Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

De ce ecumenismul este cea mai mare erezie din istoria Bisericii?


De ce ecumenismul este cea mai mare erezie din istoria Bisericii?
de Adamandios Ţachiroglu

Pentru că mulți credincioși neinformați întreabă: ce rău există în așa-numitul ecumenism? De ce vorbesc unii despre panerezie și despre întinarea credinței și de ce sunt acuzați episcopii și preoții (care nu se îndepărtează de ecumeniști), mai ales că toată această mișcare ecumenistă este impusă de condițiile de azi, consider că este necesar să fie menționate constatările de mai jos referitoare la caracterul ecumenismului.

Ecumenismul este:

1. Luptător împotriva lui Dumnezeu (Vrăjmașul lui Dumnezeu), pentru că pretinde bunăvoință față de cei aflați în afara Bisericii și recunoaște ereziilor și diferitelor credințe păgâne părtășia sau participarea la lucrarea mântuitoare a lui Dumnezeu, iar pe unele dintre aceste religii le numește în mod blasfemiator chiar avraamice. Însă, potrivit învățăturii Sfântului Apostol Pavel, cei care sunt chemați să fie fii în credință ai lui Avraam sunt cei ”născuți din credință” (Galateni 3, 7) (cei care cred în Sfânta Treime așa cum a crezut Avraam, adică ortodocșii – n.trad.).
2. Luptător împotriva lui Hristos, pentru că potrivit ”teologiei” lui Ioannis Zizioulas, este recunoscut primatul sau întâietatea Tatălui, față de Care este subordonat în mod automat Fiul (El nu este socotit egal sau deoființă cu Tatăl). Și arienii și nestorienii au încercat să impună această subordonare a Fiului față de Tatăl. În același timp, devreme ce ecumeniștii îi recunosc pe monofiziți ca biserici, ei admit și erezia lor – cea despre o singură fire a lui Hristos – deci ca învățătură ei sunt în opoziție cu dogma ortodoxă.
3. Luptător împotriva Duhului Sfânt, pentru că îi recunoaște pe papistași ca biserică, în pofida învățăturii lor despre ”filioque” (a purcederii Duhului Sfânt și de la Fiul) și le atribuie preoție și succesiune apostolică.
4. Luptător împotriva Sfintei Treimi, pentru că prin ”primatul Tatălui” Îi subordonează pe Fiul și pe Duhul Sfânt. În același timp, ei învață că ”de fapt comuniunea celor Trei Persoane devine unitate numai într-o singură persoană, cea a Tatălui.” (conform revistei Theologia, nr. 2/2009, p. 32). Această învățătură este cu totul anti-ortodoxă, adică eretică.
5. Luptător împotriva Bisericii, pentru că prin acceptarea teoriei ramurilor, a teoriei incluziunii și prin multe altele cuprinse în declarațiile oficiale și în textele semnate sunt recunoscute mai multe biserici, în loc de una și se anulează răspunsul negativ la întrebarea retorică: ”Oare S-a împărțit Hristos?” (I Corinteni 1, 13). În același timp, ecumeniștii emit păreri despre reînființarea Bisericii, lucru care îi arată din nou pe aceștia ca fiind niște luptători împotriva lui Hristos.
6. Luptător împotriva Maicii Domnului, Născătoarea de Dumnezeu, pentru că ecumeniștii se roagă împreună cu cei care neagă Fecioria Maicii Domnului și numele ei de ”Născătoare de Dumnezeu” sau cu cei care propovăduiesc, precum papistașii, învățături despre ”imaculata concepție” a Maicii Domnului.
7. Luptător împotriva sfintelor icoane, pentru că se roagă și îi recunosc ca ”biserică” pe cei care îl au ca ”sfânt” pe împăratul Carol cel Mare al francilor, condamnat ca eretic de Sinodul al VII-lea Ecumenic și îi recunosc pe cei care refuză teologia și cinstirea sfintelor icoane.
8. Luptător împotriva sfinților, pentru că în cuvântul său de salut către delegația papistașă prezentă cu ocazia sărbătorii oficiale a Patriarhiei Ecumenice din data de 30 noiembrie 1998 (adică praznicul Sfântului Apostol Andrei), patriarhul ecumenic Bartolomeu a susținut faptul că ”strămoșii noștri care ne-au lăsat nouă ca moștenire schisma au fost victime nefericite ale șarpelui începător al răului și ei se află deja în mâinile lui Dumnezeu, Dreptul Judecător.” (adică sfinții au fost de vină pentru schismă, nu ereticii, afirmație care este o mare blasfemie – n.trad.)
9. Luptător împotriva sfintelor canoane, pentru că același patriarh a numit Sfintele Canoane drept ”ziduri ale rușinii”, care trebuie să fie înlăturate și episcopii ecumeniști le calcă în picioare și le interpretează după bunul lor plac.
10. Luptător împotriva Sfintelor Taine, pentru că recunoaște tainele, succesiunea apostolică și botezul ereticilor (care de fapt nu există, adică nu au nici o valoare mântuitoare – n.trad.)
11. Luptător împotriva Sfintei și Dumnezeieștii Liturghii, pentru că promovează schimbări și denaturări în slujba Sfintei Liturghii și în textul rânduielii ei.
12. Luptător împotriva episcopilor sau a demnității arhierești, pentru că anulează rolul adevărat al episcopului ca cel ce drept învață cuvântul adevărului lui Hristos, îl promovează pe episcop drept cap al Bisericii, dându-L deoparte pe Hristos și neagă existența Bisericii fără episcop, chiar și dacă acesta este eretic.
13. Luptător împotriva turmei lui Hristos, pentru că exclude turma credincioșilor de la rolul ei în Biserică și o retrogradează la nivelul de ”oi credincioase”, îi ia dreptul de a-i controla pe episcopi în probleme de credință și impune turmei să meargă alături de ecumeniști în erezie.
14. Luptător împotriva omului, pentru că ascunzând și denaturând Adevărul cel unic al lui Hristos, îi exclude pe oameni de la lucrarea Lui mântuitoare și îi învață calea spre pierzanie.

