Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Ecumenismul își face cuib oriunde, din și prin păcate…

Ar fi bine de verificat dacă cele prezentate în acest video sunt reale (cineva care înțelege limba rusă). Imaginile sunt, oricum, elocvente. Dar ar fi bine să existe și siguranța că traducerea din rusă în română este reală și bună.

11 Responses to Ecumenismul își face cuib oriunde, din și prin păcate…

 1. pr.mihai cantor says:

  Cumplit ce se întâmplă și în Patriarhia Rusă !
  Trădare la nivel înalt,ierarhic!
  SE VĂD ROADELE SINODULUI ERETIC DIN CRETA ȘI ECUMENISMULUI LEGIFERAT ACOLO!
  Nu au opreliște!
  Să îi ierte DUMNEZEU și să îi lumineze!

 2. Mihai says:

  Mii de scuze, nu știam că ați postat și dv și vam trimis linkul, ceea ce vedem in filmarea de mai sus, și dacă nu ne înșelăm așa ceva este consemnat și în supermemorandum

 3. Mihai says:

  Daca este vreun frate sau sora cunoscători de rusă rugam sa ne traducă așa în mare

 4. GABI says:

  Daca pricep copiii.., m-ar mira sa nu priceapa adultii, Parinte…
  Ce ne mai miram cand sub „ochii nostri” si sub masca concertelor religioase se petrec lucruri care vor sa duca la acelas rezultat … (si inca de foarte multi ani ). Si daca se mai sapa un pic, se ajunge usor si la alte EVIDENTE si SIMILITUDINI cu cele petrecute in Patriarhia Rusiei. Cine are ochi de vazut, sa vada ..
  http://www.georgebutunoiu.ro/blog/index.php/2015/04/23/un-pian-intr-o-biserica-ortodoxa/
  https://www.societateamuzicala.ro/societateaculturala/concertul-angelicum-la-biserica-sfantul-silvestru-sopran-violoncel-si-pian/angelicum-concertul-societatii-muzicale-la-biserica-sfantul-silvestru-42
  http://biserica-sfantul-silvestru.ro/centenarul-bisericii-sfantul-silvestru
  http://basilica.ro/concert-religios-la-alexandria/
  http://www.glasulstramosesc.ro/blog/paula_seling_concert_in_biserica_printre_aplaudaci_ips_ioachim_bacauanul/2016-09-24-174
  SI MUULLTTEE ALTELEEE, care, din nefericire, nu fac decat sa tulbure si sa sminteasca pe cei care inca nu au inteles.., sau nu vor sa creada.., ce vremuri tulburi traim !!!!!!!!!!!

  • admin2 says:

   Sunt vremuri când nu mai cântă sufletul a Înviere și atunci… apare zongora (parcă așa îi zice la vioară prin MM)

 5. admin2 says:

  Definiția dată de dvs în final este revelatoare. Mulțumim.
  Pr. Ciprian

 6. Liviu says:

  unul din preotii de la inceputul videoului e din Chisinau si a fost dat afara ca acum 2 ani, nu cred ca are legatura cu ecumenismul. Din pacate ierarhii si circul in biserica sunt din planul supermemorandumului.

  • Dorin says:

   Confirm că traducerea din rusă e întocmai și e fidelă, cel puțin atît cît e tradus. Nu sunt eu traducătorul, dar orice alt cunoscător al rusei ar putea confirma.
   Toate imaginile video sunt de pe teritoriul actual al Rusiei și au fost realizate doar pe perioada 2016-2017 și alea doar o parte mai reprezentativă.

 7. Nicoleta C says:

  Te apuca rasul-plansul ,cu asa nebuni.Cred ca acum 10-15 ani nu credeam ,daca ne spunea cineva unde se va ajunge.Foarte galopant se merge spre pieire…