Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

De la Dunăre la Mare românii se trezesc din amorțeală și mărturisesc dreapta credință

Preasfinția Voastră,

Suntem un grup de credincioși ortodocși din Caracal care a participat activ de peste zece ani la viața Sfintei Biserici Ortodoxe.

Ne-am bucurat că nu ați participat la pseudosinodul din Creta și am nădăjduit că, în ședința Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române din 29 octombrie 2016, vă veți opune documentelor eretice de la acel pseudosinod.

De când ați venit ca episcop în județul Olt am apreciat curajul și observațiile juste cu privire la societatea contemporană, de aceea am așteptat cu nerăbdare ca, în ziua de 6 decembrie 2016, când ați fost la Caracal, să explicați creștinilor ortodocși din localitate părerea dumneavoastră despre cele întâmplate în iunie 2016 în Creta.

Observând tăcerea dumneavoastră asupra acestui subiect și studiind canoanele Bisericii Ortodoxe, precum și cele 7 Sinoade Ecumenice, am hotărât cu durere să nu mai participăm la slujbele unde sunt pomeniți ierarhii Bisericii Ortodoxe Române. Noi am rămas în Sfânta Biserică Ortodoxă și ne-am îngrădit de erezie.

Am aflat că Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române și-a manifestat atașamentul față de „ecumenismul lucid” . Mari Sfinți ai secolului al XX-lea (Sfântul Iustin Popovici, Sfântul Nicolae Velimirovici, Sfântul Serafim Sobolev, Sfântul Ioan Maximovici, Sfântul Paisie Aghioritul), precum și renumitul preot profesor Dumitru Stăniloae au condamnat la unison ecumenismul ca erezie și chiar panerezie.

Ne-am rugat și ne rugăm să se clarifice acest subiect delicat care a stârnit multe controverse.

Așteptăm cu dragoste și nădejde să apărați Ortodoxia așa cum își doresc Sfinții Martiri Brâncoveni, precum și strămoșii noștri care s-au jertfit pentru dreapta credință.

08 februarie 2017

 

Cu deosebit respect,
Marinescu Mihai
prof. Marinescu Ana-Maria-Cătălina
Comănceanu Elena-Alina
Comănceanu Petruța

Preasfinției Sale Sebastian, Episcopul Slatinei și Romanaților

12 Responses to De la Dunăre la Mare românii se trezesc din amorțeală și mărturisesc dreapta credință

 1. ovidiu says:

  Marire vesnica PREA SFANTEI TREIMI SI MAICII DOMNULUI!
  Dupa cum il cunosc pe PS Sebastian ,nu cred ca are curaj,si il cunosc de cand era frate la Crasna,si venea familia de la orasul minier din Filipesti de Padure la elUn pacatos din Moreni!

  • Mihai says:

   Totuși va trebui să-și ia inima in dinți și să se dezică de ,, ierarhia” apostata pt că funcția și scaunul sunt vremelnice, adică azi ești mâine nu mai ești

 2. Mihai says:

  Astazi 24 .06.2017 ora 8,30, in emisiunea Univers Crestin- inregistrare TV, de pe postul local TeleMoldova -Piatra Neamt, Preotul Mihai Oancea din Parohia Almas predica in cateheza credinciosilor:”… cand Papa Ioan Paul al II lea a vizitat Romania, Slavit sa-i fie Numele in veci…”, iata urmarile pseudosinodului din Creta si ale ereziei ecumeniste, cu adevarat traim pagini negre ale istoriei Ortodoxiei.

 3. Claudiu says:

  Parinte Ciprian, pe cand articolul pentru monahul teodot?..deja ne face „secta” nepomenitorilor!

 4. Irina says:

  Pe lângă lupta pentru apărarea dreptei credințe pe care fiecare dintre noi avem datoria și onoare să o purtăm acolo unde ne’a rânduit Dumnezeu,avem datoria morală să nu uităm de monahii din schitul românesc Prodromu,care au fost alungați…puteți iniţia o scrisoare pe care să o semnăm și noi?

 5. Ana-Maria-Catalina says:

  Multumim parintelui Ciprian. Scrisoarea a fost trimisa cu cel putin patru luni in urma.

 6. Andrei Grosu says:

  Slava tie Doamne, slava tie. Scrisoare e mai demult facuta, dar e bine ca o publicati, ca si la mitropolitul, nici episcopii Sebastian sau Varsanufie nu se obosesc sa raspunda ci lasa apa sa curga mai departe pe Duanare in jos. Vai si amar de bietele suflete ale Mitropoliei Olteniei. Iertare parinte.

 7. Ana-Maria-Catalina says:

  ” Trebuie sa pastram cu grija credinta noastra ortodoxa de amestecul ei cu confesiunile eterodoxe, catolica si luterana. In acest amestec, harul nu va fi cu noi, iar fara har noi niciodata nu vom ajunge, cum invata sfintii parinti, la adevarata moralitate si viata crestineasca si nu vom intra in camara cea cereasca.” ( Arhiepiscopul Serafim Sobolev , Russkaia ideologhia, Sofia, 1939, pag. 7).