Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Preoții români înfricoșați de ecumeniști, care așteaptă… ce?

O doamnă mi-a scris pe mail următoarele:
”Nu cred că mai putem spera ca alți preoți să se îngrădească. Nu pentru că nu sunt și alții care să aibă curaj. Dar nu mai au tăria să se desprindă. S-au împărtășit prea mult spre osândă!
Avea dreptate fratele Matiu Cosmin, când spunea într-un comentariu legat de ecumenism: atenție, zonă radioactivă!”

Comentariul meu:

”Să se desprindă” se referă la desprinderea de erezie, nu de Biserică. Cei care luptă cu fiara ecumenistă sunt în Biserică, ereticii ecumeniști sunt în afara ei.

Mulți preoți AȘTEAPTĂ… dar satana NU așteaptă, ci lucrează continuu. Mulți au spus că nu vor semna NIMIC eretic. Zilele acestea au ocazia – la Buzău, Cluj etc – să dea examen în fața propriei conștiințe. Să dea Domnul să îl treacă, altfel tăvălugul se va înteți. Și ei vor fi victimele.

Mulți ne denigrează că suntem puțini cei care am întrerupt pomenirea, iar la cei ”caterisiți” se raportează ca la niște lepre. Slavă Domnului, că ne-a făcut parte de Cruce! Atâta fericire, libertate și slujire sfântă nu am simțit niciodată până acum! Și dorim aceasta întregului cler bisericesc și poporului nostru, de la vlădică până la opincă.

Să ne rugăm pentru ierarhii români, pentru preoții români, pentru preotesele acestor părinți, pentru diaconi și soțiile lor, pentru monahii și monahiile acestui neam, pentru mirenii români!

Asta nu e viață creștină: să trăiești în erezie, să te împărtășești spre osândă. Să nu fie!

Doamne, ai milă de neamul acesta, pentru rugăciunile

milioanelor de SFINȚI ROMÂNI !

 

pr. Ciprian Staicu

22 Responses to Preoții români înfricoșați de ecumeniști, care așteaptă… ce?

 1. BALTAG LICĂ says:

  Pentru eretici a-i urma lui Hristos este curată nebunie. Cum preoții de azi nu se îngrădesc de erezie, înseamnă că și pentru ei urmarea lui Hristos a devenit aceeași nebunie. Parafrazez pe Sfântul Lavrentie de la Cernigov: „Dar vor fi mulți surzi și mulți orbi”. (Profeții și mărturii creștine pentru vreme de acum. Alexandria: Cartea Ortodoxă, 2008, p. 90)
  Poate că evenimentele următoare îi vor trezi și pe ei. Doamne ajută !

 2. Parascheva says:

  Doamne, mantuieste pe cei binecredinciosi!

 3. Carmen says:

  Doamne ajută! Sunt preoți care nu au întrerupt pomenirea ierarhului ( semnatar al doc. Cretane) pentru că așteaptă ca să înțeleagă cât mai mulți ceea ce întâmplă ; vorbesc credincioșilor , îi sfătuiesc să ia atitudine..Sunt convinsă că asemenea preoți vor întrerupe pomenirea cât de curând . Ideea este că au curaj dar mai au de lucru cu turma. Să ne rugăm să-și întărească Bunul Dumnezeu !

  • admin2 says:

   Asta e varianta bună, optimistă. Varianta reală s-ar putea să fie alta.
   Adevărul îl va vădi Bunul Dumnezeu!

 4. elena marin says:

  Hristos a înviat!
  Într-adevăr sunt mai mulți preoți care încă mai pomenesc, din iconomie… până la sinodul cel bun. Însă părerea mea este că se amână totuși prea mult… dacă Doamne ferește mai durează câțiva ani până la sinodul cel bun? S-a făcut suficientă iconomie de mai bine de 100 de ani. Cât să mai tot amânam și de ce… ca să câștige și mai mult teren ecumeniştii?

