Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Chiar și în cazul domnului Bartolomeu e valabil proverbul…

”Peștele de la cap se împute.”
Cum a ”sărbătorit” patriarhul ecumenic Duminica Ortodoxiei? Simplu, cum știe mai ”bine”: blasfemiind-o.
Iată știrea:
Sursa: http://thriskeftika.blogspot.ro/2017/03/blog-post_95.html#more

Patriarhul Bartolomeu a sărbătorit Duminica Ortodoxiei împreună cu papistașii!

”De pe site-ul oficial al Patriarhiei Ecumenice aflăm că o delegație oficială a Consiliului Conferinței Adunărilor Episcopale Europene al BRC” (adică al papistașilor, că nu vreau nici în ghilimele să le atribui numele preacurat al Miresei lui Hristos, pe care ei au trădat-o și de care s-au rupt – n.trad.).
Nu traduc toată știrea, că mi se face rău.
Oaspeții sunt numiți ”preasfințiți cardinali”. (ce o fi ”sfânt” în erezia lor nu ni se spune… pentru că NU ESTE)
”Au sosit la Constantinopol sâmbătă seara, 4 martie 2017, iar în Duminica Ortodoxiei au participat la slujba săvârșită în biserica patriarhală. Apoi au fost primiți oficial de patriarhul Bartolomeu.”

Un scurt comentariu (căci în cazul acestui personaj chiar ”nimic nu este nou sub soare”):
Bănuiesc că domnul Bartolomeu nu a rostit nici o anathemă la adresa oaspeților, că nu mai stăteau respectivii la … masa de prânz.
În concluzie, ecumeniștii merg în pas de defilare spre întâlnirea cu domnul lor (adică vrăjmașul mântuirii). Noi să ne ținem de Hristos, fără compromisuri de nici un fel.
Anathema tuturor ereticilor! Inclusiv ”echipei” din poză.

Iar proverbul de la început… se SIMTE și pe la noi. Să ne ferească Dumnezeu !

a consemnat cu durere pentru apostazia lor,
pr. Ciprian Staicu

16 Responses to Chiar și în cazul domnului Bartolomeu e valabil proverbul…

 1. Maximos says:

  La noi,„peștele“ e deja în metastază…pentru cine mai are ochi de văzut,vârful cozii mai e sănătos..Poate s-or mai limpezi apele la Sinodul(sinaxa) antiCreta din aprilie,sperăm…

 2. Pąʍvo says:

  De aceea ierarhilor tradatori nu ar mai trebui sa ne adresam cu formule de politete gen ”preasfintia voastra”, pentru ca ar insemna sa le recunoastem autoritatea si sa-i intarim chiar noi intru desertaciunea lor. Si ”domn” e prea mult spus.

  • admin2 says:

   Cum ar suna – ”față palidă”? Știți, din scrierile lui Karl May.

   • Pąʍvo says:

    Exact. 🙂 Oricum noi suntem pentru ei salbatici trimisi in rezervatie.
    Si se asteapta cu multa diplomatie reeducarea in spirit civilizat. Howgh !

 3. Ileana says:

  Am mai spus-o alta data si repet: omul asta este un un sarlatan si atat. Insa vai de ortodocsii care se asociaza cu el si astfel ii valideaza blasfemiile si devin si ei iude de profesie si ucigatori de suflete. Acest dement se erijeaza in conducatorul Bisericii lui Hristos si Dumnezeu o ingaduie ca sa ne cearna, ca sa vada daca lasam comfortul pentru El, daca ne inchinam la portofel, la ziduri, la slava lumeasca sau sincer la icoane, deci Lui. Insa si mosul asta decrepit e un biet instrument, o interfata a unei caracatite demonice, puturoase si urate, de a carei vedere Dumnezeu deocamdata ne scuteste. Sa bage de seama si altii, care s-au contaminat de hidosenia spurcata care il invaluie, sa nu inceapa sa duhneasca si pe langa ei, cei care pana mai ieri inca erau flori inmiresmate. Celor care inca mai dorm si nu-si dau seama ca ecumenismul si promotorii lui verosi paveaza drumul lui antihrist, le doresc, ca atunci cand stau ca milogii cu mana intinsa pentru un os inecacios de la prietenii ereticilor, sa nu reuseasca nicicum sa-l inghita, ca sa se poata trezi si salva. Cei care se inchina la ziduri pe care le considera ale lor, dar care-s construite deopotriva din bani murdari si din banii vaduvei, sa bage de seama ca in ziua in care Dumnezeu decide sa le darame sa se afle macar in afara lor, ca si ei sa se salveze si sa-l poata slavi in continuare pe Dumnezeul nostru ortodox si nu creatii dracesti imaginare. Dar cel mai mult as dori ca ortodocsii sa recapete darul rusinii si al bunului simt, daca cel al fricii de Dumnezeu este amortit.

