunt câțiva Arhierei Ortodocșii care i numeri pe degete …Mă bucur că sunt româncă și că avem un Adevărat Arhiereu Ortodox Român care e P.S.Longhin Jar.

 4. tibi says:

  Parinte nu ne dati si noua brosura, ca noi primim inscrisuri….

 5. marinela says:

  Post cu folos duhovnocesc si liniste sufleteasca sa va daruiasca Dumnezeu la toti crestinii cu adevarat ortodocsi de aici de pe blog si de pretutindeni,pace si lumina in inimile voastre.Iertati-ma parinte si Dumnezeu sa va ierte!Doamne ajuta si pocainta spre mintuire la toata lumea!
  Ps Sanatae multa familiei dvs,parinte!

 6. cristina says:

  Pariente Ciprian, cand va fi sinodul carne ii va anatematiza pe ecumenisti?

 7. Ovidius says:

  Oricum, eu nu am vazut nici o imagine a masonilor in care să-și fi impropriat Sfanta Cruce adevărată pe care S-a răstignit Domnul !
  Au luat ceva ce nu-i deranjeaza, ceva ce nu-i frige…
  Doamne ajută și post cu folos tuturor !

 8. Tanase Gheorghe says:

  Binecuvantati Parinte Ciprian si daca pute-ti sa va ruga-ti si pentru Gheorghe si familia

 9. STOP RFID ( Viorel Ghica ) says:
 10. ivanel laurentiu says:

  +
  Cu Voia Tatalui si Ajutorul Filului si Savarsirea Sfantului Duh,
  intru Slava lui Dumnezeu.
  Doamne ajuta Parinti, frati ,surori, prieteni ai Domnului nostru Iisus Hristos.
  Iata Fratele Buzle Catalin a reusit sa adune filmarile intr-unul singur material coerent pentru a avea o buna si folositoare intelegere a celor intamplate joi la Alba Iulia.
  Ii multumim Domnului caci iata frate cu frate se aduna spre folosirea tuturor. + Dumnezeu ajuta! +
  Laurentiu
  https://www.youtube.com/watch?v=neXHK8vKKaM

 11. admin2 says:

  Foarte important: ”să se cerceteze judecata de judecători aleşi, cu care s-ar mulţumi amândouă părţile, pârâşul adică, şi pârâtul…”
  Noi am avut parte de EXECUȚIE, nu de judecată.

 12. Ileana says:

  Cinste Parintelui Claudiu si tuturor celor care au curaj sa apere Adevarul.

  Astia de la Alba sunt fantastici cu PS Irineu. Pai de cand s-a dat in barci cu erezia de la Pucioasa nu mai trebuia pomenit de nimeni. Nici de maica-sa. Deci ierarhul poate sa gireze o biblie mare, alba si cu sfintii reincarnati efectiv in personaje de genul Regele Mihai sau Gigi Becali, daca am retinut bine, si sa spuna ca Mantuitorul umbla de vreo cativa zeci de ani deja iarasi pe pamant, insa noi, fraierii, nu ne-am dat seama, iar daca un parinte nu-l pomeneste pentru a pastra astfel nestirbita Ortodoxia este considerat eretic. Au avut grija sa dea mizeria aia de carte doar la miliardari si sa-i suga de bani. Daca monstruozitatea aia ar fi facuta publica, si-ar da lumea seama cam cum poate trece centrul de gandire de la cap in portofel si cam cata judecata mai au judecatorii.

 13. Ileana says:

  Albanezii astia sunt generos binecuvantati sa-l aiba printre ei pe Parintele Ioan Miron. Numai in Banat se doarme in front. Dar sper sa fie doar de fatada si sa le puna la ecumenisti masa-n cap pana la urma.

  • admin2 says:

   Cu pace, cu răbdare. Eu știu cel puțin trei preoți bănățeni care duc lupta cea bună.

 14. Ileana says:

  Asa, la modul invizibil, am luat si eu multe cununi. Tot invizibile.

 15. Florina says:

  Din păcate Clujul, Bistrița, au numai preoti care din frica sau convingere pomenesc ierarhii apostatii…Nici la mănăstiri nu găsești preoti care sa lupte împotriva apostaziei zicând că lupta după Anatema….De parcă ar ști că vor putea lupta sau vor mai trăim..Vorba Pe.Cleopa : Nimeni nu a făcut contract cu Dumnezeu câți ani sa trăiască…Asta-i lumea de-apoi …Unii sunt ecumenisti pe fata ….

 16. Florina says:

  Maica Domnului e cu Pr.Ioan Miron precum și toată Oastea Cerească! Vrednic este!

 17. Florina says:

  Un mare luptător împotriva apostaziei a fost și Sf.Nicolae Velimirovici care ne-a lăsat comori duhovnicești ,rugăciunii și scrieri….https://sfantulnicolaevelimirovici.wordpress.com/rugaciuni/

  • admin2 says:

   Supranumit și Noul Gură de Aur. Prieten bun cu Sf. Justin Popovici.
   Să avem parte de binecuvântarea lor !