În fine, pentru că există și întrebarea: devreme ce nu toți episcopii îi învață pe oameni ecumenismul, desigur sunt unii care îl condamnă, oare noi de ce să îi acuzăm pe aceștia? Răspunsul este: pentru că din diferite motive și potrivnic învățăturii Sfinților Părinți, ei tac și nu spun lucrurilor pe nume, nu pun în aplicare Sfintele Canoane referitoare la condamnarea ereziilor și la apărarea turmei lui Dumnezeu de acestea, slujesc împreună cu cei care sunt acuzați ca fiind eretici, au o atitudine de îngăduință față de cei ce cad sub incidența acuzațiilor de mai sus, lucru care constituie batjocorire a Celui Preaînalt, și contribuie astfel la consolidarea și la acceptarea ereziei; această atitudine a lor îi face și pe ei înșiși să fie părtași la erezie.

Sursa: https://katanixis.blogspot.ro/2017/03/blog-post_77.html

traducere din neogreacă de
pr. dr. Ciprian-Ioan Staicu

Aici aveți și în variantă pdf:

De ce ecumenismul este cea mai mare erezie din istoria Bisericii_

Textul se poate multiplica și răspândi în mod liber; chiar este de dorit. Succes tuturor!

27 Responses to De ce ecumenismul este cea mai mare erezie din istoria Bisericii?

 1. Nevrednica says:

  Exact asa este,cum ati incheiat dvs.:la predicile dupa Sf.Liturghie preotii(cu exceptia celor vrednici!)explica cite putin despre Sfintii zilei dar in rest bagatele,cum ar fi umanismul,dar dau de inteles ca trebuie sa.i iubim „pe toti”,in acestia”toti”intrind bineinteles ereticii.
  Dumnezeu sa ne lumineze si sa pregateasca multe,multe cununi ca sa scapam de eretici si rataciti!
  Doamne ajuta!

 2. Nicolae Radu says:

  Foarte bun articolul!

 3. Mihai says:

  Un alt prigonitor,al Pr Cosmin Tripon, este vorba de domnul Sofronie de Oradea http://www.egco.ro/news_3102_ro.php

 4. Monah Teodot says:

  Cea mai limpede si mai succinta caracterizare a ecumenismului. E tare omul asta, Adamandios Țakiroglou. Ar trebui invatat pe dinafara articolul acesta.

 5. Cobjug Stefan says:

  ATAT DE LIMPEDE SA PRICEAPA SI ECUMENIȘTII!

