Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Părintele Claudiu Buză a fost caterisit de ecumeniști, de fapt încununat de Hristos

Pe site-ul Episcopiei Sloboziei și Călărașilor a apărut următorul ”Cuvânt pastoral”:

CUVÂNT PASTORAL

PREACUCERNICILOR PĂRINȚI ȘI DREPT MĂRITORILOR CREȘTINI DIN SFÂNTA EPARHIE A SLOBOZIEI ȘI CĂLĂRAȘILOR,

“De-ţi va greşi ţie fratele tău, mergi, mustră-l pe el între tine şi el singur. Şi de te va asculta, ai câştigat pe fratele tău. Iar de nu te va asculta, ia cu tine încă unul sau doi, ca din gura a doi sau trei martori să se statornicească tot cuvântul. Şi de nu-i va asculta pe ei, spune-l Bisericii; iar de nu va asculta nici de Biserică, să-ţi fie ţie ca un păgân și vameş.” (Matei 18, 15-17).

Cuvintele revelate, pline de har divin, ale Sfântului și Slăvitului Apostol și Evanghelist Matei, sunt actuale și în zilele noastre, mai ales prin îndemnul duhovnicesc spre un echilibru responsabil în viața creștină, prin raportul exprimat între iubire și dreptate, între păcat, căința păcătosului și Adevărul Hristos.

Echilibrul între iubirea și dreptatea divină se pierde în societatea noastră secularizată, mai ales prin păcat și neascultare. Prin paradigma valorilor creştine peremptorii, fără ascultare nu se ajunge la mântuire. Având în vedere că atât episcopul, preotul sau diaconul, cât şi orice credincios, are ca sens al vieţii dobândirea mântuirii, ascultarea reprezintă o condiţie sine qua non.

Cu durere în suflet, dar și cu responsabilitate pentru turma lui Hristos dată Nouă în grijă, vestim tuturor credincioșilor din urbea Urziceniului și din Episcopia Sloboziei și Călărașilor, faptul că dl. Buză Claudiu, fost slujitor la parohia Sfânta Treime din Urziceni, prin faptele sale îndreptate împotriva Bisericii – cea Una, Sfânta, Sobornicească și Apostolească, prin lipsa de smerenie, dialog și ascultare exprimate continuu în perioada noiembrie 2016 – martie 2017 și mai ales prin voința sa întărită în rău, după numeroasele încercări susținute de autoritățile bisericești eparhiale pentru îndreptarea, revenirea și păstrarea sa în comuniune cu Biserica Ortodoxă, a fost supus ultimei pedepse a caterisirii din preoție și a fost întors în rândul laicilor. Prin faptele sale, de schismă și neascultare, întărite și asumate în rău, ca un nou Iuda, dl Buză Claudius-a golit de tot harul și lucrarea preoțească.

Caterisirea fiind consecința schismei și neascultării continue, dl Claudiu Buză nu mai este îndreptățit și nici împuternicit de către Biserica Ortodoxă să săvârșească sfintele slujbe, nici să poarte sfintele veșminte, fiind întors în rândul laicilor și sfătuit părintește să-și lucreze mântuirea personală, fără să devină piatră de poticnire și ispită fraților în credință.

Arhieria Noastră, în a cărei grijă canonică și părintească se află și comunitatea bisericească a parohiei Sfânta Treime din Urziceni, aduce cuvânt de pace după învăţătura Mântuitorului Iisus Hristos: “Pace vă las vouă, pacea Mea o dau vouă , nu precum dă lumea vă dau Eu. Să nu se tulbure inima voastră, nici să se înfricoşeze.” (Ioan 14, 27); ” Căutaţi pacea cu toţi şi sfinţenia, fără de care nimeni nu va vedea pe Domnul” (Evrei 12, 14), îndemnând la responsabilitate în lucrarea sfântă a mântuirii.

Slobozia, 24 Februarie 2017

Al vostru Arhipăstor și pururea rugător către Domnul,

†VINCENŢIU, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor

Sursa: http://protoierialehliu.ro/informatii/cuvant-pastoral-preacucernicilor-parinti-si-drept-maritorilor-crestini-din-sfanta-eparhie-a-sloboziei-si-calarasilor.html

 