 4. Kmi says:

  Se ingoasa gluma la Constantinopol! Tavalugul ecumenist merge mai departe cu piciorul pe acceleratie din ce in ce mai apasat! Cand lumea e privita prin „lentile ecumeniste” nu mai distingi intunericul de lumina, ba chiar vezi lucrurile invers!

  Doamne, pazeste-ne! Apara-ne si ne mantuieste!

 5. florentina says:

  Sfarsitul lumii e aproape…aceste intalniri demonice au fost profetite …DUMNEZEU SA NE TINA TREJI PANA LA SFARSIT !

 6. Doina says:

  Păi între papistași este locul lui Bartolomeu. Patriarhia Constantinopolului are post liber de patriarh. Sper să nu-l ocupe patriarhul nostru.

 7. Ella says:

  Dar oare de cand li se cântă la arhierei „Pe stăpânul si arhiereul nostru Doamne il pazeste…” Eu cred ca partea cu „stăpânul” li s-a cam urcat la cap.

 8. Noi says:

  …cei din poza si altii ce-i lauda si ii apara,sigur e putin zis ca sunt posedati.Si aici la Valcea,un episcop semneaza si nu are nici o remuscare,crede ca a facut bine,altul tace cand cei doi exarhi ai lui slujesc cu papistasii…am ajuns sa vedem cum biserica noastra sub chipul legiferarii ECUMENISMULUI,a devenit ortodoxa doar cu numele,in esenta UNIREA S-A FACUT CU PAPISTASII…VICLENIA SI INSELAREA PASTORILOR E FOARTE MARE,ne spun in fata ca N-O FI DRACUL ATAT DE NEGRU,PUTEM INCA SA-I MAI CEDAM,CA NE VOM OPUNE SI MARTURISI CAND SE VOR IMPARTASI IMPREUNA…E O SINGURA CALE…SA FUGIM DE EI SI INVATATURILE LOR SI SA MARTURISIM.

 9. Mihai says:

  Pai kiril de la Moscova nu a participat la Creta, insa de ia la întrecere cu Bartolomeu, și rătăciți de tot soiul zburda pe întreg cuprinsul Rusiei în timp ce adevărați ortodocși sunt prigoniți la greu și pe acolo

 10. Carmen says:

  Cum sa fie condusă întreaga ortodoxie de o asemenea marioneta? E clar că ceva nu-i funcționează. Cum să se supună toți ierarhii unuia că el? Dacă el, Bartolomeu, ar trebui sa facă anumite teste, cu ceilalți ierarhi ce ar trebui făcut ca să se trezească din amorțire?
  …dar, nimic nu se întâmplă decât cu îngăduința Domnului nostru Iisus Hristos!
  Să ne rugăm pentru odorul nostru neprețuit: draga noastră ortodoxie!

 11. Kmi says:

  Stati sa vedeti ce se pregateste la noi: Vine presedintele statului Vatican in Romania https://saccsiv.wordpress.com/2017/03/10/oficial-papa-francisc-vine-in-romania-in-2018/#more-30468

  Daca nu ne-au ajuns pana acum bolile, saracia, somajul, seceta, ploile torentiale cu inundatii si alunecari de teren, cumpararea terenurilor de catre straini, indatorarea externa, migratia si slugarnicia pe alte meleaguri, hrana otravita, decimarea prin vaccinuri si alte false medicamente, creditele in banci ale populatiei, defrisarile abuzive de paduri, cutremurele, controlul electronic al populatiei, etc. , ce ar trebui sa ne mai dea Dumnezeu casa ne trezim? …O bomba: papa de la Roma….dupa care prapadul !

  Cu adevarat ca oamenii in vremurile din urma il vor cere pe antihrist! Ceea ce ne anunta dna. Firea reprezinta un antrenament pentru inscaunarea potrivnicului lui Hristos!

  Cu adevarat ca cel care conduce tavalugul ecumenist a apasat pe pedala acceleratiei! Doamne pazaste-ne si ne miluieste, ca vremurile grele sunt si ispitele sau inmultit!