 6. Dr.Gabriela Naghi says:

  Blagosloviti si iertati,Sfintia Voastra!
  Sa va rasplateasca Domnul Jertfa ostenelii de a traduce si a ne pune in fata ochilor cele mai frumoase margaritare din scrierile ortodocsilor greci,care fac cinste Iubitei noastre Ortodoxii,balsam sufletesc pentru toti ,perfuzie de intarire forte in lupta dusa ,dupa slabanogitele noastre puteri,cu erezia ecumenista.
  De acord intru totul cu precizarile Monahului Teodot ,pe care il purtam in rugaciune,facandu-i metanie si soptindu-i ca ne este atat de mare dor de Sf.Cuvios Justin,sa avem parte de rugaciunile Sale.
  Ma voi referi la punctele 13,14 din articolul domnului Adamandios Țakiroglou.
  Pentru noi mirenii,sa stiti prea cinstiti Parinti,alesi de Domnul Indurarilor,spre a conduce in aceste momente extrem de grave, oile ramase fara pastorul lor duhovnicesc, [ care cu durere marturisesc ca a preferat slujirea alaturi de ecumenisti eretici,]lupta este inegala ca forta.Voi cita din cartea Mărturisire de Credinţă Ortodoxă în faţa eresului ecumenist,ca sprijin in alocutiune.
  https://traditiaortodoxa.files.wordpress.com/2014/05/marturisire_ortodoxc483_c3aen_fac5a3a_eresului_ecumenist.pdf
  „Zice minunat Sf.Ioan Scararul: „Cel ce deosebeşte [cele bune de cele rele] află sănătate şi depărtează boala”{Filocalia 9},dar noi fiind „atot-pacatosi”,sanatatea nu poate cuprinde mintea si trupul dintr’o data.
  „Cum pot ereticii să se afle în Biserică sau să lucreze în ei Biserica, dacă „erezia, acest păcat înfricoşător, care cuprinde în sine hulă asupra Sfântului Duh, cu totul îl înstrăinează pe om de Dumnezeu şi, înstrăinându-l de Dumnezeu, îl predă în puterea satanei”[Sf. Ignatie Briancianinov – Despre erezie şi schismă, cap.III]
  Iertati,pun si eu o intrebare:cum este posibil,ca preot sa nu te doara suferinta celor ,pe care ti i-a incredintat Domnul Slavei,spre a-i conduce pe drumul mantuirii si de a caror soarta ,vei fi intrebat,cum nu te doare suferinta copiilor acestor parinti[chiar daca acesti copii au ceva peste 30 de ani],care isi pierd increderea in biserica ortodoxa,reprezentata de „Lupii Pastori”.Nu isi pune Pastorul viata pentru oile sale?
  Cand astfel de pastori au fost sinceri in iubirea fata de noi? De fapt,acceptand erezia ecumenista,au facut dovada ca nu ne-au iubit niciodata ,pentru ca iubirea cere sacrificii si asa cum ai grija de copiii tai ,aceeasi grija parinteasca trebuie sa o ai si fata de toti copiii celor care au avut incredere in tine. Va citez cateva fraze din JURĂMÂNTUL LUI HIPOCRATE,rostit de abs. de medicina,la inceputul practicarii acestei nobile ,devotate misiuni,indeplinind porunca Domnului ,de a-l iubi pe aproapele tau ca pe tine insuti.
  TRADUCERE DE PR. DR. PIUS BRÂNZEU
  …..
  „Jur să socotesc ca pe egalul părinţilor mei pe acela care m-a învăţat arta medicinei, să împart cu el bunurile mele şi să îi asigur toate nevoile în caz de lipsă, să consider copiii lui ca pe proprii mei fraţi şi, dacă doresc să studieze această artă, să îi învăţ fără înţelegere scrisă şi fără plată, să împărtăşesc preceptele generale, lecţiile prin grai viu şi tot restul doctrinei copiilor mei, copiilor maestrului meu şi tuturor discipolilor care s-au înrolat şi au depus jurământ să slujească legea medicală şi nu alta.
  Voi dispune, după puterea şi după judecata mea, ca regimul dietetic să fie servit în folosul bolnavilor şi nu în dezavantajul sau spre răul lor.
  Şi nu voi da, oricine mi-ar cere acest lucru, un drog ucigător şi nici nu voi lua iniţiativa ca să sugerez vreodată aşa ceva. De asemenea, nu voi da niciodată unei femei un pesar abortiv. Prin probitate şi prin castitate îmi voi menţine curată viaţa şi profesiunea mea.
  ……
  Sacră şi curată îmi voi păstra arta şi îmi voi conduce viaţa. Nu voi opera piatra din băşică, ci voi lăsa această operaţie celor care fac această meserie.
