Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Delfinii și icoana Maicii Domnului. Slăvit să fie numele Preacuratei în veci!


Sursa: http://www.romfea.gr/epikairotita-xronika/15393-thauma-delfinia-ebgalan-eikona-tis-panagias-stin-akti
La adresa de mai sus se află articolul următor, publicat de Hristos Mihailidis, pe site-ul romfea.gr, în data de 14 iunie 2017:

”Un eveniment minunat și neobișnuit, care ne amintește de cele scrise în Viețile Sfinților, s-a întâmplat în Rusia, la Soci (conform Wikipedia – oraș situat pe malul vestic al Mării Negre, în prezent fiind cea mai importantă stațiune balneară și de agrement din Rusia, numită și „capitala” neoficială a „Rivierei caucaziene”).

Concret, un grup de delfini a scos la țărmul mării o icoană a Maicii Domnului, în fața privirii uimite a oamenilor care se aflau pe plajă.

Evenimentul a fost dat publicității de un colonel al armatei ruse și de soția lui, care au văzut cum delfinii înoată foarte aproape de țărm și că aduc spre plajă un obiect.

Când delfinii s-au îndepărtat de țărm, cei doi soți s-au apropiat de locul acela, unde au văzut un obiect acoperit cu nămol.

Curățind obiectul, soția colonelului a văzut că era vorba despre o icoană a Maicii Domnului și L-a slăvit pe Dumnezeu pentru această minune.

Trebuie remarcat faptul că nimeni nu știe cum a ajuns icoana în adâncul Mării Negre, dar și modul cum au transportat-o delfinii până pe litoral rămâne inexplicabil.

În final notăm faptul că respectivul colonel a dus icoana la Moscova, cu nădejdea să i-o arate patriarhului Kirill și să îi relateze întâmplarea minunată.”

 

traducere din greacă de

pr. Ciprian Staicu

 

13 Responses to Delfinii și icoana Maicii Domnului. Slăvit să fie numele Preacuratei în veci!

 1. Simona says:

  Minunea minunilor chiar in aceste timpuri de grele incercari!
  Slava lui Dumnezeu si Preasfintei Maicii Lui!!!
  Preasfinta Nascatoare de Dumnezeu miluieste.ne pe noi!

 2. Marius Gogonea says:

  „Si El, raspunzand, a zis: Zic voua: Daca vor tacea acestia, pietrele vor striga.” (Luca 19:40)

 3. Mihai says:

  Inca o pura dovada că ortodoxia este singura credință cu adevărat mântuitoare, restul sunt ratacirii și iluzii deșarte

  • admin2 says:

   Amin. Și să trăiască toți delfinașii! Desigur, și toți ortodocșii!

    • admin2 says:

     http://basilica.ro/simpozion-in-bucuresti-dedicat-sfantului-si-marelui-sinod-lucrarile-s-au-desfasurat-in-facultatea-de-teologie-ortodoxa/
     În final, pr. prof. Ștefan Buchiu – gazda ”evenimentului” – spune să Sinodul din Creta a confirmat ”practica sinodalității în Biserica Ortodoxă.” Această afirmație este o MINCIUNĂ.
     Însuși arhiepiscopul Albaniei a afirmat înainte de adunarea din Creta că aceasta nu va semăna cu alte Sinoade din istoria Bisericii, ci va fi un nou tip de sinod. Deci continuitatea unei practici a sinodalității ortodoxe prin ”momentul” Creta este praf în ochi. De facto, acolo S-A DISTRUS SINODALITATEA BISERICII, prin noul tip de sinod al întâi-stătătorilor, ca papi în Ortodoxie și prin anularea votului fiecărui episcop participant.
     Însă iată că Facultățile de Teologie au trecut ”la treabă”. Și situația este simplă: ori stai cumințel și îți merge bine, ori vine unul ca pr. prof. Tănăsache și te scutură de barbă (cum am pățit-o eu însumi de la aceasta la Schitul Prodromu, în ajunul praznicului Buneivestiri, 2017), până când uiți de Sfinții Părinți (slavă Domnului, la mine nu a avut efectul ”scontat”). Ai diplomă, ce îți mai pasă?
     Era o vorbă – tristă, dureroasă, dar adevărată: ”Dormi în pace, țara tot popă te face!” Li se potrivește ereticilor ecumeniști, de la vlădică până la opincă. Doamne, luminează!
     Pr. Ciprian

 4. florentina says:

  e o minune mare delfinii sunt uneori mai supusi ,ca noi , in fata lui DUMNEZEU. MAICA DOMNULUI FACE MEREU MINUNI…ICOANA PORTARITA A MERS SINGURA PE APA…MARE E PUTERE DOMNULUI IISUS!