Comentariul meu:
– părintele Claudiu m-a sunat și mi-a dat vestea. L-am felicitat. Acum suntem trei: Onisim, Claudiu și Ciprian. Îi așteptăm și pe ceilalți, căci Hristos are cununi pentru toți. Iar în via Domnului este mult de lucru.
– în text se spune: ”Având în vedere că atât episcopul, preotul sau diaconul, cât şi orice credincios, are ca sens al vieţii dobândirea mântuirii, ascultarea reprezintă o condiţie sine qua non”. De fapt, prin modul în care adesea a botezat prunci, domnul Vicențiu dovedește o lipsă totală de interes pentru mântuirea creștinilor, nedeschizându-le prin Botezul ortodox (prin întreita afundare) ușa Împărăției cerurilor. De asemenea, în Ortodoxie ascultarea se face până la păcat. Singura condiție sine qua non în Ortodoxie este ADEVĂRUL, pe care domnul Vicențiu nu îl propovăduiește.
alt citat: părintele Claudiu este acuzat că are ”voința întărită în rău”. De fapt, părintele Claudiu îl slujește pe Hristos, iar cel care slujește răului este cel care l-a prigonit și mazilit. În zadar, însă.
– alt citat: ”ca un nou Iuda, dl Buză Claudiu s-a golit de tot harul și lucrarea preoțească”. Răspuns: s-o credeți voi, ecumeniștilor. Iude sunteți voi, ba chiar mai rău ca Iudele. Îmbrățișați ecumenismul, adică veți moșteni iadul cel veșnic. Harul noi îl avem de la Hristos, iar domnul Vicențiu l-a batjocorit prin faptul că s-a dovedit a fi un lup în piele de oaie, un fals păstor.
– toate argumentele teologice aduse de părintele Claudiu – duhovnicul meu și al familiei mele – nu au valorat nimic în fața domnului Grifoni. Tocmai de aceea nici el nu mai valorează nimic ca arhiereu în fața lui Hristos. Îi dorim pocăință!
În concluzie, părinte și frate Claudiu, VREDNIC EȘTI ! După cum mi-a spus și mie vlădica Longhin: ”abia de acum ești cu adevărat preot al lui Hristos.”
Orice ne va rezerva viitorul, vom primi pentru Hristos. Un lucru este sigur: noaptea noi dormim liniștiți, cu conștiința împăcată, pentru că nu suntem ai noștri, ci ai lui Hristos, Capul Bisericii, iar soarta ecumeniștilor o lăsăm în mâna Atotputernicului Dumnezeu, în fața Căruia vor da seama pentru fărădelegile lor.

pr. Ciprian Staicu

34 Responses to Părintele Claudiu Buză a fost caterisit de ecumeniști, de fapt încununat de Hristos

 1. marinela says:

  Axios!Asa cum a spus vladica Longhin ,parintelui Ciprian:”abia de-acum sinteti cu adevarat preot al lui Hristos”.
  Baloane umplute cu aer otravit de erezie ,asta sint acesti dusmani ai ortodoxiei si implicit ai lui Dumnezeu,iar de nu se vor pocai ,iadul le va fi locas vesnic acestor rataciti.Doamne iarta-ne si ne ajuta mintuirii noastre si intoarce-i la lumina si pe acesti rataciti pe cale.

 2. IULIA says:

  Preotii impotriva carora se iau masuri, se dispun sanctiuni sa nu paraseasca manastirile , parohiile etc.
  BOR NU POATE PUNE IN EXECUTARE DECAT HOTARARI JUECATORESTI CU POLITIA.

 3. IULIA says:

  Pardon, hotarari judecatoresti.

 4. Carmen says:

  Vrednic este părintele Claudiu Buza! Mulțumim Domnului pentru acești trei preoți minunați ( Ciprian-Ioan , Onisim și Claudiu). Avem pastori . E foarte important pentru noi.Dumnezeu sa vă lumineze și să vă călăuzească pașii spre mântuire ! Doamne ajută !

 5. elena says:

  VREDNIC ESTE PARINTELE CLAUDIU!!!Sa va dea bunul Dumnezeu putere de marturisire pina la sfirsit! SINTETI cu adevarat pastori ai turmei, toti Preotii care Marturisiti si sinteti pt.Adevar.Bunul Dumnezeu sa va rasplateasca si sa va incununeze pe toti Preotii Marturisitori,!!!AXIOS….!!!

 6. Ortodox says:

  # erata – Vincentiu in loc de Vicentiu.

 7. Ortodox says:

  Vrednic este parintele Claudiu. Dumnezeu sa-l miluiasca !!!

 8. Nicoleta C says:

  Dumnezeu sa il ajute in continuare pe parintele Claudiu si pe ceilalti doi ,,caterisiti”,par.Ciprian si par. Onisim! Sunteti pe primele trei locuri,deci premianti! Domnul sa va intareasca si sa va ajute si in viata de zi cu zi,cu toate greutatile ei.,,Cautati mai intai imparatia lui Dumnezeu si dreptatea Lui si toate acestea se vor adauga voua.”(Mt.6,33) Important este ca puneti linistiti capul pe perna seara si nu aveti mustrari de constiinta inaintea Domnului.Nu vreau sa ma laud ,dar am trecut si eu prin anumite momente in care marturisirea mi-a adus liniste.

 9. florentina says:

  VREDNIC ESTE! A FOST ESTE SI VA FI PREOT VREDNIC A LUI HRISTOS! MAI VREDNIC E CA NICIODATA! IL SUSTINEM SU UN GAND BUN SUS! DOAMNE FII CU PR.CLAUDIU SI CU TOTI CEI CE AU INTRERUPT POMENIREA!