  În orice casă voi întra, o voi face numai spre folosul şi bunăstarea bolnavilor; mă voi ţine departe de orice acţiune dăunătoare şi de contacte intime cu femei sau bărbaţi, cu oameni liberi sau sclavi.
  Toate cele ce în decursul exerciţiului sau în afara exerciţiului artei mele aş putea vedea sau auzi privind viaţa semenilor mei şi care nu trebuie divulgate le voi reţine pentru mine, socotind că toate acestea au dreptul la cel mai deplin secret.
  Dacă voi îndeplini până la capăt acest jurământ şi îl voi onora tot timpul, să îmi fie permis să mă bucur de toate plăcerile vieţii şi ale artei, cinstit fiind pentru totdeauna de către oameni. Dar dacă îl voi viola şi voi deveni sperjur, să mi se întâmple tocmai contrariul.”
  Atat preotul cat si medicul au indatorire sacra [intrucat de la Domnul au primit aceste daruri intre daruri,prin puterea Duhului Sfant]:
  „Tot ce voiţi să vă facă vouă oamenii, faceţi-le şi voi la fel; căci în aceasta este cuprinsă Legea şi Proorocii. „(Evanghelia după Matei 7:12)
  „Nu vă înşelaţi: “Dumnezeu nu Se lasă să fie batjocorit.” Ce seamănă omul, aceea va şi secera…” (Epistola lui Pavel către Galateni 6:7)
  SfântulTeofilact al Bulgariei aşa tâlcuieşte: „De obicei, ereticii sunt şireţi şi
  vicleni, de aceea zice „feriţi-vă”. Ei spun cuvinte frumoase şi arată de parcă ar avea viaţă cinstită, dar înlăuntrul lor este capcană . Haina de oi este blândeţea, de care se folosesc unii făţarnici pentru a se linguşi şi a amăgi”.[Sf. Teofilact al Bulgariei – Tâlcuire la Sfânta Evanghelie de la Matei]
  Oare nu se scuză ecumeniştii că îşi propovăduiesc eresul şi fac cele ale ereziei în numele dragostei şi a păcii?’
  Sf. Nichifor Mărturisitorul: „Îi anatemizez pe cei care au lepădat predania sfinţilor, alipindu-se de învăţăturile cele pervertite şi aducătoare de moarte, şi care au îndrăznit să semene neghină pe ogorul credinţei ortodoxe, şi pe toţi cei ce-i urmează, ca pe o ocară a Bisericii lui Hristos,mă scârbesc de ei şi îi anatemizez”[ Sf. Nichifor Mărturisitorul – Epistolă către Papa Leon al III-lea]
  In momentul in care Preotul devine luptator impotriva turmei lui Hristos ,prin acceptarea acestui tsunami ,erezia ecumenista,el ii condamna si pe cei care i-a pastorit pana in acel moment (in mod diferit:pe cei care ii raman alaturi ,fata de cei care au luat decizia ingradirii,departandu-se cu durere de el]. Mila de mine nu am ,caci patimesc toate ptr.pacatele mele,dar ma sfasie pana la sange mila pentru copiii mei ,de a caror tarie in credinta sunt responsabila in fata Domnului Indurarilor.[in deplin acord cu voia lor]Toata grija ,neandoios am asezat-o la picioarele Domnului,dar ispitele sunt zilnice si iti biciuiesc trupul pe care fara mila,ca un adevarat doctor, am scrijelit cu bisturiul,cuvintele Sf.Parinti ,care au aparat cu viata Credinta Sfanta Ortodoxa.
  Sf. Iosif Voloţki: „Să fie demn pentru tine oricine, afară de cel care
  învaţă erezia. Dacă va fi eretic, vom stărui să nu primim de la el nici învăţătura, nici împărtăşania, şi nu numai că nu ne vom împărtăşi la el, ci îl vom osândi şi cu toate puterile îl vom da pe faţă, ca să nu devenim părtaşi pieirii lui”[Sf. Cuv. Iosif Voloţki – Luminătorul, Cuvântul VII]
  Sf. Isidor Pelusiotul: „Precum marinarii ascund momeala sub chipul mâncării şi prind peştii pe neaşteptate, asemenea şi războinicii eresurilor, ascunzându-şi gândurile rele după cuvinte frumoase, precum cu o undiţă îi ademenesc pe cei simpli la pierzanie”
  “Ziditorule, făcându-mă lut viu, ai pus întru mine trup și oase și suflare și viață; dar, o! Făcătorul meu, Mântuitorul meu și Judecătorul meu, primește-mă pe mine cel ce mă pocăiesc.”
  (din Canonul cel mare de pocãință)

