Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Mărturisirea asumată nu ar trebui să se schimbe, spre a nu sminti poporul dreptcredincios

Preluăm de la comentarii, pentru că subiectul nu poate fi lăsat în plan secundar:

I M P O R T A N T !

http://www.glasulstramosesc.ro/blog/parintele_ioan_miron_expresia_constiintei_mele/2018-01-29-591

După opinia părintelui Ioan Miron (care și-a dat seama de curând că de când a semnat prima Expresie a conștiinței, în care există acel paragraf pe care ACUM îl consideră blasfemiator) înseamnă că a fost până acum ERETIC (abătându-se de la adevăr), în consecință: nu a lucrat harul prin el, nu a mai săvârșit Sfinte Taine, nu a mai avut har de preot, deci a fost un simplu mirean, care a mai și hulit cele sfinte (asta după opinia lui, nu sunt acuzații gratuite din partea mea); așa că nu mai este preot.

Cine l-a rehirotonit? El însuși? Când au recăpătat Tainele săvârșite de el ipostas și caracter ortodox? Și alte multe întrebări care nu au nici un răspuns.

De unde știm că va merge pe această linie de acum și nu se va dezice – cu lacrimi – de ea peste un anumit timp?

Toate acestea se numesc într-un cuvânt: ÎNȘELARE.

Așa că fiind mânat de o atitudine care NU STĂ LA DISCUȚII, considerând că în fapt comentariile Sfântului Nicodim Aghioritul din Pidalion nu au nici o valoare (mie mi-a spus părintele Ioan la telefon: ce știa Sfântul Nicodim despre Canoane…?), s-a izolat de preoții ortodocși, unul dintre ucenicii lui – adică părintele Onisim Banu – a sărbătorit câteva săptămâni deodată ambele calendare (la Buzău, apoi a fost dat afară de credincioși și a trecut oficial pe vechi) – cel nou și cel vechi – și are un mare apărător – popa Tudor, despre a cărui „teologie” puteți găsi facebook-ul plin de injurii la adresa tuturor celor care îi stau împotrivă.

Frumoasă echipă! Triste rezultate!!!

Îmi pare sincer rău și cred că această cale asumată de părintele Ioan Miron și de cei care îl urmează – sub pretextul că „numai noi suntem adevărații ortodocși” (iată o altă expresie specifică schismaticilor) este DEJA o schismă, care ii va duce pe bieții oameni, în cazul neîntoarcerii la adevărul patristic, și la erezie.

Nu doresc să intru în nicio polemică, dar Adevărul trebuie spus pe față, căci nu El este al nostru, ci noi ne străduim să fim ai Lui, slujindu-L și ascultându-L.

Eu nădăjduiesc să se lămurească părintele Ioan Miron care sunt adevăratele repere ale mărturisirii ortodoxe patristice aplicate în actualitate la lupta împotriva panereziei ecumenismului.

 

Cu durere, dar cu responsabilitate,

Pr. Ciprian Staicu

 

PS – părinții athoniți vor da și un răspuns teologic detaliat la aceste derapaje.

4 Responses to Mărturisirea asumată nu ar trebui să se schimbe, spre a nu sminti poporul dreptcredincios

 1. BALTAG LICĂ says:

  Adevăratul prieten este cel care îți spune adevărul despre ceea ce ești sau faci, pentru că așa îți vei trage semnalul de alarmă și-ți revii în firea ortodoxă. Rămâneți așa Părinte Staicu, căci așa văd și eu calea cea dreaptă. Desigur că fără niciun atac la persoană. Mergem împreună pe drumul pe care l-ați descris aici, căci un astfel de drum îmi alină inima. Domnul cu dv. acum și în veci !

 2. ADRIANA says:

  Ma iertati…..de unde v-ati dat seama ca „de curand si-a dat parintele
  Ioan seama „…..Stiu ca a facut acesta marturisire inca de anul trecut ….deci de mai mult timp are aceasta convingere …asa ca nu stie nimeni daca a fost ” eretic” …asa cum ziceti .Numai Bunul Dumnezu stie inima omului…..si cred ca atunci cand toti parintii care au incetat pomenirea …au facut aceea declaratie ceea ce doreau sa marturisesca in principal erea faptul ca nu ies din BOR si nu au dat importanta exprimarii …..apoi studiind mai profund scrierile sfintilor parintii in special in problema existentei harului la eretici ….a realizat ca a semnat aceea declaratie ….care exprima si ceva in legatura cu harul….ASTA NU INSEAMNA CA E ERETIC ….

  • admin2 says:

   Am lucrat atunci cu părinții vreme de 5 ore, să alcătuim ad-hoc acel text, să ne ferim de erezie, schismă, hulă, de toate pericolele. Părintele Ioan a avut tot timpul să cugete la ceea ce face. Absolut nimeni nu l-a forțat în vreun fel.
   Să nu ne ascundem după deget. Indiferent cât a stat „în erezie” sau în blasfemie sau cum o consideră sfinția sa – semnând în mod eronat – conform teoriei lui harul s-a luat, preoția s-a pierdut. Din fericire, realitatea nu este așa, harul și mai ales preoția nu se ia când vrea unul sau altul, ci doar prin hotărâre sinodală ecumenică. Iar ne întoarcem la aceeași problemă: ne dăm cu părerea, că așa ni se pare nouă. Teologia ortodoxă nu are ABSOLUT NICI O LEGĂTURĂ cu un asemenea mod de gândire.

   • admin2 says:

    ANUNȚ de interes obștesc ortodox !

    Până la finalizarea traducerii din greacă în limba română a cărții athonite despre eclesiologia Bisericii, carte bazată pe actele oficiale ale tuturor Sinoadelor Ecumenice, pe acest site nu va mai fi acceptat ABSOLUT NICI UN COMENTARIU AL CELOR CARE ÎȘI DAU CU PĂREREA.
    În felul acesta îi scutim de păcate împotriva Adevărului și a Bisericii.
    Să ne fie spre mântuire!
    Redacția