Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Cu toată dragostea pentru România

Am avut și eu 6 ani de peregrinări (2004-2010). Puteam rămâne în Grecia, puteam să mă mut la San Francisco. Însă am venit din nou acasă, chiar dacă aici m-a așteptat … crucea. Însă, cu binecuvântarea părintelui Justin Pârvu le-om duce pe toate. Să luptăm pentru țara aceasta, lăcaș al sfinților.
Cu toată dragostea pentru toți românii, din țară și din afara ei, pr. Ciprian.

7 Responses to Cu toată dragostea pentru România

  1. Cobjug Stefan says:

    Asa sa ne ajute Dumnezeu si sa ne intareasca in dragostea lui spre slava celor de sus si pacea celor de jos!

  2. Claudia says:

    Ajuta-i Doamne pe totii romanii care iubesc tarisoara asta si vor sa faca ceva pentru ea!

  3. h says:

    In doar 6 luni, le-au disparut zambetul si lumina de pe fete… trist, trist, trist… toate astea pentru bani, pentru un „trai decent”. Aceasta emisiune este facuta special pentru a arata doar partile negre ale tarii… Romanii pleaca din tara si, cand se intorc, incearca sa aplice aici ceea ce au vazut afara… dar nu se poate asa…

  4. Dr.Gabriela Naghi says:

    Blagosloviti si iertati,Sfintia Voastra!
    Amin!Amin!Amin!
    Extraordinar documentarul doamnei Carmen Avram,pe care l-am fi ratat daca, nu aveati dragostea milosarda, de a ni-l prezenta,ca tema de meditatie pentru fiecare dintre noi.
    Domnul Ingerilor sa va rasplateasca din belsug,jertfa!
    M-a durut sufletul ,pentru toti romanii din diaspora si le-am inteles ingrijorarea,dorintele neamplinite,temerile legate de viitorul copiilor intr-o tara in care valorile,respectul fata de omul de langa tine,demnitatea,grija pentru aproapele,patriotismul,valorile istorice si spirituale ale natiei,sunt simple vorbe ,care si-au pierdut valoarea in fata celor alesi sa le apere.Invatamantul si mai ales sanatatea sunt cei doi piloni pe care se sprijina orice societate civilizata,democratica ,care doreste binele cetatenilor sai.Nu si la noi….unde acesti piloni numai exista,In Bucuresti se cumpara cu bani viitorul neamului!?![https://www1.agerpres.ro/social/2017/07/03/firea-stimulentul-financiar-pentru-nou-nascuti-este-acordat-si-parintilor-cu-viza-de-flotant-in-bucuresti-13-48-45]
    Sf.Parinte Iustin Parvu,Patriarhul sufletelor noastre,in ochii caruia se oglinea tot cerul cu dragostea dumnezeiasca spunea:” După o educaţie şi o deformare comunistă de atâta amar de ani s-au creat mentalităţi ce frânează procesul de schimbare. Atunci Biserica, în sfârşit, care este forţa într-un stat, într-o ţară, nu s-a impus imediat, pentru că nu face politică. Dar şi asta e o politică interesantă, pentru că i s-a pus pumnul în gură. Să nu orienteze, să nu spună creştinilor ce au de făcut, pe cine ar fi mai bine să aleagă. Şcoala în mâna lor. Biserica, în mâna lor. Votul, în mâna lor. Adică nimeni nu are de spus nimic. Şcoala nu are voie să facă politică, Biserica nu, armata nu, magistratura nu, sănătatea nu. Atunci rămâne cel de pe cheiul gârlei Bucureştiului să facă politică în haosul creat de oamenii de stradă. În atare situaţie vin toţi străinii în ţară, îşi aşează cortul şi ideile lor, la televiziune, calculatoare şi Internet, românul căscând gura şi bătând din palme la oricine apare. În fond nu e decât o minciună goală, timp de 12 ani nefăcându-se altceva decât să se distrugă totul! Am rămas în straiele acestea de sărăcie şi de mizerie……Cum mai poţi vorbi în acest caz de politicieni, când ei trec cu atâta uşurinţă peste aceste crime şi urgii, când copiii noştri, neamul nostru este pângărit şi asuprit, sărăcit şi silit să devină cerşetor….Aşa de mult le-a fost pustiit sufletul, încât nu mai judecă. Tot ce se întâmplă acum este şi din lipsa prezenţei Bisericii. … Mai poţi spune că suntem un neam unit, o naţiune închegată, când toţi specialiştii noştri emigrează spre Canada şi alte zări, când acolo sunt foarte buni iar acasă nu fac nimic, ci doar aleargă după un dolar şi o bucată de pâine? Când aici îşi pierd şi copilul şi casa şi familia şi viaţa lor? Unde sunt convingerile lor religioase, ca să-i lege de acest pământ?
    S-a ajuns, din nefericire, la o descompunere înceată a neamului nostru, care va avea o consecinţă extrem de gravă peste 40-50 de ani, când s-ar putea întâmpla să nu mai vorbim în limba română, să nu mai avem unde să ne închinăm într-o biserică ortodoxă română în Moldova de astăzi sau oriunde în ţară.
    E o vreme de pustiire a neamului..”[interviu apărut în revista “Credinţa ortodoxă”, ianuarie 2001]
    „Ce să vă spun! Iubesc acest popor bun, blând, omenos, pe spatele căruia diplomaţii croiesc charte şi resbele, zugrăvesc împărăţii despre care lui nici prin gând nu-i trece;iubesc acest popor, care nu serveşte decât de calici acelora ce se înnalţă la putere-popor nenorocit care geme sub măreţia tuturor palatelor de gheaţă ce i le aşezăm pe umeri”.Am citat din una din scrierile politice ale geniului profet crestin ortodox Eminescu [“Opere complete” , ediţia A.C.Cuza, 1914]„suma lirică de mari voievozi”, cum îi spunea Ţuţea.
    Cu iubirea pentru ei in inima,cu nadejde apriga in mila Domnului ,pentru noi nevrednicii,ne luam Crucea si urcam Golgota neamului romanesc,pe urmele Sfintilor nostri inaintasi!