  • admin2 says:

   Mulțumim,. Foarte ziditor.
   Cât privește întrebarea cu păstorul care iubește sau nu, eu vă îmbrățișez și vă binecuvântez! Iertați!
   Pr. Ciprian.

 7. Ileana says:

  Frumos si adevarat articolul. Ecumenismul, atunci cand e promovat de ierarhi, devine si luptator impotriva preotilor, iar asta abia acum incepe sa se vada.

 8. Simona says:

  Foarte explicit articolul,insa am citit un anunt ingrijorator:

  https://danielvla.wordpress.com/2017/03/11/sinaxa-interortodoxa-de-pe-4-aprilie-care-cica-nu-va-fi-nici-sinod-nici-panortodoxa-va-avea-loc-in-localitatea-oreokastro-langa-tesalonic/

  Nu inteleg de ce Sinaxa va tine doar o zi(!!!);initial se anunta participarea a mai multor tari,acum se pomenesc doar trei tari,timp permis de argumentare doar 8 minute(?!?!?) ;acea sedinta tilhareasca a durat 9 zile,au participat 10 tari;oare sinaxa se va face la „banda rulanta”?
  Ce putere vor avea 3 tari impotriva celor 10?
  Sint excluse Georgia,Bulgaria,Serbia si celelalte initial mentionate,sau este o traducere incompleta?
  Toti mirenii antiecumenisti spera la rezolvarea si caterisirea clara si categorica a ecumenistilor cretani;va rog sa ma iertati,dar speram sa nu fie o deceptie cum a fost intilnirea perfida din octombrie in Bucuresti!
  Trebuie sa se tina cont ca vor veni si vrajmasi care prin vociferari vor impiedica discutiile,tocmai stiind „sa traga de timp”pt.a trece ziua!
  Imi doresc sa se rezolve problema primirilor Sfintelor Taine din mina oricarui preot(ca pina la duminica Ortodoxiei din mina pr.T.Zisis!)pina la caterisirea nominala,asa cum s.a anuntat.
  Dumnezeu sa lumineze pe toti organizatorii si participantii vrednici!
  Doamne ajuta!

  • admin2 says:

   Numai cine poate să participe și va participa va putea spune că a contribuit cu ceva la pacea Bisericii.
   Mie personal pr. Sava mi-a menționat 15 țări. În comunicatul pr. Matei apar trei, tot citându-l pe pr. Sava, la numai câteva zile distanță. Nu cred că toți sunt așa reticenți ca românii și s-o tot dea înapoi ca racul. Curaj, fraților, altfel în vremuri mari de prigoană ce vom face?
   Vor fi multe sinaxe și sinoade până va fi biruită fiara ecumenistă, de către cei care vor lupta cu ea. Credeți că un balaur cu 115 capete (ani) moare numai că s-au dus câțiva la o sinaxă? Dar el moare numai la gândul că se vor duce ortodocșii la sinaxă!!! Sper că ați sesizat accentul.
   Pr. Ciprian

 9. Florina says:

  Un articol de nota 10! Trebuie distribuit neapărat la cei care au căzut în capcana ecumenista poate-poate se trezesc…

