Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Programul tipărit al Sinaxei din 4 aprilie 2017

Program invitatie la Sinaxa din 4 aprilie 2017

Am scos și câteva date despre locul desfășurării ei, adică sala de conferințe a hotelului Nouvelle din Thesalonic. Este dincolo de șoseaua de centură Egnatia Odos, cam la 20 de minute de mers pe jos de la biserica Sf. Dimitrie din Thesalonic, în direcția opusă malului mării, adică pe unul dintre dealurile din jurul orașului. Se poate ajunge și cu autobuzul nr. 56.

Cei care doresc, ne putem întâlni la biserica Sf. Dimitrie, izvorâtorul de mir.

Voi aduce și Broșura anti-Creta pe care am editat-o de curând, pentru a o împărți gratuit cunoscuților dvs din țară și din străinătate.

Eu voi fi acolo, în fața bisericii, după ora 15.30, iar la 16.30 vom pleca spre sala de conferințe a Hotelului Nouvelle.

Am atașat și câteva poze și pdf-uri care sper să fie de folos.

nouvelle vedere de la drum

nouvelle 2

nouvelle

Doamne ajută !!!

pr. Ciprian Staicu

2 Responses to Programul tipărit al Sinaxei din 4 aprilie 2017

  1. BALTAG LICĂ says:

    Da, pozele sunt frumoase iar numele deosebit. Tot timpul la evenimente importante încerc să fac legături între nume și eveniment. De cele mai multe ori iau numele așa cum este în limba țării de origine și apoi văd ce ne-ar sugera el, nemodificându-l literal prin traducere. Alteori îi folosesc forma tradusă. Ca de pildă în forma latină a cuvântului cireș, folosesc aproape totdeauna prima variantă de analiză, adică forma latină a cuvântului. Cireșul mie-mi spune multe, cred că și numele hotelului, deasemenea. La fel am procedat mai înainte vreme și cu numele dv., Stai-cu Ciprian, adică „rămâi” cu Părintele Ciprian. Încercăm să găsim și cele ce nu se văd. Folosind acest raționament găsim cuvântul Nouvelle a fi format din Nou și din velle. Iar Sfântului Efrem sub patronajul căruia suntem se numește tot Nou. Matematica intră-n acțiune. O fi vreo asemănare aici sau batem câmpii? Nu știm, ceea ce știm este că există această asemănare. Restul depinde de fiecare. Așa cum odinioară Sfântul Ștefan a mărturisit că a văzut slava lui Dumnezeu, adică pe Fiul Omului stând de-a dreapta Tatălui. Nu icoana Sfintei Treimi în forma pictată azi o văzuse, ci credem că altceva, tot Sfânta Treime desigur, ceva care l-a îmbărbătat și mai mult în acțiunea sa de mărturisire, ceva care ținea de el și El. Deci asemănarile spunem că există. Dacă înțelegem și ceva mai mult, cu atât mai bine. Să dea Domnul să decurgă totul normal la această Sinaxă, căci noi așa vrem să rămânem, în normalitate, adică pe drumul lui Hristos și alături de El. Nu ne dorim altceva decât normalitate. Să dea Domnul ca după Sinaxa aceasta să intrăm cu toții în normalitate, nu numai noi. Vă dorim drum bun și vă așteptăm sănătoși. Doamne ajută !