Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Paște comun. Asta îi arde pe ecumeniști. Hristos poate lipsi – chiar le-ar conveni, că îl pun pe papa în locul Lui


Ortodocșii au sărbătorit Paștele duminica trecută, la o lună după catolici (aici nu e clar dacă totuși știrea aceasta este de anul acesta sau s-a produs o confuzie în exprimare – n.red.).

De fapt, ortodocșii respectă calendarul iulian, ceea ce nu-i împiedică să trăiască ecumenismul. Monseniorul Dominique Le Brun, episcop de Rouen (papistaș, desigur – n.red,) pe care tocmai l-am văzut în aceste imagini, înconjurat de credincioși, a participat la sărbătoarea pascală la Seminarul ortodox rus Sfânta Genoveva din regiunea Parisului. Vă propun să-l ascultați (spune reporterul).
Monseniorul Dominique Le Brun: Este ceva ce putem optimiza pentru a ne cunoaște mai bine, să fim atenți la celălalt, pentru că chiar dacă nu avem de fapt același ritm, același calendar, chiar dacă nu ne putem încă împărtăși, pentru a fi semn al împărtășirii profunde cu Tatăl, Fiul și Sfântul Duh, deja noi putem trăi din prietenia lor, pentru oameni, între noi.

Părintele Alexandre Siniakov (Rectorul Seminarului ortodox rus din Franța): Este adevărat că dacă ajungem noi creștinii să găsim o dată comună pentru sărbătoarea Învierii Domnului Nostru ar fi astfel un supliment al unității noastre, pentru ceea ce constituie inima vestei bune a mesajului evanghelic: anunțul Învierii Mântuitorului nostru, al Stăpânului nostru Iisus din Nazaret.

traducere realizată de doamna Otilia,

o fiică duhovnicească din Franța

Vă mulțumim din inimă pentru osteneală și vă dorim întărire în dreapta credință!

Hristos a înviat!

pr. Ciprian