 10. Dr.Gabriela Naghi says:

  Blagosloviti si iertati,Sfintia Voastra,cu plecaciune sarutam dreapta
  Prin cuvant si aleasa binecuvantare,s-a inseninat gandul meu,au fugit norii care incercau sa-mi slabeasca vederea,iar urmele biciului abia ,abia daca se mai simt.
  S-a milostivit Domnul,prin mijlocirea Sfintiei Voastre ,si a auzit si strigatul meu,ca al orbului din Ierihon:”Fiule al lui David, miluieste-ma pe mine!
  Iar cand Domnul S-a oprit si l-a intrebat „Ce vrei?”, a raspuns: „Vreau sa vad din nou”.
  Astfel, cel care isi constientizeaza intunericul, lipsa de simtire, starea lui de pacatosenie, sufoca­rea sa, catusele pe care le are in el, striga, in timp ce noi, asa cum traim, cu aceasta tactica falsa, nu putem sa iesim la liman.Odinioara oamenii erau pacatosi, insa aveau si o autenticitate, si cei care aveau vointa si auzeau invatatura lui Hristos si credeau ziceau:
  „Ce se intampla? Eu trebuie sa am lumina, si nu o am; sunt in intuneric”.
  Şi, de aceea, nu ezitau sa mearga acolo unde credeau ca e bine sa mearga si sa faca ceea ce credeau ca e bine sa faca.”
  [1*Arhimandritul Simeon Kraiopoulos: Disputa isihasta si Sfantul GrigoriePalama https://ganduridinortodoxie.wordpress.com/2017/03/12/parintele-petroniu-tanase-si-arhim-simeon-kraiopoulos-despre-rugaciunea-mintii-vederea-luminii-necreate-si-trairea-vietii-lui-dumnezeu/%5D
  Ar trebui sa ne rugam si noi cu totii, ca Sf.Grigorie Palama,{care”-s-a facut partas al dumnezeiestii lumini, al dumnezeiestii vieti, si a dus lupta dobandirii luminii necreate, a energiilor necreate ale lui Dumnezeu, a deosebirii, in persoana lui Dumnezeu, intre fiinta si energii. O adevarata lupta! A fost in pericol sa-si piarda viata insasi, dincolo de nenumarate alte dificultati.”2*Ibidem}sarbatorit cu evlavie si mare cinste,astazi in a2-a Duminica a Postului Mare:
  „Maica Domnului, lumineaza-mi intunericul!..Şi il vedem pe Sfantul Grigorie Palama venind in Sfantul Munte si nevoindu-se intr-o chilie si strigand: „Maica Domnului, lumineaza-mi intune­ricul, Maica Domnului, lumineaza-mi intunericul!” Trei ani la rand s-a rugat asa. Nu ca n-ar fi facut si alte rugaciuni, dar rugaciunea de capatai asta era. Noi, de vreme ce nu suntem initiati in adevarata viata duhovniceasca, ni se par ciudate aceste lucruri; celor care li se par, desigur.
  Dar, ca un om ce are cunostinta descoperirii, ce are o cunoastere a invataturii lui Hristos, tre­buie sa vezi clar cine esti si ce trebuie sa devii. Omul trebuie sa devina un hristos. Te-ai botezat, ai devenit crestin; de acolo inainte esti un hristos, iar viata ta este viata lui Hristos. Prin urmare, [crestinul] nu este pur si simplu cum sunt toti oamenii, nu trebuie sa fie ceva obisnuit, ci sa fie pe de-a-ntregul ceea ce este Hristos: plin de harul Duhului Sfant, plin de lumina dumnezeiasca. Şi sa ai senti­mentul acestei alte vieti, al vietii in Duhul Sfant”3*Ibidem
  Slava lui Dumnezeu pentru toate!
  Iata ,inca un Preot „cu crucea’n frunte”,asupra caruia s-a dezlantuit cu furie prigoana „Lupilor Pastori” ,Parintele Vasile Savin ! Vrednic este!
  άξιος!άξιος!άξιος!
  http://www.glasulstramosesc.ro/blog/parintele_vasile_savin_din_neamt_a_intrerupt_pomenirea_ierarhului_ecumenist_pe_19_februarie_pe_8_martie_a_fost_destituit/2017-03-10-358
  Iertati!

 11. Simona says:

  Asa este drag si vrednic Parinte….batrin si inradacinat balaurul asta,iar la noi…ca la nimeni,toti cad din ce in ce mai mult in gura lui,din pacate.
  Duca.se pe pustii fiara ecumenista!
  Nu primim nimic de la ecumenisti!
  Dumnezeu sa ne intareasca!
  Ma iertati.

 12. Dr.Gabriela Naghi says:

  http://www.glasulstramosesc.ro/blog/de_ce_nu_trebuie_sa_intram_in_bisericile_ortodoxe_unde_se_propovaduiesc_pe_fata_sau_in_ascuns_invataturi_ecumeniste/2017-03-10-359
  De cercetat si de luat aminte:”Privitor la astfel de biserici, înnoite prin învăţăturile mincinoase, Dumnezeu prin Sfîntul Prooroc Ieremia (veacul VI î.H.) ne mustră: „Însă, întocmai cum femeia necredincioasă înşeală pe iubitul său, aşa şi voi, casa lui Israil, v-aţi purtat cu înşelăciune faţă de Mine – zice Domnul.” (Ieremia 3:20) „Ce cauţi, iubitul meu popor, în Biserica mea, cînd în aceasta se săvîrşesc atîtea netrebnicii? Jertfele nu-ţi vor ajuta!” (Ieremia 12:15) „Făcutu-s-a moştenirea Mea pentru Mine ca un leu din pădure, ridicîndu-şi glasul împotriva Mea, şi de aceea am urît-o. Moştenirea Mea s-a făcut pentru Mine ca o pasăre de pradă pestriţă, asupra căreia au năvălit din toate părţile celelalte păsări de pradă.[3] Strîngeţi-vă şi vă duceţi, toate fiarele cîmpului, duceţi-vă şi o mîncaţi! Mulţime de păstori[4] au călcat via Mea, călcat-au cu picioarele lor partea Mea, partea Mea cea iubită au făcut-o deşert neroditor. Pustietate au făcut-o, şi ea, în pustiirea sa, plînge înaintea Mea. Toată ţara e pustiită, pentru că pe nici un om nu-l doare de aceasta.” (Ieremia 12:8- 11)

