Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Cuvânt de învățătură al părintelui Pamvo, starețul Schitului Rădeni, județul Neamț

Predica Părintelui Pamvo la Duminica Fiului risipitor – Schitul Rădeni

Multe și minunate învățături patristice, iar de la minutul 39 și jumătate, aplicarea la situația actuală. Spus frumos, simplu, curat, românește, ortodox. Adevărată mărturisire!

 

De asemenea, recomandăm spre luare aminte și spre dovedirea caracterului frățesc ortodox al Sinaxei de la Roman:

7 Responses to Cuvânt de învățătură al părintelui Pamvo, starețul Schitului Rădeni, județul Neamț

 1. victor s. says:

  apropo de cuvantarea ips longhin-se vad roadele gandirii „Oastea domnului ” ! culmea e ca toata lumea s-a indignat ca ati” legat ” pe acea femeie nehotarata.dar faptul ca ips longhin trimite oamenii in iad si il roaga pe DUMNEZEU sa-i pedepseasca ( ”sa le rasplateasca lor Dumnezeu ca tare ma au vorbit de rau…”) li se pare normal!! Sa speram ca gruparea sectara” Oastea domnului ”( fie ca e neoprotestanta, fie ca e ecumenista , fie ca e ”ortodoxa”-parinte claudiu buza) nu va acapara miscarea antiecumenista de la noi!

 2. Dumnezeu sa va intareasca parinte si pe toti marturisitorii sinaxei de la roman cu al sau har si cu a sa iubire de oameni in fata tuturor ponegririlor de tot felul si sa le raspundeti cu dragoste acelora.
  Doamne ajuta!

  • pr. Ciprian says:

   „Dragostea nu cade niciodată.”
   Iar cineva spunea: atunci când „cade”, totuși nu se sparge în bucăți.