  5. Simona says:

    Multumim drag Parinte pt.gindurile dvs.sincere si pline de dragoste si pt.lupta dvs.in apararea Adevarului.
    Dumnezeu sa va binecuvinteze – pe dvs. impreuna cu sotia si micuta Mariuca!

  6. anador says:

    Bietii romani calcati in picioare orice ar face!
    Frustrarea ca esti bun pentru altii, dar vaca de muls (taxe) pentru ai tai!
    Cat de bine le stim pe toate si le traim in fiecare zi!
    Romania a ajuns ca un copil handicapat prin „grija” unora, chinuita de un sistem imposibil, ticalosit, bine gandit de dusmanii ei, un alt fel de „Cighid” unde copii de exceptie isi tarasc anevoios zilele mult prea multe, si ingaduite de Sus ! Si care in loc de iubire primesc numai suferinte!
    Suntem un alt fel de martiri ai inchisorilor, „democratice” de asta data, cautand fara rost o iesire, dar pe care nu o putem afla decat in, si prin, Domnul! Cati aud si inteleg asta???
    Cum sa pricepi si sa suporti acest carusel intretinut al nebuniei , „fara a sari de pe sine”, ?!
    Cum sa poti continua decat, fie abrutizandu-te de tot, fie traind iadul insusi aici , acum, cu dragoste si durere pentru toti si toate?!
    Slava, Tie, Doamne, ca ati revenit!
    Slava,Tie, Doamne, ca sunt unii care s-au intors!
    Da-le, Doamne, tuturor, un strop de har sa poata ramane aici, acum si in vecii vecilor!
    Pentru ca nicaieri, dar absolut nicaieri, Domnul nu poate fi mai dulce si duios ca acasa!
    Auzi-ne, Doamne si ne miluieste!