 5. Bogdan says:

  Nu judecati si nu veti fi judecati. Nu pomenesc ar nici u judec, nu. Sa nu uitam ca nu noi Il aparam pe Dumnezeu ci El pe noi. Ca asta este calitatea unor preoti asta este situatia. Insa daca nici unii nu aratam un pospai de smerita cugetare, atunci pentru cine va indrepta Dumnezeu situatia.
  Cand parintele Arsenie Boca a fost caterisit, stim noi cum, el nu a zis ca nu e valabila caterisirea. Credem noi ca acesti arhierei ai nostri au ajuns la aceasta demnitate fara stirea si ingaduinta lui Hristos.
  Daca ne uitam in bisericile noastre, la enoriasii – fratii nostri vom vedea multa lipsa de prezenta, de cunoastere a lui Dumnezeu si atunci dreptatea lui Dumnezeu se arata.
  Poate de asta au semnat toti, pentru ca noi, poporul suntem vrednici de astfel de arhierei. In loc sa ii judecam sa ne rugam pentru ei. Nu asa a zis Hristos.
  A pus cumva conditii Hristos sa te rogi numai cand este bun si drept. Nu a precizat starea celui pt care te rogi.
  Pr iustin zicea sa marturisim adevarul aratand cu degetul la ale noastre pacate.
  Pana sa fie sinodul din Creta toti am tacut malc. Cate o voce razleata pe ici pe colo. Acum ne dam cu pumnu in piet. Acum cand s-a spart buboiu, acum ne dam viteji.
  Nu va judec nici va cert insa trebuie sa fim noi acum in cea mai adanca semrenie ca sa se faca ceva de Dumnezeu catre noi.
  A facut cineva priveghere de toata noaptea pt arhiereii nostri, pt preotii care nu boteaza cum trebuie, care nu fac slujbele complet. Pt fratii care habar nu au ce e aia biserica?
  A facut cineva?
  La ascor Iasi a venit un preot odata si a zis ca, vede ca tot timpul se pun aceleasi intrebari. Nu s-a dat raspuns la ele. Insa intrebarile se punea asa ca sa fie niste intrebari, nu tot timpul era si un interes in spate. Trebuia sa fie frumos nu si util.
  Toata fatarnicia asta la asta nea adus. La Creta.
  Poate acum in ceasul acesta sa ne caim pt superficialitatea noastra.
  Cum sa fie marturisitori cu liturghii taiate si botoez fara intreita fundare.
  Dracul a inteles ca randuiala are putere si tocmai asta strica.
  Daca nu respecti randuiala dictata de DUhul Sfant, eu cred ca nici putere de la Dumnezeu nu ei. Cum sate vindece Dumnezeu daca tu tai pastila in doua si il alungi astfel pe doctor.
  Oamenii se plictisesc in biserica si dracii dau navala din cauza duhului de ” mai dureaza mult”.
  Aici am ajuns prin caderi mici si repetate.
  Nu prin doar prin conferinte se schimba starea natiunii ci prin rugaciune smerita.
  Sa zicem: Da doamne, asa meritam, noi am facut sa fie asa. Noi cei duhovnicesti ne-am contaminat de mandria celui intelept. Rasco;leste inima noastra ca sa plaga cu durere si asa sa ne rugam pt toti”.
  Eu ma gandesc si la sufeltul IPS Daniel si a altor arhierei. De ce sa meraga in iad, sa cerem lui Dumnezeu sa faca ceva.
  Credeti ca daca moare el, azi maine, cand o fi si vine altul, daca gnadeste la fel ca el ce vom face. Vom astepta sa moara si acela. Numai Dumnezeu pe le poate schimba inima lor. Insa trebuie sa aiba petru cine si pentru ce.
  Dragostea acopera multime de pacate. Si daca omul nu poate sa il primeascape DUmnezeu asa cum este El atunci sa ne rugam cu smerenie si cu durere in inima pentruu acela, si Hristos, care stia inima fiecarui va randui situatii pentru ca sa il schimbe.
  Noi insa ii judecam.
  SI atfel mai rai ii facem.
  Daca v-am suparat cu ceva va rog sa ma iertati.
  Dumnezeu sa ne ierte si sa ne miluiasca!

  • admin2 says:

   Mulțumim de gândurile sincere.
   Eu mă rog în primul rând pentru ecumeniști. Dar nu mă rog cu ei.
   Ar fi minunat ca patriarhul Daniel să revină la dreapta mărturisire. I-o doresc din tot sufletul. Că știe multe din tertipurile satanei. Numai trebuie să îi întoarcă spatele. Cu orice preț și spre câștigarea sfințeniei de mucenic, probabil.
   Pr. Ciprian