Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Pr. Prof. Dr. Teodoros Zisis și Gheron Sava Lavriotul – uniți în Hristos și în lupta cu panerezia ecumenistă

Vești bune, care ne bucură

”Duminică, 25 iunie 2017, părintele Theodoros Zisis a slujit Sfânta Liturghie la mănăstirea Sfânta Paraschevi din Milohori, regiunea Ptolemaida, în vreme ce protopsalt la strana din dreapta a fost Gheron Savva Lavriotul.
Neînțelegerile care au existat (cu puțin înainte de Sinaxa ortodocșilor de la Oreokastro, Thesalonic) se vede că au fost depășite pentru binele luptei antiecumeniste.
Îi felicităm public pe cei doi părinți, precum și pe părintele Maximos Karavas, starețul mănăstirii, care i-a găzduit!”
Sursa: https://katanixis.blogspot.ro/2017/06/blog-post_187.html
traducere din greacă de
pr. Ciprian Staicu
PS – Cu părere sinceră de rău trebuie arătată însă realitatea: Gheron Savva mi-a spus la Sinaxa Ortodoxă de la Botoșani că cel care a ”otrăvit” în trecut relațiile dintre cei doi părinți – Theodoros si Savva – a fost părintele Matei Vulcănescu, prin intrigile pe care le-a pus la cale, prin acuzele răspândite și prin internet, provocând multă tulburare și dihonie între frați. Dumnezeu să îl lumineze și să îl ierte! Cu Hristos înainte!

8 Responses to Pr. Prof. Dr. Teodoros Zisis și Gheron Sava Lavriotul – uniți în Hristos și în lupta cu panerezia ecumenistă

 1. Mihai says:

  Am înțeles că a fost convocat sinodul b.o.elene iar i.p.s Ambrozie de kalavria a refuzat să participe

 2. Tanase Gheorghe says:

  Multumim lui Dumnezeu.

  • ovidiu says:

   Daca am vazut ca e bulgar , m-am linistit !Problema aparea daca era din neamurile tradatoare ale ortodoxiei ,pentru ca vrand, nevrand , suntem si noi ,romanii,un popor care l-a tradat pe HRISTOS ,PRIN ATITUDINEA CELOR PESTE 99% , CARE TAC!
   un pacatos din Moreni ,ovidiu.

 3. Ciungu Ion says:

  Viu este Mântuitorul lumii, Domnul nostru Iisus Hristos. Să fim cu El în fiecare moment, în vecii vecilor!

  Încă un preot creștin ortodox din Grecia a fost oprit de la slujirea Sfintei Liturghii, dat fiind faptul că a întrerupt pomenirea la Sfânta Liturghie a Mitropolitului Makarios de Sidirokastro care nu ia atitudine contra practicilor ecumeniste ale Patriarhului Ecumenic Bartolomeu de la Constantinopol. E vorba de preotul Photios Tzouras, din Stavrodromi, Serres. Așa am aflat din articolul ” GREEK PRIEST CEASES COMMEMORATION OF METROPOLITAN MAKARIOS OF SIDIROKASTRO”, publicat în data de 22 iunie 2017, pe site-ul ortodox rus Pravoslavie.
  http://www.pravoslavie.ru/english/104612.htm

  Kyrie eleison! Kyrie eleison! Kyrie eleison!

  • Mihai says:

   Ciungu Ion și am înțeles că Makarios a procedat întocmai precum Varsanufie de la Vâlcea similar cu Pr Claudiu Vasile Maria, adică i sau luat cheile de la parohia unde slujea, articolul a apărut pe mai multe publicații