 13. Ileana says:

  Am citit si eu ce a scris Pr. Vulcanescu. Din text se intelege ca Parintele Ciprian si Dl. Chirila vor avea rezervate aceste minute pentru alocutiuni introductive strict referitoare la Romania, dupa cum imi imaginez ca vor mai avea astfel de alocutiuni si alti reprezentanti ai altor tari. Iar apoi restul timpului este probabil alocat conferintei, problemelor si discutiilor in sine, care se refera la ortodocsi in general si la combaterea ecumenismului, in speta a hotararilor cu cantec luate in Creta. Cati vor fi prezenti acolo sunt cu totii vrednici. Daca cineva merge cu avionul, sa nu bea suc sau bulion, sau ce se mai ofera decat din doze sigilate, dar mai bine deloc. La mancare se poate de asemenea renunta. Cand a murit subit jurnalistul Cristian Tepes, dupa ce s-a dus in Norvegia sa documenteze situatia familiei Bodnariu, mi-a trecut prin cap ca putea fi aranjat lejer pe avion, mai ales ca lupta s-a dat efectiv pe viata si pe moarte si a avut un ecou international rasunator.

  • admin2 says:

   În sfârșit un ecou pozitiv… cu multă dragoste de aproapele.
   Problema e că totul va fi în greacă, dar mă voi strădui să găsesc o soluție. Asta mai discutăm.
   Domnul să vă binecuvânteze !
   Cu respect, pr. Ciprian.

 14. Dr.Gabriela Naghi says:

  In cinstea Sf.Simeon Noul Teolog,cu evlavie pomenit astazi ,plecand cu smerenie genunchii,sa-i cantam:Bucură-te, Sfinte Simeon, Noule Teolog, fiu al Luminii și liturghisitor al Preacuratei Treimi!
  RUGĂCIUNE CĂTRE SFÂNTUL DUH CEL DE O FIINŢĂ ŞI DE UN SCAUN CU TATĂL ŞI CU FIUL A SFÂNTULUI SIMEON NOUL TEOLOG
  Vino, Viaţa cea fericită şi veşnică şi Dreapta cea atotţiitoare, întru tot Sfinte şi de viaţă Făcătorule şi Ziditorule Duhule, Cel ce eşti ca stăpânire de aceeaşi cinste cu a Tatălui şi a Fiului, Cărora în trei ipostaze deopotrivă Le este vrednicia, dumnezeirea, unirea gândirii şi conglăsuirea spre Unul.
  Vino, Doamne al meu, pe care Te-a dorit şi Te doreşte ticălosul meu suflet.
  Vino, Cel ce Tu însuţi Te-ai făcut dorinţă întru mine şi m-ai făcut să Te doresc pe Tine, Cel cu totul neapropiat.
  Vino, bucuria mea cea neîncetată şi desfătarea şi slava.
  Vino, suflarea mea, viaţa mea, mângâierea sufletului meu. Fă-te cu mine un duh, preabunule Stăpâne, fără de amestecare, fără de mutare, fără de schimbare, Dumnezeu cel peste toate . Fă-Te mie toate intru toate hrană negrăită şi cu totul necheltuită, care de-a pururea se varsă în buzele sufletului meu şi curge ca un izvor în inima mea, îmbrăcăminte care străluceşte şi cu totul arde pe draci, curăţire care mă spală pe mine prin nestricâcioase şi sfinte lacrimi, pe care venirea Ta le dăruieşte celor către care vine. Fă-Te mie, Doamne, lumină neînserată şi soare neapus, în tot locul strălucindu-mă pe mine. Cela ce nu te întorci dinspre nimeni, ca să nu ne acoperim cu întunericul păcatelor noastre, nevrând a veni către Tine.
  Depărtează de la mine, Doamne, toată înălţarea cea pierzătoare şi îmi dă mie înţelepţirea desăvârşită a ochilor.
  Pune limbii mele frâu, arată urechile mele bine supuse sfintelor Tale porunci, dâ-mi răbdare întru scârbe, înţelepţeşte şi întăreşte inima mea întru scârbe, înţelepţeşte şi întăreşte inima întru îndelungă-răbdare, intru milostivire, în dragoste, intru smerită cugetare, în pace către sine-mi şi către toţi, întru întoarcere de la lenevirea şi trândăvia dracilor, întru care ca întru nişte dulceţi m-am desfătat.
  Dă-mi mie desluşire lămurită întru gânduri, pe care anume se cuvine mai mult a le alege.
  Dă-mi mie să cunosc meşteşugurile diavolului şi să mă lepăd de ele şi de el, şi cu totul să-mi tai voia mea şi să las cele ale mele întru purtarea Ta de grijă, şi de acolo să nădăjduiesc folosul.
  Căci la Tine este viaţa mea, lumina mea, mântuirea mea şi pe Tine bine Te cuvântez şi Te slăvesc şi Ţie mă închin, împreună şi Celui fără de început slobozitorului Tău Părinte şi Celui de o veşnicie cu Tine şi de o fire cu Tine al Lui Fiu, totdeauna, acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin
  http://www.aparatorul.md/rugaciune-catre-preasfantul-duh-a-sf-simeon-noul-teolog/
  http://acvila30.ro/12-martie-sfantul-simeon-noul-teolog-viata-acatistul_1/