  • admin2 says:

   A lăsa lupta pe seama altora și a aștepta victoria lor înseamnă pentru cei în cauză un singur lucru: a nu lupta deloc.
   Împotriva ereziei se luptă prin mărturisire, iar mărturisirea se face cu voce tare, cu curaj, cu Hristos în inimă!
   Este un proverb: ”după război mulți viteji se arată.”
   Dacă vine AZI moartea peste noi, când vom mai duce lupta cea bună?
   Tot auzim imnul țărișoarei acesteia, dar versul (repetat chiar): ”acum ori niciodată…” nu ne sună… în conștiință?
   Pr. Ciprian

 5. mirela says:

  Parintele Staicu , de ce nu a participat la conferinta cu pr athonit Sava ???

  • admin2 says:

   Eu? Nu am putut ajunge, la noi a fost zăpada de jumătate de metru și drumul închis.

 6. Marius Gogonea says:

  Stapanitorii acestei lumi au inceput „curatenia” in protopiatele Munteniei! Cei ce nu corespund rigorilor ecumeniste, deja a inceput sa li se rada scaunele. Din pacate, pe unii dintre cei carora le-a fost frica sa iasa la marturisire, fiara i-a mirosit, si asa, vor ramane si fara parohii si fara Marturisirea Adevarului Mantuitor. Patania Parintelui Evghenie sa ramana pilda pentru cel ce sovaie.

  • BALTAG LICĂ says:

   Ceea ce afirmați este sinonimă zicerii: „Cel ce a pus mâna pe coarnele plugului și se uită înapoi, nu este vrednic de Mine ”. Iată că cei ce se gândesc să reia pomenirea, sunt asemenea omului care și-a trădat neamul, om de care vor vrea să scape și cei pe care acesta i-a ajutat, deoarece îl știu de „om de nimic”. Căci ce încredere poți să ai într-un om care-și trădează credința sau neamul? Niciuna. Desigur că acest raționament nu este general valabil, dar îi caracterizează pe mulți dintre cei indeciși. Să de-a Domnul să se-ntoarcă toți, oricâte căderi vor avea ! Doamne ajută !

  • admin2 says:

   Părinții athoniți spuneau că dacă Bartolomeu se duce la Taize, vor întrerupe în masă pomenirea lui.
   Pe principiul: ”toate ca toate, dar s-a umplut paharul.”
   Acum vom vedea…

  • Iuliabur says:

   Pe site-ul ganduridinortodoxie este un articol numit: UNDĂ DE ȘOC in Patriarhia Romana: În conglăsuire cu obştea de credincioşi, Pr. Ciprian-Ioan Staicu i-a ANATEMATIZAT nominal pe ereziarhii din Sinodul B.O.R.! (29 martie).
   Autorul face unele afirmatii ca de exemplu: „…Pentru curajul său de a săvârşi această slujbă bineplăcută lui Dumnezeu şi a mărturisi astfel cu putere contra fruntaşilor în ale ereziei, Pr. Ciprian-Ioan Staicu este vrednic de toată lauda, cu toate că pentru moment este tributar curentului de evlavie populară pentru fostul ieromonah Arsenie Boca şi în acelaşi timp reticent vis-à-vis de ortodocşii (din România, Grecia, Rusia şi de oriunde) ce s-au împotrivit încă din secolul trecut față de acțiunile desfăşurate de ierarhii ce au trădat Biserica lui Hristos prin ecumenism şi serghianism. Nădăjduim că această atitudine a cuvioşiei sale este izvorâtă din nestiință, maxim din necercetarea în profunzime a acestor subiecte (nu din dorinţa propriei îndreptățiri) şi că se va revizui pornind de la parcurgerea informațiilor oferite în continuare.” De asemenea face referire la site-ul Popas Alternativ (Hristofor Tarau) care este un site pe „stil vechi”.
   In rest Sfantul Gheorghe a fost pe 23 aprilie (!) pe acest site.

 7. Vasilica says:

  Baltag Lica
  Subscriu.

 8. admin2 says:

  Vai de noi!

 9. nicu says:

  ce se intampla zilele acestea la cluj sau buzau?