Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Pr. Ciprian Staicu – Cuvânt de învățătură la Duminica Învierii fiului văduvei din Nain

Din dragostea de Hristos a fraților mireni:

http://romanortodox.info/predica-pr-ciprian-staicu-la-invierea-fiului-vaduvei-din-nain-8-oct-2017/
Nădăjduim să găsiți ceva de folos în ea.
Dacă am greșit ceva, să îmi atrageți atenția, pentru a corecta în scris.
Doamne ajută.
Pr. Ciprian

7 Responses to Pr. Ciprian Staicu – Cuvânt de învățătură la Duminica Învierii fiului văduvei din Nain

 1. Parascheva says:

  Sa traiti parinte! Dumnezeu sa va binecuvinteze si sa va intareasca !

 2. Sandel says:

  Sa va dea Dumnezeu sanatate, parine.
  Minunat si folositor cuvantul pe care l-ati rostit.

 3. Cornel says:

  Doamne ajuta !
  Frumoasa predica si mult folositoare. Sa va lumineze si sa va intareasca Domnul spre aceeasi slujire si marturisire in dreptate si adevar. Omiliile sfintiei voastre sunt de mare folos pentru mine. Va rog , in numele mantuitorului nostru Iisus Hristos, sa nu incetati sau sa domoliti aceasta lupta, pentru ca vad multe voci care vorbesc stramb din piepturi frumos decorate. Eu nu sunt teolog, dar ma folosesc, atat cat pot mintea si inima mea sa primeasca, de omiliile acestea. Sarut mana, Parinte ! Binecuvantati !

  • admin2 says:

   Doamne ajută.
   Pomeniți și iertați!
   Pr. Ciprian

   • admin2 says:

    Mi-am propus să nu mai abordez acest subiect, dar știam că va veni vremea când cei înșelați SINGURI se vor combate pe ei înșiși.
    Este o vorbă la români: ”adevăr grăiește gura păcătosului.”
    Într-un comentariu la articolul pr. Grigorie, pr. Claudiu spune pe site-ul lui: ”Duhul de dezbinare promovat de către unii „supercorecți”, nu este Duhul lui Hristos! Se vede și, mai ales, se simte! Dacă nu sunt în Duhul lui Hristos, în ce duh sunt aceștia?! Răspuns: sunt două căi, una duce la Dumnezeu, cealaltă la diavolul. Așadar, să avem grijă în ce duh ne găsim!!!”
    Răspuns: așadar, sunt două căi, nu trei! (ce lovitură pentru însuși articolul pr. Grigorie) Nu există calea părtășiei; însuși pr. Claudiu o recunoaște. Dacă nu, atunci îi răspund că noi suntem într-o ”a treia stare”: se numește lupta cu erezia, e simplu cu bună ziua (de înțeles).
    Singura șansă de a explica ”părtășia” este a inventa în teologie – ”sensul giratoriu” sau, cum fac unele animale de casă: fug în jurul cozii; să vedeți ce trântă iau când reușesc să prindă obiectul junduit. Dar nu pricep că s-au tras singure în ”capcană” și… mai încearcă o dată.
    Doamne miluiește!
    Cu aceasta am încheiat subiectul, că … în sensul giratoriu te poate apuca și… greața!
    Pr. Ciprian