 15. Dr.Gabriela Naghi says:

  Blagosloviti si iertati,Sfintia Voastra,
  Bogdaproste pentru asa minunat sfat,nu m-am gandit pana acum!
  Arata bine pe post de mobilier!
  De multa vreme nu ma mai uit la nici o emisune cu iz politic,la muzica,filme,nu, si alte asemenea deloc,doar vreo doua canale straine urmaream despre investigatii crime, medicina legala,la care sunt convinsa ca nici o persoana fara pregatire medicala nu le putea urmari,lejer.Horror este realitatea in acel continent ,mai ales.
  Abisul raului,iadul pe pamant si enorma suferinta!
  Dar partea stiintifica ,pe care se pune accent,este de calitate.Da si oarecare dependenta,pe care acum ,cu ajutorul lui Dumnezeu ,prin sfatul chibzuit primit de la Sfintia Voastra,tocmai ce mi-am descoperit-o!
  Va rog din suflet ,dati binecuvantare sa ma despart si eu,alaturi de fiica mai mica, cu bucurie de televizor.
  Iertati!

  • admin2 says:

   Bucurați-vă de radio. Mai ales de cel al ciripitului păsărelelor și de susurul apei de izvor. Desigur, fără a insinua muzică de ”liniștire” folosită de promotorii practicilor orientale păgâne.
   În parc, că e frumos. Numai să fie departe de strada bucureșteană cu multe mașini…

 16. Dr.Gabriela Naghi says:

  Stirea mai noua:
  http://sinodultalharesc.tk/parintele-pamvo-este-oprit-de-la-slujire-si-chemat-judecata-consistoriului/
  Cati vrednici Parinti ,vor mai urma?
  Cati clerici alesi vor mai avea acest curaj si jertfa ?
  Iertati

 17. Ileana says:

  Ma gandeam daca ati fi putut, Parinte, sa transmiteti ce se intampla acolo in timp aproape real, macar la pauze, si sa redati ideille principale. Ar fi un semi-life si s-ar bucura si romanii care n-ar mai trebui sa stea comasati nici la sinaxa si ne-am bucura si noi cei de acasa, poate, in functie de ce program puteti folosi. Iar daca se pot pune intrebari, cei prezenti acolo vi le pot transmite tot in formatul asta. Sau poate face cineva la sfarsit un rezumat in engleza la sinaxa si il putem si noi prelua de pe net.

  Iar pe viitor se pot face si videoconferinte intre cei care lupta pe acelasi front, asa cum fac cei de la marile companii cu contractantii lor de peste mari si tari. Ar fi si mai putin costisitor si grupurile nu ar mai trebui sa se deplaseze decat in interiorul granitelor nationale, dar evident ca sarcina grea cade tot pe umarul celor precum Sfintia Voastra, care puteti traduce, explica si intelege si d.p.d.v. teologic despre ce este vorba si sa le faceti si la alti participanti auzite parerile si sugestiile sau criticile, in fucntie de caz.

  Noi, cei care nu suntem de acord cu hotararile neortodoxe luate la sinodul atipic din Creta, suntem foarte deazamagiti si cuprinsi de nelinistea cea buna de a incerca sa facem ceva pentru a ne face auzite grijile, in vederea demascarii ecumensimului, care s-a infiltrat in gandirea si actiunile celor care vor cu tot dinadinsul sa il puna in practica, in ciuda riscurilor si disensiunilor care pot rezulta din asta. Pana mai ieri, un ierarh sau doi de la noi pareau sa ne reprezinte incercarile de a pastra traditia si canoanele ortodoxe, altfel decat la cosul de gunoi, insa astazi toti au facut front comun in a se stradui sa bagatelizeze erorile dogmatice oficializate de semnaturile unora dintre ei, iar asta este un lucru foarte grav si totodata dureros. Pentru ca lupta se poate duce doar prin constiinta fiecaruia, ne rugam la Dumnezeu ca El sa-si aleaga oamenii priceputi in a argumenta revenirea la o pozitie Hristo-centrica in Biserica si la luarea in considerare a Sfintelor Canoane si a traditiei Sfintilor Parinti, pentru a putea pune piedica tendintelor tot mai neortodoxe de a postula de pe pozitii tot mai dictatoriale, cu tendinte de a deveni inchizitorii, reguli deviante de la Adevar si incompatibile cu Acesta.