 10. IOAN says:

  cine știe rusă să traducă următorul video https://youtu.be/Jyu36h-JaE0

  preluare de pe facebook:

  „Fraților mergeți la părinții MĂRTURISITORI la Sfintele Slujbe!!!
  Ieroschimonahul Daniel la predică ,când a citat Canonul 15 și a adăugat că: ODATĂ CU MINCIUNO-EPISCOPII ȘI ÎN POTIR ESTE MINCIUNO-TAINĂ, diavolul a strigat ca ars prin cineva.
  minutul 19.
  De asemenea, la minutul 21:30 zice că în potir este minciună, și se împărtășește cu diavolul, balaurul iar urlă.”
  Apărătorul Ortodox
  Killrock Strelkov Strelkovets
  Nu știu unde se petrece asta ,e in Rusia sau Ucraina?
  Poate cineva sa mai traducă puțin din predica?

  • admin2 says:

   Nu știu rusă. Nădăjduiesc că spune ceva bun și adevărat. Dacă se încumetă cineva…

 11. Nevrednica says:

  Multumim Doamne pt.vrednicii preoti Ciprian Ioan,Onisim si Claudiu si incununeaza.i Doamne si pe ceilalti care nu pomenesc!
  Dumnezeu sa va dea sanatate,vointa,tarie si putere in lupta pt.Adevar!
  Doamne ajuta!

  Ceilalti drepti-luptatori ar trebui sa se pregateasca si cu documentul legal prezentat de dna.avocat Iulia Tinta.
  Dumnezeu sa incununeze cit mai multi din Biserica Lui!

 12. Nevrednica says:

  Ma scuzati,corectez:dna.avocat Iulia Tipa.
  Dumnezeu s.o binecuvinteze!

 13. Claudiu says:

  Pr Ciprian..de maine incepe canonul Dumnezeiesc al Sf Andrei Criteanul..nu as vrea sa l ratez si m am gandit sa imi fac o foaie A4 pe care sa scriu: Canonul este Dumnezeiesc, „sinodul” din creta, talharesc!
  Ce parere aveti?..chiar nu stiu ce sa fac..

 14. Simona says:

  Doamne ajuta!

  „… faptul că dl. Buză Claudiu, fost slujitor la parohia Sfânta Treime din Urziceni, prin faptele sale îndreptate împotriva Bisericii – cea Una, Sfânta, Sobornicească și Apostolească, prin lipsa de smerenie, dialog și ascultare exprimate continuu în perioada noiembrie 2016 – martie 2017″… desi suntem inca in februarie 2017…

 15. Marius Gogonea says:

  Vrednic este! Sarut mana Parinte Claudiu!

 16. Simona says:

  Sarut-mana, Parinte! Spovedania se face numai in Biserica/Paraclis, langa icoana Mantuitorului? Preotii nepomenitori unde vor putea spovedi, daca le este interzis accesul in Biserica?

 17. Andrei Grosu says:

  Vrednic este pr. Claudiu si toti preotii care au avut curajul sa marturiseasca. Noi aici in Oltenia ne bucuram de pr. Grigorie cu obstea si ii asteptam si pe alti parinti. Post usor si cu folos. Doamne ajuta

 18. Maria says:

  Vrednic este!Ne rugam Domnului sa vina la marturisit si mai multi Preoti!Doamne ajuta!

  • admin2 says:

   Nu, ci trimiterea fără voie în concediu 7 zile (adică exact săptămâna lui de rând), ca să se poată pregăti de Consistoriu. Și să nu mai poată sluji. Parșivi grecii ăștia ecumeniști…
   Doamne miluiește!

 19. admin2 says:

  Ce frumos! Doamne ajută.

 20. AVOCAT IULIA TIPA says:

  In conditiile in care ierarhii BOR NU-SI VOR REVIZUI POZITIA, ATUNCI UN STUDIU DE CERCETARE JURIDICA „NEDORIT” VA VEDEA LUMINA TIPARULUI… :))

  • admin2 says:

   Doamne, lor dă-le pocăință că Te-au trădat, nouă dă-ne pocăință că nu Te iubim cum se cuvine și facă-se voia Ta !

 21. Ileana says:

  Dumnezeu sa-i dea sanatate si sa-l rasplateasca pe Parintele Claudiu pentru faptul ca a luptat cu curaj pentru Ortodoxie si pentru noi, cei care credem ca am fost inselati in Creta. Eu sincer sper ca aceasta inselaciune sa fie dovedita cat mai curand, pentru ca cei care marturisesc, chiar daca nu varsa sange rosu, vizibil, sunt totusi prigoniti, sunt purtati printr-un razboi psihologic si lamuriti in flacara limbilor pe care vor pieri cei care i-au intors spatele lui Hristos. Incercand sa va calce in picioare, v-au inaltat cu ajutorul lui Dumnezeu, al Maicii Domnului si al tuturor Sfintilor. Sfintii Marturisitori transilvaneni sa va poarte pasii in continuare.

 22. Cami says:

  Buna ziua.Sunt o prietena veche si buna din copilaria si adolescenta parintelui Claudiu. As dori sa pot lua legatura cu el ,ma poate ajuta cineva? Multumesc.

  • admin2 says:

   Mă sunați la 0740788876 să vorbim nițel și apoi îl anunț pe părintele că îl căutați și, dacă este de acord, vă dau numărul.
   Este duhovnicul meu.
   Pr. Ciprian