Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Două știri grecești, care ne privesc și pe noi

1. Vrăjmașul nu doarme. Pe net se face reclamă unui joc antihristic numit: ”Răstigniți-L pe Iisus voi înșivă” (Crucify Jesus by yourself). Se spune că este ”pentru toate vârstele” și că este livrat în ”cutie de cadouri.” Jocul cuprinde: o cruce, un Iisus pictat, cunună de spini, tăbliță cu inscripția INRI, cuie (piroane), o sticluță cu sânge fals (o substanță roșie), suliță și ciocan.

Să ne ferim copiii de așa ceva (nici poza nu o pun).

Sursa știrii: https://katanixis.blogspot.ro/2017/05/blog-post_44.html#more

2. Azi, 1 mai 2017, are loc Sinaxă dublă în Sfântul Munte, care va hotărî dacă vor fi alungați sau nu din Grădina Maicii Domnului monahii care nu îl pomenesc pe ereziarhul Bartolomeu. ”Pregătirile” s-au făcut: starețul Efrem de la Vatopedi se pare că este la conducerea mișcării de expulzare, iar starețul de la Simonos Petras a fost ieri la ”big brother” de Constantinopol (am citat din articol), probabil pentru ultimele directive. Autorul articolului arată cât de prigoniți sunt preoții și călugării în România și cu toate acestea luptă cu curaj împotriva panereziei ecumeniste și arată că poate alungarea din Athos a călugărilor mărturisitori va ajuta la catehizarea de către aceștia a poporului și la lansarea cu putere a luptei antiecumeniste la un mai mare nivel. Semnează: monahul Iliarion Aghioritul

Sursa: https://katanixis.blogspot.ro/2017/05/blog-post_0.html

Să ne rugăm pentru părinții aghioriți și să ne ferim copiii de orice blasfemie!

 

9 Responses to Două știri grecești, care ne privesc și pe noi

 1. Irina says:

  Maica Domnului să acopere cu Sf.Acoperământul Său pe monahii athoniți și de o vrea Domnul să fie alungați îi așteptăm acasă pentru a întări tabăra antiecumenistă!

 2. marinela says:

  hristos a inviat!
  Dumnezeu sa-i intareasca si mai mult in credinta lor si sa le dea si mai mult curaj de marturisire in continuare.Noi ii pomenim in rugaciunile noastre slabe.Doamne ajuta ,parinte drag!

 3. Marius Gogonea says:

  Nebunia celor ce lovesc in calugarii si preotii marturisitori nu mai are nici o limita. Isi dau seama ca o prigonesc pe insasi Maica Domnului? Va dati seama oameni buni pentru ce fac aceste nelegiuiri si prigoane?! Pentru ca monahii infipti in Ortodoxia Sfintilor, nu vor sa-l mai pomeneasca pe „stapanul” lepadat si hulitor Adevarului Bisericii lui Hristos. De va ingadui Dumnezeu Parinte Ciprian, ii asteptam acasa pe fratii calugari si om razbi sa facem la poala padurii: o baraca, un bordei, o chilie din bustean cioplit, asa cum a inceput si vrednicul de pomenire Parintele neamului nostru romanesc, Iustin. N-au stat oamenii de o parte nici atunci nu vor sta nici acum. Asa e romanul nostru, sa vada un inceput, sa prinda porneala. Hristos a inviat!

 4. ionel says:

  cum s-o terminat sinacsa?

 5. sofia says:

  BARTOLOMEU se sileste sa implineasca termenele din supermemorandumul masonic iscalit la STRASBOURG in care este prevazut si sinodul cretan.Citez:
  10.d. Începând cu data de 01.06.2017 se desfiinţează avatonul la Sfântul Munte Athos.11.b. Începând cu data de 20.11.2017 şi până la data de 18.08.2018, la Sfântul Munte Athos vor fi instalaţi monahi din toate tagmele romano-catolice (papistaşi), precum şi practicanţi ai cultelor păgâne.
  Apoi unde sa incapa papistasii daca nu sunt alungati intiti ortodocsi din locasurile lor!Daca manastirile sunt independente acelea pot sa nu asculte de apostatul Bartolomeu si acolitii lui din SF.Munte.Mai gru de romani ca sunt pe terenul marii lavre.
  Acum inteleg de ce a fost inchis staretul EFREM dae mai ales de ce a fost eliberat,pt ca lucreaza acuma pt masoni ,a iscalit si supermemorandumul …pacat cind unii trec de la ortodoxie la masonerie! astia nu mai cred in Dumnezeu!

 6. sofia says:

  Sinodul cretan a avut acest scop de a oferi o motivatie pentru a scoate din locasuri de cult ortodoxe pe adevaratii ortodocsi ca sa faca loc la catolici ,care tot timpul ne-au agresat de=a lungul vremurilor.
  Adeziunea aceea ceruta de patriarhul Daniel de la preoti fatza de biserica a fost inainte de creta si iata ce scop a avut!Stia el dinainte ce va urma.E usor sa insecenezi un furt cuiva ca sa-l bagi la puscarie pt credinta de fapt.
  Acei putini marturisitori sa fie foarte prudenti si sa predea oficial inventarul .
  A procedat corect parintele VASILE de la DOCHIA ,cind a precizt sa i s-au luat cheile fara a fi predat inventarul .A tentie mare ca sarpele lucreaza pe termen scurt ,mediu si lung,sarpele ecumenist.Doamen ajuta-ne.